Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Nejde ani tak o tlak (to by to mimino muselo být napresované v nějakém hodně těsném oblečení?), ale o zvýšení teploty - počůraná plína hřeje.
Tímhle způsobem určitě ne, ale je prokázáno, že teplota v papírové plence je vyšší, než v látce, což neprospívá varlatum. Ale regulérní výzkum na to, zda to má později vliv na spermie nejspíš neexistuje. Spermie se chlapům stejně tvoří a dozrávají průběžně.
Ne, to uz by byla pulka nasi generace neplodna
teplota je tam vyssi, ale zas se v tom primo nevari. Ja v papirovych plenach vidim skodlivost spis co se tyce ekologie.
Upřímně netuším, jakým mechanismem by to probíhalo. Teplo a tlak nemaj rády už živé spermie, které kojenec logicky nemá, on v podstatě nemá ani ta varlata úplně dovyvinutá, to vše se děje až pubertě. Spíš než pleny to v tomhle věku může hypoteticky ovlivnit životní syl, kterýmu ho budeš učit. Když ho budeš krmit nějakýma blafama, slazeným a slaným, mekáčem a nebudeš ho vést ke sportu. Pak si na tenhle životní styl zvykne a v pozdějším věku ho to může dohnat i v oblasti reprodukce
Jakpsáno, je tam vyšší tplota (studie univerzity v Kielu). Jaký má vliv o pár stupňů vyšší teplota první dva roky života na reprodukční schopnosti muže o třicet let později, těžko spekulovat. Co se týče tlaku, tak na tom budou látkové pleny lautr stejně. Plus přes to těsné oblečení. Jo a ty jednorázové plenky až tak moc papírové nejsou.
@Anonymní píše:
Můžou papírové plenky ovlivnit budoucí reprodukční schopnost dítěte zejména chlapečků když jim to stlačí předek jak se plenka nafoukne?![]()
Tak nějakého stlačení bych se u jednorazovek nebala, to spis ty látkové bývají tvrdší/těžší/hutnejsi. Nicméně mne se na jednorázových plenkách nelíbí materiál, rozhodne nejsou “papírové”, musí to dětem byt stejně nepříjemné jako nám třeba obyc vložky podle mne. Takový ten plast na těle 24 hodin není nic extra, hlavně třeba v horku. Sama si pamatuju rozdíl, používala jsem obyc vložky, i eko, které měly tu kontaktní vrstvu přírodní, i látkové.
Můžou papírové plenky ovlivnit budoucí reprodukční schopnost dítěte zejména chlapečků když jim to stlačí předek jak se plenka nafoukne?