Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, pro začátek informuji, že kupuji malému kojeneckou vodu a doma používáme na mytí nádobí normálně městskou. Syn má 10 měsíců a pije jen kojeneckou vodu (čaje, šťávy mu nechutnají). Proto mě teď vyděsilo, co jsem našla v jeho lahvičce. Lahvičku má většinou 1 max 2 dny a pak mu jí meju když už má vodu vypitou. Meju jí normálně dětským saponátem a štětkou na mytí lahviček. Takže nejsme žádní čuňata.. jen pro eliminaci možných způsobů, kde se to tam vzalo. Připadá mi to jako nějaký parazit, ale hledala jsem na googlu a nic co má na obou stranách těla vidlici, jsem nenašla. Pod lupou jsou vidět jakoby články
Kdyby to nemělo ty vidličky souměrné na obou stranách, tak si řeknu, že to je nějaký bordel co tam malý vypustil zpět z pusiny, ale toto je na bordel až moc pravidelné a divné. Tak jdu za vámi, jestli jste se s tím některá prosím nesetkala? Nebo co by to mohlo být? Podotýkám, že lahvičku má s kulatou savičkou, kde je jen ta dírka. Děkuji všem za odpovědi ![]()
Toto si nasla primo v lahvicce? Popravde ani ja nepiji vodu starsi par hodin, pokud jsem si ji napustila vecer, rano uz ji vyliji (pro sebe). Deti jsem od zacatku ucia na hrnicek, flasky se proste blbe cisti.
No zaprvé nechat dítěti dva dny jednu vodu to hnus je, se ani nedivím že se do toho něco dostane. Ty taky piješ dva dny jednu skleničku vody? A zadruhé bych teda prevarovala normální vodu a nekupovala tu kojeneckou, ono se to skladuje venku na slunci v té petce, takže se tam taky může ledacos namnožit
jinak mi to přijde jak nějaká hlístice, ale konkrétně nevím.
Rozumím tomu dobře že dítě pije stejnou vodu 2 dny dokud ji nedopije? ![]()
To musíš max po půl dni vylejt a vypláchnout.
Určitě častěji měnit vodu a mýt lahvičku. Pokud myješ lahvičku za 1-2 dny, tak ta musí být uvnitř pěkně oslizlá.
Tohle přesně dělala švagrová. Dala ráno dětem do flašky vodu, večer šoupla tu dětskou láhev do ledničky a další ráno vyndala a dala zase dítěti, protože jí to bylo líto tu kupovanou kojeneckou vodu vylít ![]()
10 měsíční už může normálně vodu z kohoutku a je to určitě lepší varianta než dva dny stará kojenecká v lahvičce…
Když necháváš vodu v lahvičce do druhého dne, riskuješ u dítěte zažívací problémy.
Moje rada: Kojeneckou vodu si převař, ulož do čisté skleněné nádoby do lednice a z ní dítěti do lahvičky odlévej takové množství, které vypije. V průběhu dne lahvičku proplachuj a doplňuj čistou vodou z lednice. Pokud trváš na té kojenecké. Ale v 10 měsících už může i vodu z kohoutku, pokud teda nemáte extra vysoké hodnoty dusíku.
Ze všeho nejvíc mě zarazilo, že lahvičku meješ klidně i jednou za dva dny. Lahvičku jsem myla denně a klidně i několikrát, když jsem šla udělat nové pití.
@Cecilka 93 píše:
Ahoj všichni, pro začátek informuji, že kupuji malému kojeneckou vodu a doma používáme na mytí nádobí normálně městskou. Syn má 10 měsíců a pije jen kojeneckou vodu (čaje, šťávy mu nechutnají). Proto mě teď vyděsilo, co jsem našla v jeho lahvičce. Lahvičku má většinou 1 max 2 dny a pak mu jí meju když už má vodu vypitou. Meju jí normálně dětským saponátem a štětkou na mytí lahviček. Takže nejsme žádní čuňata.. jen pro eliminaci možných způsobů, kde se to tam vzalo. Připadá mi to jako nějaký parazit, ale hledala jsem na googlu a nic co má na obou stranách těla vidlici, jsem nenašla. Pod lupou jsou vidět jakoby článkyKdyby to nemělo ty vidličky souměrné na obou stranách, tak si řeknu, že to je nějaký bordel co tam malý vypustil zpět z pusiny, ale toto je na bordel až moc pravidelné a divné. Tak jdu za vámi, jestli jste se s tím některá prosím nesetkala? Nebo co by to mohlo být? Podotýkám, že lahvičku má s kulatou savičkou, kde je jen ta dírka. Děkuji všem za odpovědi
Tak to by mě zajímalo co to je
. Dej to na FB do skupiny určování bezobratlých, tam ti spíš poradí. Co to je za značku vody?
Bez ohledu na to jak často myješ lahvičku, tohle by se tam objevit fakt nemělo.
Řekla bych, že dítě dělalo blbosti, vodu při pití pouštělo zpět do lahvičky i se slinama a tohle je jen vlákno z nějaké rozkousané zeleniny nebo ovoce. Mnohonásobně pravděpodobnější než takhle velkej parazit, zvlášť v našich končinách. Nejsme v tropech…….. Mej to častějc a nebudeš muset zkoumat takový věci.
To jako vážně někdo dává dítěti stejnou lahvičku se stejnou vodou 2 dny??? Brrrr. Když si vzpomenu na ty slintocucky, co v tom plavaly a jak byla lahvička od snídaně do oběda zmasakrovaná zvenku nenechavýma ručkama a vevnitř celá oslizlá těma slintama… Dávala jsem čistou vodu nebo čaj v čisté lahvičce po každém jídle.
Vyndej to a vyfoť pořádně. Já v tom parazita zatím nevidím. Ale jinak souhlas, převařovala bych kohoutkovou vodu a nekupovala petky skladované bůhvíkde.
A myla bych lahev vždy večer. Ne jednou za dva dny.