Papoušek nádherný, zkušenost s chovem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
27.4.14 09:58

papoušek nádherný

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s chovem papouška nádherného doma? Rozhoduji se jakého ptáčka si domu pořídit a moc se mi líbí tento papoušek, ale chtěla bych vědět jak moc je hlasitý. Jestli by se dala jeho hlasitost projevu přirovnat třeba k andulkám? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
27.4.14 10:00

Tak to určitě nedá, andulky jsou proti němu třasořitky. My teda měli fógle venku, Korely chocholatý, Papoušky nádherný a pak takový modrý a ještě barevný podobně jak nádhernej, ale měli těch barev větší plochy, a jednoho žakoše. A teda když se rozkecali, tak masakr :mrgreen: Ale jeden ti toho kraválu neudělá tolik jak když jich máš 50 :lol:

EDIT Žako byl doma, jedinej. Ale to je kecka, to je známo obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 10:06

Žaka bych chtěla, ale ten je až moc hlasitý. Jde mi o to, aby mě nechal vyspat, případně když přítel chodí do práce i na odpolední, tak aby ho pak nebudil brzo ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.4.14 10:13
@Ssmajlik píše: Žaka bych chtěla, ale ten je až moc hlasitý. Jde mi o to, aby mě nechal vyspat, případně když přítel chodí do práce i na odpolední, tak aby ho pak nebudil brzo ráno.

Jj, hlasitej to on je. Taky měl svůj pokojík, kde to bylo jenom jeho :mrgreen: Každopádně papoušek to byl úžasnej :andel: Jinak on si na režim i zvykl, akorát jednou když na poli u sousedů (viděl to z okna) hořelo, tak ječel jak pavián :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
27.4.14 10:14

@Ssmajlik měli jsme, byl celkem hodný a když jsem chtěla klid, hodila jsem deku přes klec a bylo to :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 10:30

A jestě teda se chci zeptat, jestli by bylo možné ho mít doma v kleci zhruba 70cm vysoké s tím, že by měl každý den letový plán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.4.14 10:32
@Ssmajlik píše:
A jestě teda se chci zeptat, jestli by bylo možné ho mít doma v kleci zhruba 70cm vysoké s tím, že by měl každý den letový plán?

Letový plán :lol: Hele já myslím, že je to dostačující. Akorát klec nesmí být kulatá, to asi víš. Teda my ji kulatou neměli, děda vždycky říkal, že by se z toho zbláznil asi jako křeček v kulaté „sklince“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
27.4.14 10:34

Papoušek nádherný je spíš voliérový pták než klecový. Domů bych si ho asi nepořizovala. My máme doma papouška senegalského a myslím, že to byla dobrá volba. Dá se celkem snadno ochočit, naučí se pár slov a jsou to komedianti - aspoň ten náš :). Co se týká hlučnosti - těžko říct. Někdy bych mu zakroutila krkem a někdy je v pohodě. Ale sousedi si nikdy nestěžovali, tak snad je v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 10:36

Kulatá není. stran má rovné a nahoře je trochu zaoblená. Tak nad tím budu teda ještě přemýšlet, ale vážně mě to k němu hodně táhne, tak uvidim jestě poslední verdikt, až se přítel bude ptát chovatele, protože on je takový, že to od toho odborníka potřebuje slzšet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 10:39

@brutusnikki na toho jsem taky koukala, ale když sem projížděla na netu i ceny, ale sem se dočetla, že stojí docela dost. ten nádherný stál tak kolem 700, takže i to je druhá stránka na kterou musim koukat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
27.4.14 10:49

@Ssmajlik tak v tom případě bych zkusila mrknout ještě na alexandra malého - ten je levnější než senegalec, ale za 700 asi nebude. Spíš kolem 1500. Neznám teď ceny papouchů přesně, tak možná kecám… Každopádně u alexandra se dají pořídit i různé barevné mutace - třeba modrý je moc pěkný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
27.4.14 11:00

Papoušek nádherný je spíš venkovní, doma bych ho nechtěla je to pro něj trápení. Navíc je lepší mít pár. Doma máme senegalce. Když už tak domů bych si pořídila korelu, nebo alexandra malého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 11:02

@brutusnikki no já ti to napíšu uplně přesně. strašně se mi líbí ptáčci a tak sem se rozhodla, že bych si jednoho pořídila. Přítel s tím nakonec teda souhlasil, ale s andulkou. Tu tady chovatel prodává za 100. ale jak to u mě bývá zvykem, tak sem šmějdila po netu, jak se k nim chovat a tak a jaký jsou další ptáci chovaní doma až sem narazila na tohohle. Když sem to příteli řekla, tak už se začal dost cukat. Takže tohle už by byla tokový maximální strop těch 700. Víc by mi už neprošlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
27.4.14 11:02

Korelu nééé ty jsou hrozně uřvaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.4.14 11:03

@beris J8 si právě nemyslím, že bycho ho trápila. máme byt 3+1 a tam by si mohl lítat kam by se mu zachtělo. Není to nejideálnější, to vím, ale v létě semnou může celé dny trávit na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný