Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Diskuze jen tak pro mou nenasytnou zvedavost.
A taky proto, ze jsem zas musela nekde ventilovat me rozdrudeni. ![]()
Ctete letaky?
Sledujete akce?
Jste radi, ze vam letaky chodi do schranky?
Ja se nad timto dovedu skoro denne rozcilit.
Vybiram schranku a co tam je? Hromada letaku.
Kdyz nejdu do schranky 3 dny, tak je schranka narvana letakama.
Uz dlouho jsem nemela ve schrance jen postu. Coz ani nezminuji, ze ty letaky musim prohledavat, zda se mi mezi nima neschovala posta - uz nekolikrat jsem si takhle vytahla obalku z letaku. ![]()
Vylozene mi to vadi, protoze letaky dostavam i pres nalepku, ze letaky nechci.
Taky jak vidim, kolik to je papiru pro jednu „schranku ci domacnost“, tak se desim, kdyz je papiru nedostatek a ma se setrit. Jedina vyhoda letaku je, ze je sbirame pro deti do skoly. Maji totiz „soutez“ ve sberu papiru. ![]()
Kdyz jdu nakupovat, nakoupim stejne vsechno v jednom obchode. Neobiham kvuli jednomu nakupu 5 obchodu, protoze v jednom je v akci to a v druhem tamto. Jedine, kdy hlidam akce, tak to je kdyz potrebuji udelat zasoby - koupit napr. maslo, mouku, mleko. To vzdycky beru po kartonech, kdyz je to za lacno.
A jak se dostanu k tomu, kde co maji v akci? Pres nejmenovany web, kde staci napsat tu vec, co potrebuji a vyjede mi, kde v mem okoli to maji za jake penize. Nemusim listovat letaky a zdrzovat se. Navic na plinky (popr. zbozi, ktere jsem si dala do hledacku) mi chodi upozorneni mailem, ze jsou v akci.
A kdyz uz jdu do nejakeho vybraneho obchodu, tak se podivam do online letaku, co tam maji za veci v akci. V akci, ktera se kazdy tyden meni a kvuli tomu je kazdy tyden ve schrance plno letaku. Jak kdyby akce nemohla byt v delsim intervalu. ![]()
Uprimne? Vubec by mi nevadil zivot bez papirovych letaku! ![]()
Dekuji za precteni mych silenych myslenkovych pochodu.
![]()
Tady snad není ani o čem diskutovat. Prostě si na schránku nalep štítek, že nechceš reklamu a máš po problému ![]()
@PaniLiskova píše:
Tady snad není ani o čem diskutovat. Prostě si na schránku nalep štítek, že nechceš reklamu a máš po problému
Psala jsem, ze stitek mam, ale i pres to letaky mam.
@Capricorn61 píše:
Diskuze jen tak pro mou nenasytnou zvedavost.A taky proto, ze jsem zas musela nekde ventilovat me rozdrudeni.
![]()
Ctete letaky?
Sledujete akce?
Jste radi, ze vam letaky chodi do schranky?Ja se nad timto dovedu skoro denne rozcilit.
Vybiram schranku a co tam je? Hromada letaku.
Kdyz nejdu do schranky 3 dny, tak je schranka narvana letakama.
Uz dlouho jsem nemela ve schrance jen postu. Coz ani nezminuji, ze ty letaky musim prohledavat, zda se mi mezi nima neschovala posta - uz nekolikrat jsem si takhle vytahla obalku z letaku.
Vylozene mi to vadi, protoze letaky dostavam i pres nalepku, ze letaky nechci.
Taky jak vidim, kolik to je papiru pro jednu „schranku ci domacnost“, tak se desim, kdyz je papiru nedostatek a ma se setrit. Jedina vyhoda letaku je, ze je sbirame pro deti do skoly. Maji totiz „soutez“ ve sberu papiru.
Kdyz jdu nakupovat, nakoupim stejne vsechno v jednom obchode. Neobiham kvuli jednomu nakupu 5 obchodu, protoze v jednom je v akci to a v druhem tamto. Jedine, kdy hlidam akce, tak to je kdyz potrebuji udelat zasoby - koupit napr. maslo, mouku, mleko. To vzdycky beru po kartonech, kdyz je to za lacno.
A jak se dostanu k tomu, kde co maji v akci? Pres nejmenovany web, kde staci napsat tu vec, co potrebuji a vyjede mi, kde v mem okoli to maji za jake penize. Nemusim listovat letaky a zdrzovat se. Navic na plinky (popr. zbozi, ktere jsem si dala do hledacku) mi chodi upozorneni mailem, ze jsou v akci.
A kdyz uz jdu do nejakeho vybraneho obchodu, tak se podivam do online letaku, co tam maji za veci v akci. V akci, ktera se kazdy tyden meni a kvuli tomu je kazdy tyden ve schrance plno letaku. Jak kdyby akce nemohla byt v delsim intervalu.
Uprimne? Vubec by mi nevadil zivot bez papirovych letaku!
Dekuji za precteni mych silenych myslenkovych pochodu.![]()
Když tam máš tu nálepku, tak by Ti to tam neměli házet.
Jedna sousedka kdysi roznášela letáky a říkala, že by mohli mít i nějaký postih, ale nevím, jestli to platí ještě dnes.
Letáky jsem roznasela. Do označených schránek, nechci letáky jsem je házet nesměla
My máme v baráku lavičku u schránek, kam se letáky dávají, takže si vyberu jen ty, co chci.
Nám žádné do schránky nedávají. Občas se něco vyskytne v baráku u vchodu, je na to takový košík, ale celkově je k něm nikdo moc nenosí
já si projdu vetsinou jen online leták, když se chystám někam do krámu, papírové bych stejně nečetla.
Také letáky nesnáším. Přijde mi to jako šílené plýtvání papírem
U nás na vsi naštěstí cedulku „nevhazovat reklamu“ respektují. Stává se to výjimečně, že tam někdo něco hodí (a to jsou spíš reklamní letáky nějakých malých firem, co si to roznáší sami), ale pošťačka (nebo ten kdo roznáší ty supermarketové) si to nedovolí. Pokud by mi to tam i přesto házeli, vyrobila bych ceduli větší, klidně s dodatkem, že v případě nerespektování, budu kontaktovat jejich zaměstnavatele ![]()
Mně to taky přijde jako strašné plýtvání. Nám letáky leží na stolku pod schránkami, než je vždycky někdo sebere po týdnu a asi vezme (vyhodí). Osobně sleduji akce případně online přes apku (kupi cz), nebo nesleduji vůbec.
Myslím, že je to přežitek, ovšem je to marketing, který zřejmě stále funguje, proto se to něj investuje.
@Capricorn61 Letáky mě nezajímají a akce nesleduju. Navíc je to hrozné plýtvání papírem. Na schránce máme nálepku, že si je nepřejeme. Být tebou, stěžuju si na příslušné poště. ![]()
Čtu jen z Lidlu, tam nejčastěji jdu. Vadí mi haldy papírů, kterých se vyprodukuje, protože sleva. Nám dávají letáky na polici, necpou je do schránek. Sbírám aspoň na sběr pro syna.
Ja jsem za letaly rada, pouzivam je na zatop do krbu
posledni dobou nam jich chodi hrozne malo, dokonce jsem si musela nabrat zasobu v Lidlu
Jinak akce v letacich vubec nesleduju ![]()