Poporodní deprese u druhého dítěte

Anonymní
3.1.13 07:42

Poporodní deprese u druhého dítěte

Jsem 6tydnu po druhem porodu a dnes v noci jsem nespala, proste to neslo, je mi uz treti den zle od zaludku, nemam chut najidlo, vcera jsem pul dne probrecela, ani nevim proc. uz mam z minula zkusenost s depresi (ne poporodni), takze tusim, ze je to opet tady :,(
zavolam asi psychiatrovi, nechci to nechat rozjet. porad si rikam, proc zrovna ja? vubec nevim, jak se postaram o dve deti, manzel pomaha jak jen muze, kdyz bude nejhur, prijede mamka, jednou dvakrat tydne si muze druha babicka vzit starsi dite…ale stejne mam sileny strach :?
zazila jste nektera poporodni depresi az u druheho porodu? za jak dlouho zabraly AD?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pepivaha
3.1.13 07:50
@Anonymní píše:
Jsem 6tydnu po druhem porodu a dnes v noci jsem nespala, proste to neslo, je mi uz treti den zle od zaludku, nemam chut najidlo, vcera jsem pul dne probrecela, ani nevim proc. uz mam z minula zkusenost s depresi (ne poporodni), takze tusim, ze je to opet tady :,(
zavolam asi psychiatrovi, nechci to nechat rozjet. porad si rikam, proc zrovna ja? vubec nevim, jak se postaram o dve deti, manzel pomaha jak jen muze, kdyz bude nejhur, prijede mamka, jednou dvakrat tydne si muze druha babicka vzit starsi dite…ale stejne mam sileny strach :?
zazila jste nektera poporodni depresi az u druheho porodu? za jak dlouho zabraly AD?

Já před 12 lety chytla už v porodnici poporodní depku, nevěděla jsem co se děje, nechala jsem to rozjet hlavně přes spaní, žaludek a střeva a pak jsem musela brát 5 let AD.
Nyní po 12 letech mám zase malé, prvních 7 měsíců úúúplně v pohodě, žádná depka. Ale před vánoci mi zyčalo být divně, nemohla jsem jíst, k malému vstávám i 4 krát v noci a pak nemůžu zabrat. Manžel je přes zimu 3 týdny doma, má jít příští pondělí už do práce a mě začíná chytat úzkost. Nejvíc mi vadí rána, kdy je tma.Pak mi okolo 9 začne být se světlem líp. Ale taky mám stra :( ch…

• Citovat
  • Upravit
novo123
3.1.13 08:33

Ahoj,

mě bylo mizerně hned po prvním porodu, brzo budu rodit znovu (dvojčata) a mám z toho taky hrůzu. Minule mi strašně pomohlo přestat kojit, během pár dnů to ze mě spadlo :nevim: Na AD nedošlo, ale byla jsem hodně mimo a věřím tomu, že kdybych někam zašla, asi by mi je dali - taky jsem furt brečela, nestíhala jsem se ani najíst a umýt, malej furt řval, byla jsem vzhůru celou noc, strašný - mám hrůzu, co nastane teď :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 09:00

Ahoj, tak já u první holčičky poporodní splín, ale to se dalo zvládnout. Druhé dítě chlapeček, nádhera užívala jsem si těhotenství, porod i celé mateřství.
Když jsem čekala třetí dítě říkala jsem si, aby to byla holčička, když jsem si té první neužila.
Narodila se mi holčička a po třech týdnech vlivem negativního zážitku se mi rozjela poporodní deprese. Jak každý říka, že má depresy jen když má špatnou náladu, já poznala co to dopravdy deprese je. Hrklo mi v hlavě a to doslova. Bojovala jsem, jak se dalo. První holčička chodila do školy, naštěstí ve mě ten kousek povinnosti zůstal a já fungovala, ale jak na baterky. časem se to zlepšovalo. Myslím, že i přechod na UM trochu pomohl. K psychiatrovi jsem nešla, takže jsem nic neužívala. Nejhorší bylo zvládnout jeden měsíc.
Je to už 7 měsíců a cítím se už líp, ale pořád to ve mě je. Věřím, že časem bude líp snad.
Asi nezáleží na tom kolikátý je to porod. U mě to bude asi těma holčičíma hormonama, nějak to na mě negativně působí.
Zakladatelko kojíš nebo jste na UM? A máš holčičku nebo chlapečka?

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
3.1.13 10:38
@novo123 píše:
Ahoj,mě bylo mizerně hned po prvním porodu, brzo budu rodit znovu (dvojčata) a mám z toho taky hrůzu. Minule mi strašně pomohlo přestat kojit, během pár dnů to ze mě spadlo :nevim: Na AD nedošlo, ale byla jsem hodně mimo a věřím tomu, že kdybych někam zašla, asi by mi je dali - taky jsem furt brečela, nestíhala jsem se ani najíst a umýt, malej furt řval, byla jsem vzhůru celou noc, strašný - mám hrůzu, co nastane teď :think:

Mně pomohly po porodu hned nasadit Bachovy esence na úzkosti, strach a depresi. Teď je beru zase. A depka nepřišla, i když mám občas úzkostné stavy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 10:55

Nekojim, mam druhou holcicku, bachovky jsem brala a ted jsem je dobrala a hned depka…poi prvnim porodu jsem byla taky zrala na cvokare, ale nejak se to dalo…ted je mi zle od zaludku, nemuzu jist, spat, nemam zadnou radost, jen strach :?
odpoledne jdu k psycholozce a zitra rano ke cvokarovi, dnes jsem tam volala, sestricka se ptala, co presne me trapi a ja zacala brecet, neschopna slova, tak jen rekla aha, no je mi to jasny, prijdte co nejdriv :oops:

AD mi uz jednou pomohly, ale rada bych se jim vyhnula :oops:

zakl.

• Citovat
  • Upravit
novo123
3.1.13 11:03

O těch Bachovkách už jsem slyšela, asi to zvážím, jestli to zase přijde - tentokrát na to nebudu sama, mám slíbeno, že si mamka vezme dovolenou, švagrová se prý chce taky angažovat a celkově snad líp vím, do čeho jdu. A za co se teda stydím, ale zjistila jsem, že mě strašně nervuje tchýně, takže její návštěvy hodlám omezit na minimum a snad pomůže i to. :nevim: Je to prostě náročné období a u mě navíc tohle pbdobí trvalo tak do malýho osmi měsíců, takže se nemůžu uklidňovat tím, že to brzo přejde 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 11:07

@novo123 boze muj, do 8mesicu? :? ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne :,(

porad si rikam proc zrovna ja musim tak trpet :zed: deprese je to nejhnusnejsi, co jsem kdy zazila, jenze tenkrat jsem byla bez deti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 11:07

@novo123 boze muj, do 8mesicu? :? ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne :,(

porad si rikam proc zrovna ja musim tak trpet :zed: deprese je to nejhnusnejsi, co jsem kdy zazila, jenze tenkrat jsem byla bez deti…

• Citovat
  • Upravit
novo123
3.1.13 11:33
@Anonymní píše:
@novo123 boze muj, do 8mesicu? :? ja se strasne bala 6tinedeli, ale to probehlo relativne dobre, mela jsem asi jen 3 placici epizody, tak jsem si myslela, ze uz to zvladnu a ono ne :,(porad si rikam proc zrovna ja musim tak trpet :zed: deprese je to nejhnusnejsi, co jsem kdy zazila, jenze tenkrat jsem byla bez deti…

Náš malej byl prostě vyjímečné dítě a neustále řval ( do teď si o tom povídá celé příbuzenstvo :jazyk: ), nemohla jsem fakt nic, dokud nezačal lozit, to lozil za mnou a byl klid, do té doby jsem od něj prostě nemohla odejít na pár centimetrů - takže cokoli jsem dělala - vařit, prát, pověsit prádlo - všechno za hysterického řevu - to bylo období tak na palici, že se bojím, jak to zvládnu teď :roll:

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
3.1.13 13:22
@novo123 píše:
O těch Bachovkách už jsem slyšela, asi to zvážím, jestli to zase přijde - tentokrát na to nebudu sama, mám slíbeno, že si mamka vezme dovolenou, švagrová se prý chce taky angažovat a celkově snad líp vím, do čeho jdu. A za co se teda stydím, ale zjistila jsem, že mě strašně nervuje tchýně, takže její návštěvy hodlám omezit na minimum a snad pomůže i to. :nevim: Je to prostě náročné období a u mě navíc tohle pbdobí trvalo tak do malýho osmi měsíců, takže se nemůžu uklidňovat tím, že to brzo přejde 8o

a mně to začalo při druhém až teď v 8m.

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
3.1.13 13:24

Ono je to i hodně o povaze-já jsem úzkostlivá od školky a taky má deprese mamka, teta…prostě rodinná záležitost. Jde mi to hlavně přes žaludek a bolí mě břicho a taky spaní. Nevím jestli mi ty Bachovky pomáhají nebo je to sugesce:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 13:31
@pepivaha píše:
Ono je to i hodně o povaze-já jsem úzkostlivá od školky a taky má deprese mamka, teta…prostě rodinná záležitost. Jde mi to hlavně přes žaludek a bolí mě břicho a taky spaní. Nevím jestli mi ty Bachovky pomáhají nebo je to sugesce:-)

tak to jsme na tom stejne - jsem uzkostliva povaha, nikdo jiny v rodine takovy neni…no a taky to mam jak ty - nemuzu spat, nemuzu jist, boli me zaludek, litam furt na velkou, achjo :roll:
ty uz se k psychiatrovi nechystas?

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
3.1.13 16:03
@Anonymní píše:
tak to jsme na tom stejne - jsem uzkostliva povaha, nikdo jiny v rodine takovy neni…no a taky to mam jak ty - nemuzu spat, nemuzu jist, boli me zaludek, litam furt na velkou, achjo :roll:
ty uz se k psychiatrovi nechystas?

mně je třeba 3 dny blééé a pak je mi zase dobře. U mě to začalo 8.12. když manžel jen se synem do Vídně na trhy a já měla hrozný strach, aby se vrátili, protože sněžilo. Teď je mi fajn-jím, žaludek o.k.ale ráno se vzbudím, mám trochu úzkosti a musím na velkou. V noci k malému vstávám i 4 krát, takže nevyspaná, ale nějak mi to nevadí.
Já piju 2 krát denně měduňkový čaj, tem mi zklidňuje žaludek i střeva a tak celkově. A taky ty Bachovky. Já vím, že u mě je problém tak do března a pak ožívám na jaro.
Ale mám kamošliu co bere AD a zimu a tmu miluje a jak se ojaří, je k. o. já to nechápu, ale ona říká, že nesnáší jak jsou všichni šťastní, veselí, že zase to slunko vylézá:-)
K psychiatrovi půjdu jestli mi bude fakt delší dobu blééé a nebudu moct jíst. Já to ale přechodně léčím sama LEXAURINEM 1/2 ráno a 1/2 večer tak po dobu 3 týdnů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 19:10

Jo tak to nemas rozjetou depku, to je fajn, to se da asi i zvladnout doma bez AD

ja mam za sebou sezeni u psycholozky…no uvidim, co to se mnou udela

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat