Pár otázek k AD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.1.13 11:12

Pár otázek k AD

Od vcerejska beru AD Mirzaten, 15mg na noc, k tomu Lexaurin pulku vecer a pulku rano. Jswm po sestinedeli s druhym ditetem.
Dnes se citim psychicky dobre, ale jsem malatna, unavena, jakoby zpomalena

1. za jak dlouho tady ta unava odezni?
  2. je Lexaurin spise na uzkost nebo na spani? nejak si nepamatuju, jak mi to dr. vysvetloval :oops:
  3. jak je to s vysazovanim AD? pokud mate nekdo konkretne zkusenost s Mirzatinem? je navykovy?
  4. jak jste na tom se sexem pri brani AD?

pred detma jsem kratce (3mesice) brala Zoloft a Tritico, kdyz jsem se slozila. vysadila jsem postupne a byla jsem ok. ale nepamatuju si, ze bych se tak motala jako ted…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.13 11:18
  1. Prvních 14 dní, když jsem začínala brát AD + Neurol jsem existovala jen na Redbullech a spát jsem chodila v sedm. Pak to odeznělo.
  2. Lexaurin je na úzkost (nebo ti to dal doktro proto, abys večer nebyla úzkostná, neměla starosti a mohla usnout).
  3. Většina AD by se měla brát minimálně cca 9-12 měsíců. Vysazování nastaví doktror nebo si můžeš sama postupně ubírát dávky (proces cca 3 týdny). A konkrétně tvýma práškama zkušenost nemám.
  4. Já jsem při AD byla „vypnutá“. Manžel molh zkoušet co chtěl, ale já jsem nic necítila. (Ale každý to má jinak).
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.13 11:26

S mirzatenem zkušnost nemám.
Pokud jde o lexaurin, tak je na úzkost. Ale téměř všechny prášky které jsou na úzkost fungují tím způsobem, že člověka zklidní tím, že ho uzemní. Jinými slovy, chce se mu spát. Lexaurin je z těch největších oblbbováků, většinou člověka uzemní víc, než třeba diazepam.
Lexaurin je velmi návykový, v podstatě bys ho měla brát jen dokud nezafungují antidepresiva a abych řekla pravdu, teoreticky vy se měl brát pouze v případě, že cítíš tu úzkost. Pokud ho bereš takhle pravidelně, tak chce asi doktor předejít tomu, že úzkost vůbec začne, ale upozorňuju tě, že tímto způsobem budeš mít problém to vysadit. Nemám teď doma krabičku od toho léku, ale dokonce se to nesmí brát ani delší časový úsek. Jestli je tam hranice několik měsíců?
Pokud jde o sex, tak takové prášky jako je lexaurin měly totálně devastující účinek. Kdo by taky měl chuť, když se mu chce stále jen spát, že.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.13 11:31

Ja si dnes rano lexaurin nevzala, uzkost jsem necitila, zkusim i vecer nevzit, AD vezmu…

ja poprve ten Zoloft brala skutecne jen 3 mesice, ne 9-12 jak pise prvni anonymni, no tak jsem zvedava jak to bude ted…

k lexaurinu mi rekl dr. ze je navykovy, ze kdybych brala velke davky kazdy den, no ja se toho bojim, proto se ptam, jestli s timma nekdo zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.13 12:33

Mám s lexaurinem velice špatnou zkušenost, na doporučení lékaře jsem ho brala, pak mi ho předepisoval obvoďák, přestěhovala jsem se a psychiatra si nehledala, brala jsem ho rok a půl v kuse. Abych se ho zbavila, trvalo to víc jak půl roku :zed: :zed: :zed: Takže na něj bacha, brala bych ho jen při úzkosti. Já už nikdy podobné léky ani lexaurin brát nesmím, prý bych se na něm stala závislá hned :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115
5.1.13 12:34
@Anonymní píše:
Ja si dnes rano lexaurin nevzala, uzkost jsem necitila, zkusim i vecer nevzit, AD vezmu…

ja poprve ten Zoloft brala skutecne jen 3 mesice, ne 9-12 jak pise prvni anonymni, no tak jsem zvedava jak to bude ted…

k lexaurinu mi rekl dr. ze je navykovy, ze kdybych brala velke davky kazdy den, no ja se toho bojim, proto se ptam, jestli s timma nekdo zkusenosti

Ahoj, co jsem četla o Tvých AD, tak ty tlumí samy o sobě. Když k nim přidáš Lexaurin, tak ten začátek může být opravdu hodně ospalý.
Jinak ale sám o sobě Tě Lexaurin tlumit nemusí. Protože zdravý člověk, bez úzkostí, má v sobě určitou míru napětí, která ho drží v pohotovosti, pracovním nasazení. Kdyby si takový člověk vzal Lexaurin, tak to zdravé napětí poklesne příliš a bude unavený. Proto není dobré brát si Lexaurin preventivně, když mi nic není.
Když je ale člověk úzkostný, tak ta mírna napětí je vysoko nad tím normálem potřebným pro normální fungování. A ten Lexaurin to napětí pouze sníží na tu zdravou hodnotu, takže by ses měla naopak cítit lépe, mnohdy i s větší energií, prostě „normálně“.
Ta únava bude hodně o tom zvykání na AD, určitě odezní.
Lexaurin bez obav ber, pokud to budeš potřebovat, ale po nějakém měsíci dvou určitě zjistíš, že už ho vlastně nepotřebuješ. Já jsem ho nárazově brala i v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.1.13 12:42
@Anonymní píše:
Mám s lexaurinem velice špatnou zkušenost, na doporučení lékaře jsem ho brala, pak mi ho předepisoval obvoďák, přestěhovala jsem se a psychiatra si nehledala, brala jsem ho rok a půl v kuse. Abych se ho zbavila, trvalo to víc jak půl roku :zed: :zed: :zed: Takže na něj bacha, brala bych ho jen při úzkosti. Já už nikdy podobné léky ani lexaurin brát nesmím, prý bych se na něm stala závislá hned :nevim:

Ahoj, tohle ale není až tak o Lexaurinu, ale o špatném lékaři. Praktik by měl nasazovat tyhle léky pouze velmi dočasně - pro nějakou přechodnou záležitost. Pakliže má podezření na nějaké úzkostné onemocnění, má buď sám nasadit AD nebo poslat za psychiatrem. Braní Lexaurinu rok a půl v kuse bez AD je špatný, pakliže bereš jen ten, bereš ho každý den a nemáš AD. Z toho je pak závislost jak vyšitá… NEstrašila bych škodlivostí Lexaurinu. Na vykrytí doby při zvykání na AD je potřeba, zvlášť, pokud je indikován psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 13:59

Ja si ted rikam, jestli jsem s temi AD nemela jeste pockat, zle je mi od utery, ale slabe uzkosti jsem mela uz v sestinedeli…jak mi zacalo byt toto utery zle, hned za dva dny jsem se objednala k psychiatrovi a okamzite me vzali, kdyz jsem rekla, ze jsem po 6ti nedeli…nevim no, ted trochu pochybuju o brani AD :oops:

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
5.1.13 17:33

1. Já teda beru jiná AD (Arketis) a KO jsem byla asi první 3dny. Pak to postupně odeznívalo. K Arketisu jsem zezačátku brala i Lexaurin - stejné dávkování jako ty.
2. Lexaurin je na úzkost. Já ho brala než jsem dostala AD + než AD zabraly. Celkem asi 2 měsíce. Dávkování jsem měla nízké, nepřeháněla jsem to (taky jsem měla strach z návykovosti, ale můj psychiatr říkal, že bych ho musela brát opravdu dlouhodobě a ve vysokých dávkách), takže jsem ho vysadila v pohodě. Aktuálně ho nosím v kabelce „pro případ nutnosti“, naštěstí není třeba :palec:
3. Jak už tu bylo napsáno, většina AD by se měla opravdu delší dobu - mně psychiatr řekl, že minimálně 6-9 měsíců po odeznění příznaků. Vysazování určitě konzultovat s psychiatrem. AD beru od října 2011. Sice už jsem více než rok v poho (mám depresivně úzkostnou poruchu a sociální fóbii), ale na podzim by mi je doktor určitě nevysazoval a já se do toho taky nijak moc neženu…bojím se, jestli budu v poho i potom.
4. Mám to naprosto stejně jako první anonymní… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.13 16:25

@Palina.zl a jak jsi to mela se vstavanim v noci k detem, pokud jsi teda vstavat musela?

a jinak holky k tomu sexu - berete HA? to se asi s AD zkombinovat muze ze?

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
6.1.13 20:46
@Anonymní píše:
@Palina.zl a jak jsi to mela se vstavanim v noci k detem, pokud jsi teda vstavat musela?a jinak holky k tomu sexu - berete HA? to se asi s AD zkombinovat muze ze?

No vstávat jsem nemusela - Berunka byla v té době už nekojená a v noci se nebudila. No a Maty už byl „velkej“…

• Citovat
  • Upravit
115
7.1.13 16:30
@Anonymní píše:
@Palina.zl a jak jsi to mela se vstavanim v noci k detem, pokud jsi teda vstavat musela?a jinak holky k tomu sexu - berete HA? to se asi s AD zkombinovat muze ze?

Tak já jsem vstávala - sic obtížně - ale vstávala :lol: Tím, že jsem kvůli AD nekojila, tak jsem vstávala fakt jen každé tři hodiny a v případě nouze mě zastoupil nějakou noc manžel. A hlavně syn se už ve třech měsících nučil spát prakticky celou noc, tak to bylo v pohodě.
HA se k AD moc nedoporučuje, protože může způsobovat úzkosti a psychické výkyvy, které mohou dekompenzovat úzkostné poruchy. Je s tím potřeba zacházet opatrně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat