Panika z letu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
26.8.22 14:05

Jinak někomu stačí jen kinedryl, ten oblbuje jen velmi lehoucce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5718
26.8.22 14:08
@alesa27 píše:
Já právě nepiju už 10 let ani příležitostně, přípitek, nic.

Tak holt nějaké léky, no. Ale do toho já bych osobně nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 14:10

@alesa27 Neurol… záleží kolik si jich vezmeš…já si vzala teď před letem 4…ale pokud si ještě Neurol neměla myslím že ti bude stačit 1…jinak přeji krásnou dovolenou Egypt je nádherný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 14:10
@lovethelife píše:
Chapu, ta cela situace tomu moc nepomaha. Já mám panicky strach z létání, je to fakt síla, nedá se to. Lítala jsem vždy „cista“, ale do budoucna, jestli budu „muset“ někdy letět, tak bez lexaurinu ani ránu. I když bych ho měla mít jen u sebe jako zálohu, kdyby to nešlo. Ptz nechci přenášet strach na děti. Ale už by musely být velké jako tvoje, aby nevadilo, že je maminka v rausi :lol:

A jak jsi to zvládla? Měla jsi strach už před prvním letem nebo jsi na to přišla až při prvním letu? Víš já upřímně nevím z čeho mám stech, možná i z toho že budu mít strach, jestli to dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.22 14:12
@Annabela11 píše:
@alesa27 Neurol… záleží kolik si jich vezmeš…já si vzala teď před letem 4…ale pokud si ještě Neurol neměla myslím že ti bude stačit 1…jinak přeji krásnou dovolenou Egypt je nádherný :srdce:

Obvykle beru 0,5 na spaní a pokud na mě jde panický záchvat tak 0,25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 14:13

@alesa27 Neurol mi vždy pomůže překonat tu hrůzu z létání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.8.22 14:18

Tak já to chápu, mám to taky, ale ne až tak z letu, ale z opuštění baráku. Úplně šílím a za ty roky jsem přišla na to, že je nejlepší si na to vzít léky dostatečně dopředu, a klidně i prevntivně. A dobrý je vyzkoušet i předemnanečisto, jak na ně reaguješ. Jestli Ti dobře funguje neurol proč ne? Na takhle krátkodobé a cílené využití je ideální. Bude to dobrý a dovolenou si užiješ, protože už budeš vědět, že tam jsi to zvládla. A nejsi jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
26.8.22 14:28

Nevím, zda tě to uklidní, ale letecká doprava je zatím nejbezpečnější způsob cestování, jaký máme. Je dokonce pravděpodobnější, že tě srazí auto na chodníku než že s tebou spadne letadlo. A o cestování samotným autem ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.22 14:38

@Teaveg Neuklidní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
26.8.22 15:22

@alesa27 nějaký přirozený strach jsem měla, ale vůbec jsem si to nespojovala, když jsem měla poprvé letět. Když na runwayi zabraly motory, když jsme se odlepovali od země, cucela jsem z okýnka, byla nadšená jako malé dítě a moc se mi to libilo:) ale lítala jsem ze začátku úplně sama, v letadle plném cizinců, anglicky jsem neuměla a vychytala jsem prostě zrovna špatné lety. To a také to, že je manžel z oboru + všechny mé strachy dokonaly zbytek :nevim: ale moc jsem toho nenalitala, asi jen 13 letů?
Ale znám zase lidi, kteří měli fakt štěstí na krasne lety a pohoda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
26.8.22 15:26

Teď jsem letěla poprvé po 10ti letech. Tunisko. Cesta tam byla pro mě děsná. Měla jsem v sobě i Kinedryl, ale bylo mi špatně. Za ruku mě držel syn, sedmiletý. Nazpátek jsem si vzala Lexaurin a dobrý. V letadle jsem pospávala. Ale byla jsem rada, ze to trvalo jen 2,5 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
26.8.22 15:32
@alesa27 píše:
Zdravím děvčata, mám dotaz nebo spíš potřebuji trochu pochopení, nevím. Za par dnů letím sama s dětmi ( 17, 13 a 8 let ) do Egypta. Nikdy jsem neletěla a trpím na panické záchvaty takže strach který mě může potkat je až parazitující. Je to takový ten pocit kdy musíte utéct a být sami, prostě hlavně pryč. Nevím jak to mám zvládnout, opravdu netuším co dělat když to přijde. Nemám ani tak strach z letu a nehody nebo něčeho takového ale spíš z toho pocitu nevyhnutelnosti, jako že už jsem uvnitř a nemůžu s tím nic dělat. Problém číslo dva pro mě je že až už tam budu vůbec si ten týden neužiju protože budu pořád jen myslet na to, že budu muset letět znovu. Navíc ano, i já si připouštím možnost nehody a pořad si představuji jak se něco stane a já uvidím děti a ten strach…. Holky poraďte, co dělat? Dovolená je zaplacená, nechci dětem pokazit něco, na co se měsíce těší. Měla bych to zrušit nebo jít vstříc strachu, třeba i s nějakým lékem na uklidnění? Alkohol nepiju vůbec, rada dej si panáka mi moc nepomůže a ano, vím že jsem o tom měla přemýšlet dříve..

Nechápu, proč se ženeš do letadla. Pokud se to stane, budeš přítěží pro děti, možná pro personál a dost možná i ostatní pasažéry. :nevim:. Nevím, jak se to projevuje, ale podle popisu mám poct, že to sama nezvládneš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
26.8.22 15:38
@lovethelife píše:
Jinak někomu stačí jen kinedryl, ten oblbuje jen velmi lehoucce.

Jak koho. Před pár lety jsem si vzala kinedryl při letu přes Atlantik, když byly docela velké turbulence a dělalo se mi špatně od žaludku. Nějak jsem usoudila, že už jsem velká holka a vzala si celou tabletku. Vypnul mě tak, že jsem nebyla schopná málem ani zaostřit oči stejným směrem. Úplně hadrová panenka. Neurol na mě rozhodně takové účinky nemá.
Takže ještě pro zakladatelku - doporučuju případné léky vyzkoušet ještě v bezpečí na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
26.8.22 16:51

Doporučuji dokumentární seriál Letecké katastrofy
 https://www.csfd.cz/…ofy/prehled/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
26.8.22 17:28
@Lykaon píše:
Doporučuji dokumentární seriál Letecké katastrofy
https://www.csfd.cz/…ofy/prehled/

Bojím se lítat (ale lítám) a přesně tohle mě stresuje ještě víc.
Nemám teda strach, že by mě paralizoval. Ale před letem jsem nervózní. Kluk vi, že nesnáším lítání. Udělala jsem si pár rituálů, co dodržuju před každou cestou (dotknout se při nastupování zvnějšku dveří, při taxi se dotknout tetování - pro mě talisman a poprosím o ochranu, po přistání to zopakuju a poděkuju). Když letadlo dojede na začátek ranveje, taknkluk ví, že na mě nemá mluvit, to se uzavírám do své bubliny a vylezu z ní ve chvíli, kdy písně letuškám upozorněni, že už mohou pohybovat po letadle. Žádné léky si brát nechci, nechci být oblbnutá, kdyby bylo potřeba něco řešit. A přiznám se, že lidi co se před letem nadopují léky tak, že sotva vnímají jsou pro mě nezodpovědní jedinci, co by měli být z letu vykázáni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix