Panika z letu

38
26.8.22 12:46

Panika z letu

Zdravím děvčata, mám dotaz nebo spíš potřebuji trochu pochopení, nevím. Za par dnů letím sama s dětmi ( 17, 13 a 8 let ) do Egypta. Nikdy jsem neletěla a trpím na panické záchvaty takže strach který mě může potkat je až parazitující. Je to takový ten pocit kdy musíte utéct a být sami, prostě hlavně pryč. Nevím jak to mám zvládnout, opravdu netuším co dělat když to přijde. Nemám ani tak strach z letu a nehody nebo něčeho takového ale spíš z toho pocitu nevyhnutelnosti, jako že už jsem uvnitř a nemůžu s tím nic dělat. Problém číslo dva pro mě je že až už tam budu vůbec si ten týden neužiju protože budu pořád jen myslet na to, že budu muset letět znovu. Navíc ano, i já si připouštím možnost nehody a pořad si představuji jak se něco stane a já uvidím děti a ten strach…. Holky poraďte, co dělat? Dovolená je zaplacená, nechci dětem pokazit něco, na co se měsíce těší. Měla bych to zrušit nebo jít vstříc strachu, třeba i s nějakým lékem na uklidnění? Alkohol nepiju vůbec, rada dej si panáka mi moc nepomůže a ano, vím že jsem o tom měla přemýšlet dříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
26.8.22 12:48

No mohli jste jet k moři autem/busem. Skočila bych si pro něco na uklidnění k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 12:51
@unuděná píše:
No mohli jste jet k moři autem/busem. Skočila bych si pro něco na uklidnění k doktorovi.

To už teď vím taky že jsem měla být skromnější a vybrat něco blíž. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.8.22 12:51

Uvidíš, že až doletíš, tak si řekneš, že to vlastně bylo fajn :) Nemysli na špatné scénáře, mysli na to, že se zachvilku budeš válet u moře :) Jestli znáš někoho, kdo by mohl mít Lexaurin, tak si jeden nebo dva vypros. Já mám před letem taky špatné myšlenky, ale vždycky je zaženu jen těma nejlepšíma myšlenkama😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 12:52
@ella234 píše:
Uvidíš, že až doletíš, tak si řekneš, že to vlastně bylo fajn :) Nemysli na špatné scénáře, mysli na to, že se zachvilku budeš válet u moře :) Jestli znáš někoho, kdo by mohl mít Lexaurin, tak si jeden nebo dva vypros. Já mám před letem taky špatné myšlenky, ale vždycky je zaženu jen těma nejlepšíma myšlenkama😀

Já mám neurol, lexaurin jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16985
26.8.22 13:07

Já si myslela, že to budu mít stejně a nakonec to bylo ok. Jen jsem teda letěla s manželem a měli jsme domluvené gesto (seděl za mnou), když jsem potřebovala podpořit. Zkus se domluvit s nejstarším dítětem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
26.8.22 13:10

Parazitujici? :mrgreen:
Jinak pokud mas takove stavy, nechapu proc se tam zenes, ke vsemu sama se 3 detma. Zajdi si k dr at ti da nejake leky na uklidneni, jina rada asi neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 13:11
@Králičice píše:
Já si myslela, že to budu mít stejně a nakonec to bylo ok. Jen jsem teda letěla s manželem a měli jsme domluvené gesto (seděl za mnou), když jsem potřebovala podpořit. Zkus se domluvit s nejstarším dítětem :hug:

Oni děti ví, že se mi to může stát, ale problém je že u mě takové to “podpořit” nefunguje, naopak chci být sama a v klidu když to na mě přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 13:14
@veria píše:
Parazitujici? :mrgreen:
Jinak pokud mas takove stavy, nechapu proc se tam zenes, ke vsemu sama se 3 detma. Zajdi si k dr at ti da nejake leky na uklidneni, jina rada asi neni.

Mělo tam být samozřejmě paralizující, jen mi to telefon opravil. A jo, máš pravdu ani já nechápu proč jsem do toho chtěla jít. Ale pravda je že jako na jednu stranu se i těším, já cestuji ráda a kdybych se dokázala oprostit od toho strachu tak bych si to třeba i užila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 13:32

Obvodní lékař ti napíše něco na zklidnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 13:33

@Králičice No nevím mě nepomáhá tedy nic! jen se nadopovat léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 13:39
@Annabela11 píše:
@Králičice No nevím mě nepomáhá tedy nic! jen se nadopovat léky…

Jaké léky? A jsi potom jako ný schopna fungovat, komunikovat atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.8.22 13:53

Ty jo a ještě do Egypta 4,5 hod letu. To bych vybrala spíš Řecko, které je kolem 2,5 hod. To je pro mě tak max. Ale chápu, Egypt je levnej..
Mně pomáhá si dát na palubě dvojku vína. Moc nepiju, takže člověk lehce otupí, ale zároveň může fungovat. Leků bych se bála. Co když to přeženeš a vypne tě to? A jsi tam jako jediná dospělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 13:55
@Lil Kitkatt píše:
Ty jo a ještě do Egypta 4,5 hod letu. To bych vybrala spíš Řecko, které je kolem 2,5 hod. To je pro mě tak max. Ale chápu, Egypt je levnej..
Mně pomáhá si dát na palubě dvojku vína. Moc nepiju, takže člověk lehce otupí, ale zároveň může fungovat. Leků bych se bála. Co když to přeženeš a vypne tě to? A jsi tam jako jediná dospělá..

Já právě nepiju už 10 let ani příležitostně, přípitek, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
26.8.22 14:03

Chapu, ta cela situace tomu moc nepomaha. Já mám panicky strach z létání, je to fakt síla, nedá se to. Lítala jsem vždy „cista“, ale do budoucna, jestli budu „muset“ někdy letět, tak bez lexaurinu ani ránu. I když bych ho měla mít jen u sebe jako zálohu, kdyby to nešlo. Ptz nechci přenášet strach na děti. Ale už by musely být velké jako tvoje, aby nevadilo, že je maminka v rausi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí