Pánský oblek v pračce???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
30.5.06 10:43

Pánský oblek v pračce???

Ahoj holky,
potřebuji od vás radu. Byli jsme na svatbě a manželův oblek příšerně zapáchá cigaretovým kouřem, který se nám line po celém bytě :evil: . Bohužel venku lije jako z konve a tak nemůžu ani vyrazit do čistírny ani dát oblek vyvěrat ven. Myslíte, že bych ho mohla dát do pračky na 30°C na ruční praní? Z toho zápachu se mi dělá špatně. Moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
63
30.5.06 10:47

Koukni na etikety, ale oblek bych do pračky nedávala. To už bych ho raději hezky poskládala do igelitového pytle a šupla ho někam na wcko a jak přestane pršet, tak rychle do čistírny. No, možná bych ho před čistírnou trošku provětrala, aby se jim neudělalo zle, ono se to jistě zaleží… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.5.06 10:47

To bych nedělala, určitě ne sako; klopy, límec, přednice atd. bývají zpevněné vliselínem nebo natuženým plátnem, mohlo by se hodně zdeformovat. Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
30.5.06 10:51

Tak to bych taky v žádném případě neriskla … navíc se můžou srazit i ty nitě, kterými je to ušité a pak budeš mít nařasené švy. To se nám stalo i po špatném vyčištění v čistírně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
30.5.06 10:52

Ahoj!

To bych určitě nezkoušela. Já jsem manželovi zničila kalhoty, už jen tím, že jsem je přežehlila. Zůstaly tam vyleštěné fleky a v čistírně pak řekli, že oni tam žehlí jen párou a kalhoty jsou zničené. To bych asi taky vyřešila tím skladováním v pytli, nebo jestli máte zastřešený balkon, dát to vyvětrat na šňůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.5.06 11:51

Kakol,
kalhoty se žehlit dají, ale musíš je žehlit přes hadr, třeba přes utěrku. Pak je to OK. A to platí i pro sukně z podobného materiálu.
Terko,
jestli je oblek prací, tak vyper, jinak ho radši dej do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.5.06 12:17

Žehlení obleku z klasické oblekové látky - kalhoty z rubu + přes vlhké plátno, sako taky přes vlhké plátno - říká babi švadlena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.5.06 12:57

Maxiku,
zkoušelas někdy vyžehlit puky na oblekových kalhotách z rubové strany? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
30.5.06 13:56

Holky, v souvislosti s touto diskusí :) mám dotaz: máte některá zkušenosti s obleky, které lze prát v pračce? Jeden takový jsem viděla v katalogu Neckermann, na obrázku vypadá tradičně skvěle :D Ale mám obavy, že takový oblek nebude asi moc držet „fazónu“ :( Poradíte?
Díky, Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.5.06 14:49

Ahoj Verčo,
manžel má většinu obleků pracích a drží dobře. Z Neckermanna nemá žádný, ale třeba z Marks&Spencer jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.5.06 15:21

Ty moderní látky se fakt prát dají, problémy jsou s obleky z klasických oblekovek a zpracovaných krejčovsky klasickým způsobem.

Puky jsou jasné :wink: E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
30.5.06 15:25

Holky, díky moc, my to zkusíme a dám vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.6.07 00:07

Zdravím Vás! Já svoje sako jednou vypral v pračce a v pohodě. Nic se mu nestalo. V klidu jsem to vyžehlil a vypadá, jak nový. Někdo mi ale říkal, že podruhý už by se to mohlo zničit… Co je na tom pravdy, když se to na poprvé povede a na podruhé se to má jako zničit? Nepříjde mi to logické. Co si o tom myslíte? Děkuji předem…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
23.9.07 00:46

Manzel si kupuje obleky prevazne z OP Prostejov a pokud na raminku visi cerne pouzdro s napisem Wash and Wear, tak je oblek praci. Vevnitr v tom futralu je nejaky specielni obal do pracky, kam se ma oblek dat.
Nicmene nikdy jsem oblek v pracce neprala. Manzel si ho nosi do cistirny.

• Citovat
  • Upravit
460
23.9.07 10:38

Manža nosí obleky od Blažka a jednou jsme akutně potřebovali vyčistit kalhoty, tak jsem je hodila do pračky na ruční praní, dala jen minimum otáček a prala v lanolinu, žehlila přes mokrou hadru a vpoho. Ale jinak všechn o nosíme radši do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný