Poporodní deprese u druhého dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Jsem 6tydnu po druhem porodu a dnes v noci jsem nespala, proste to neslo, je mi uz treti den zle od zaludku, nemam chut najidlo, vcera jsem pul dne probrecela, ani nevim proc. uz mam z minula zkusenost s depresi (ne poporodni), takze tusim, ze je to opet tady
zavolam asi psychiatrovi, nechci to nechat rozjet. porad si rikam, proc zrovna ja? vubec nevim, jak se postaram o dve deti, manzel pomaha jak jen muze, kdyz bude nejhur, prijede mamka, jednou dvakrat tydne si muze druha babicka vzit starsi dite…ale stejne mam sileny strach
zazila jste nektera poporodni depresi az u druheho porodu? za jak dlouho zabraly AD?
Já před 12 lety chytla už v porodnici poporodní depku, nevěděla jsem co se děje, nechala jsem to rozjet hlavně přes spaní, žaludek a střeva a pak jsem musela brát 5 let AD.
Nyní po 12 letech mám zase malé, prvních 7 měsíců úúúplně v pohodě, žádná depka. Ale před vánoci mi zyčalo být divně, nemohla jsem jíst, k malému vstávám i 4 krát v noci a pak nemůžu zabrat. Manžel je přes zimu 3 týdny doma, má jít příští pondělí už do práce a mě začíná chytat úzkost. Nejvíc mi vadí rána, kdy je tma.Pak mi okolo 9 začne být se světlem líp. Ale taky mám stra
ch…
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
mě bylo mizerně hned po prvním porodu, brzo budu rodit znovu (dvojčata) a mám z toho taky hrůzu. Minule mi strašně pomohlo přestat kojit, během pár dnů to ze mě spadlo
Na AD nedošlo, ale byla jsem hodně mimo a věřím tomu, že kdybych někam zašla, asi by mi je dali - taky jsem furt brečela, nestíhala jsem se ani najíst a umýt, malej furt řval, byla jsem vzhůru celou noc, strašný - mám hrůzu, co nastane teď ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak já u první holčičky poporodní splín, ale to se dalo zvládnout. Druhé dítě chlapeček, nádhera užívala jsem si těhotenství, porod i celé mateřství.
Když jsem čekala třetí dítě říkala jsem si, aby to byla holčička, když jsem si té první neužila.
Narodila se mi holčička a po třech týdnech vlivem negativního zážitku se mi rozjela poporodní deprese. Jak každý říka, že má depresy jen když má špatnou náladu, já poznala co to dopravdy deprese je. Hrklo mi v hlavě a to doslova. Bojovala jsem, jak se dalo. První holčička chodila do školy, naštěstí ve mě ten kousek povinnosti zůstal a já fungovala, ale jak na baterky. časem se to zlepšovalo. Myslím, že i přechod na UM trochu pomohl. K psychiatrovi jsem nešla, takže jsem nic neužívala. Nejhorší bylo zvládnout jeden měsíc.
Je to už 7 měsíců a cítím se už líp, ale pořád to ve mě je. Věřím, že časem bude líp snad.
Asi nezáleží na tom kolikátý je to porod. U mě to bude asi těma holčičíma hormonama, nějak to na mě negativně působí.
Zakladatelko kojíš nebo jste na UM? A máš holčičku nebo chlapečka?
- Citovat
- Upravit
@novo123 píše:
Ahoj,mě bylo mizerně hned po prvním porodu, brzo budu rodit znovu (dvojčata) a mám z toho taky hrůzu. Minule mi strašně pomohlo přestat kojit, během pár dnů to ze mě spadloNa AD nedošlo, ale byla jsem hodně mimo a věřím tomu, že kdybych někam zašla, asi by mi je dali - taky jsem furt brečela, nestíhala jsem se ani najíst a umýt, malej furt řval, byla jsem vzhůru celou noc, strašný - mám hrůzu, co nastane teď
Mně pomohly po porodu hned nasadit Bachovy esence na úzkosti, strach a depresi. Teď je beru zase. A depka nepřišla, i když mám občas úzkostné stavy.
- Citovat
- Upravit
Nekojim, mam druhou holcicku, bachovky jsem brala a ted jsem je dobrala a hned depka…poi prvnim porodu jsem byla taky zrala na cvokare, ale nejak se to dalo…ted je mi zle od zaludku, nemuzu jist, spat, nemam zadnou radost, jen strach ![]()
odpoledne jdu k psycholozce a zitra rano ke cvokarovi, dnes jsem tam volala, sestricka se ptala, co presne me trapi a ja zacala brecet, neschopna slova, tak jen rekla aha, no je mi to jasny, prijdte co nejdriv ![]()
AD mi uz jednou pomohly, ale rada bych se jim vyhnula ![]()
zakl.
- Citovat
- Upravit
O těch Bachovkách už jsem slyšela, asi to zvážím, jestli to zase přijde - tentokrát na to nebudu sama, mám slíbeno, že si mamka vezme dovolenou, švagrová se prý chce taky angažovat a celkově snad líp vím, do čeho jdu. A za co se teda stydím, ale zjistila jsem, že mě strašně nervuje tchýně, takže její návštěvy hodlám omezit na minimum a snad pomůže i to.
Je to prostě náročné období a u mě navíc tohle pbdobí trvalo tak do malýho osmi měsíců, takže se nemůžu uklidňovat tím, že to brzo přejde ![]()
- Citovat
- Upravit
@novo123 boze muj, do 8mesicu?
ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne ![]()
porad si rikam proc zrovna ja musim tak trpet
deprese je to nejhnusnejsi, co jsem kdy zazila, jenze tenkrat jsem byla bez deti…
- Citovat
- Upravit
@novo123 boze muj, do 8mesicu?
ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne ![]()
deprese je to nejhnusnejsi, co jsem kdy zazila, jenze tenkrat jsem byla bez deti…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@novo123 boze muj, do 8mesicu?ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne
Náš malej byl prostě vyjímečné dítě a neustále řval ( do teď si o tom povídá celé příbuzenstvo
), nemohla jsem fakt nic, dokud nezačal lozit, to lozil za mnou a byl klid, do té doby jsem od něj prostě nemohla odejít na pár centimetrů - takže cokoli jsem dělala - vařit, prát, pověsit prádlo - všechno za hysterického řevu - to bylo období tak na palici, že se bojím, jak to zvládnu teď ![]()
- Citovat
- Upravit
@novo123 píše:
O těch Bachovkách už jsem slyšela, asi to zvážím, jestli to zase přijde - tentokrát na to nebudu sama, mám slíbeno, že si mamka vezme dovolenou, švagrová se prý chce taky angažovat a celkově snad líp vím, do čeho jdu. A za co se teda stydím, ale zjistila jsem, že mě strašně nervuje tchýně, takže její návštěvy hodlám omezit na minimum a snad pomůže i to.Je to prostě náročné období a u mě navíc tohle pbdobí trvalo tak do malýho osmi měsíců, takže se nemůžu uklidňovat tím, že to brzo přejde
a mně to začalo při druhém až teď v 8m.
- Citovat
- Upravit
Ono je to i hodně o povaze-já jsem úzkostlivá od školky a taky má deprese mamka, teta…prostě rodinná záležitost. Jde mi to hlavně přes žaludek a bolí mě břicho a taky spaní. Nevím jestli mi ty Bachovky pomáhají nebo je to sugesce:-)
- Citovat
- Upravit
@pepivaha píše:
Ono je to i hodně o povaze-já jsem úzkostlivá od školky a taky má deprese mamka, teta…prostě rodinná záležitost. Jde mi to hlavně přes žaludek a bolí mě břicho a taky spaní. Nevím jestli mi ty Bachovky pomáhají nebo je to sugesce:-)
tak to jsme na tom stejne - jsem uzkostliva povaha, nikdo jiny v rodine takovy neni…no a taky to mam jak ty - nemuzu spat, nemuzu jist, boli me zaludek, litam furt na velkou, achjo ![]()
ty uz se k psychiatrovi nechystas?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tak to jsme na tom stejne - jsem uzkostliva povaha, nikdo jiny v rodine takovy neni…no a taky to mam jak ty - nemuzu spat, nemuzu jist, boli me zaludek, litam furt na velkou, achjo
ty uz se k psychiatrovi nechystas?
mně je třeba 3 dny blééé a pak je mi zase dobře. U mě to začalo 8.12. když manžel jen se synem do Vídně na trhy a já měla hrozný strach, aby se vrátili, protože sněžilo. Teď je mi fajn-jím, žaludek o.k.ale ráno se vzbudím, mám trochu úzkosti a musím na velkou. V noci k malému vstávám i 4 krát, takže nevyspaná, ale nějak mi to nevadí.
Já piju 2 krát denně měduňkový čaj, tem mi zklidňuje žaludek i střeva a tak celkově. A taky ty Bachovky. Já vím, že u mě je problém tak do března a pak ožívám na jaro.
Ale mám kamošliu co bere AD a zimu a tmu miluje a jak se ojaří, je k. o. já to nechápu, ale ona říká, že nesnáší jak jsou všichni šťastní, veselí, že zase to slunko vylézá:-)
K psychiatrovi půjdu jestli mi bude fakt delší dobu blééé a nebudu moct jíst. Já to ale přechodně léčím sama LEXAURINEM 1/2 ráno a 1/2 večer tak po dobu 3 týdnů.
- Citovat
- Upravit
Jo tak to nemas rozjetou depku, to je fajn, to se da asi i zvladnout doma bez AD
ja mam za sebou sezeni u psycholozky…no uvidim, co to se mnou udela
- Citovat
- Upravit
Jsem 6tydnu po druhem porodu a dnes v noci jsem nespala, proste to neslo, je mi uz treti den zle od zaludku, nemam chut najidlo, vcera jsem pul dne probrecela, ani nevim proc. uz mam z minula zkusenost s depresi (ne poporodni), takze tusim, ze je to opet tady

zavolam asi psychiatrovi, nechci to nechat rozjet. porad si rikam, proc zrovna ja? vubec nevim, jak se postaram o dve deti, manzel pomaha jak jen muze, kdyz bude nejhur, prijede mamka, jednou dvakrat tydne si muze druha babicka vzit starsi dite…ale stejne mam sileny strach
zazila jste nektera poporodni depresi az u druheho porodu? za jak dlouho zabraly AD?