Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Aries6 @hudečice děkuji. A jaké velikosti používáte? Máme jednu 28cm (ta zůstává, ale potřebuju k ní nějakou druhou) a nějak nevím, jestli má cenu jít do 24cm nebo jestli je zbytečně moc velká a nestačila by třeba 21cm. Občas se stává, že děláme jen jeden smažák nebo akorát opékám zeleninu a nechce se mi vytahovat tu 28, ale zas si říkám, jestli 21cm nebude už moc malá. ![]()
@Nimie No to je otázka. Já mám 26cm a když dělám omáčku na špagety z 500g hovězího mletého, tak je to tak akorát. To samé na zeleninu nebo steak. Zatím mi ta velikost 100% vyhovuje a stačí.
Ale každá vaříme jinak a jiné porce ![]()
@Leea píše:
Já mám perfektní pánev Tefal, je hlubší a má uplně hladký povrch. Stála jenom asi 600 kč a je to nejlepší věc co máme v domácnosti, připekla jsem na ní jídlo několikrát … až to jídlo bylo jak uhel a nepřilepilo se vůbec nic… fakt jak z reklamy… otřete ubrouskem… Kupovali jsme ji asi před rokem a půl v tescu.
ja mam takto panev z jineho supermarketu (ziju v zahranici, tak nebudu jmenovat, protoze to stejne nikomu nic nerekne). Take ji mam uz asi 8 let. Sice uz to neni stejne, jako kdyz byla nova, ale porad jeste funguje skvele. ![]()
A jaké velikosti používáte (z těch menších)? Máte někdo 21 - 22cm? Není to moc malé?
@Aries6 píše:
@Nimie No to je otázka. Já mám 26cm a když dělám omáčku na špagety z 500g hovězího mletého, tak je to tak akorát. To samé na zeleninu nebo steak. Zatím mi ta velikost 100% vyhovuje a stačí.
Ale každá vaříme jinak a jiné porce
Ta 26 už mi příjde skoro stejná jako 28, to se mi asi nevyplatí. Spíš mi právě jde o to, když nevařím celou omáčku na špagety apod., ale jenom menší kousek něčeho. Zas na druhou stranu když mám zabranou 28, tak by se asi hodilo mít dostatečně prostornou pánev na její částečnou náhradu. Aaaa, potřebovala bych všechny ty velikosti, ale nevejdou se ![]()
@Nimie Záleží taky na tom, jak je ta pánev postavená. Dokoupila jsem si pánev z IKEA a je vedená jako 24 cm, ale je hodně zkosená, takže dno má průměr slabých 20 cm a je to akorát.
@Nimie píše:
Ta 26 už mi příjde skoro stejná jako 28, to se mi asi nevyplatí. Spíš mi právě jde o to, když nevařím celou omáčku na špagety apod., ale jenom menší kousek něčeho. Zas na druhou stranu když mám zabranou 28, tak by se asi hodilo mít dostatečně prostornou pánev na její částečnou náhradu. Aaaa, potřebovala bych všechny ty velikosti, ale nevejdou se
@Elenloth píše:
@Nimie Záleží taky na tom, jak je ta pánev postavená. Dokoupila jsem si pánev z IKEA a je vedená jako 24 cm, ale je hodně zkosená, takže dno má průměr slabých 20 cm a je to akorát.
To já právě nikde moc nemůžu třeba k těm Tefal pánvím najít přesné rozměry spodní části. Ale od oka mi příjde, že to bude zhruba stejné jak popisuješ, tak když nad tím tak uvažuju, tak z té 21 by zbylo nějakých 17cm, což už je asi hodně málo.
@Nimie Já si to právě taky myslím, že by to bylo málo. Pokud teda neděláš nějaké pidi porce. Já jsem si teď na té 24 dělala večeři - kuřecí kousky a zeleninu najednou a na tu jednu porci to bylo akorát. Podle mě víc využiješ ten průměr dna kolem 20 cm. Nebo najít 20cm pánev s rovnýma stěnama.
Me vyhovuje kombinace 28 klasika + 28 wok (používám nejčastěji) + 1 mala 18 nebo 20-nejsem si jista.
@malinika píše:
Me vyhovuje kombinace 28 klasika + 28 wok (používám nejčastěji) + 1 mala 18 nebo 20-nejsem si jista.
Tak teď jsi mě nahlodala
bože, že já si nakonec fakt vezmu domů obě ![]()
@Nimie píše:
To já právě nikde moc nemůžu třeba k těm Tefal pánvím najít přesné rozměry spodní části. Ale od oka mi příjde, že to bude zhruba stejné jak popisuješ, tak když nad tím tak uvažuju, tak z té 21 by zbylo nějakých 17cm, což už je asi hodně málo.
Já ti tu 26 klidně pro představu přeměřím ![]()
26 cm nahoře, cca 20 cm dole.
@Nimie píše:
Tak teď jsi mě nahlodalabože, že já si nakonec fakt vezmu domů obě
Nad Wok pánví taky dlouho uvažuju.
@Aries6 píše:
Já ti tu 26 klidně pro představu přeměřím
26 cm nahoře, cca 20 cm dole.
Děkuju! Podařilo se mi najít dodatečné rozměry k té vyhlídnuté Tefalce, ta má nahoře 24 a dole 20, tak tím pádem asi fakt vezmu tu 24.