Správné přetočení na bříško

120
12.3.22 14:59

Správné přetočení na bříško

Ahojky maminky, mám dotaz, jak vypadá přetočení vašeho miminka na bříško?
Náš malej, pětiměsíční drobek se začal přetáčet, někdy sám vůbec, někdy 2× za den, ještě to trénuje. Ale, udělá to tak, že zvedne nohy nahoru a pak se překulí na bok a na bříško. Nevím jestli je to správně, jestli by si neměl přehodit jednu nohu přes druhou a tak se otočit? On si chytá nohy a snaží se jí dát do pusinky a u toho se někdy, asi zřejmě omylem, překulí :D. Já jsem ráda, že se otáčí, jen chci být připravena, kdyby měla doktorka problém s tím, jak to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
12.3.22 15:03

Schválně jsem se dívala na video a malá si taky zvedla nohy k břichu a pak se pretocila na bok a na břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65053
12.3.22 15:39

Náš malý si taky dá obě nohy do boku, pomalu k břichu, běžně u toho ještě drží nějakou hračku a tak se převrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
12.3.22 18:46

Naše malá když už se teda přetáčí ( umí to ale je asi lenivá a moc často to nedělá,) tak většinou se propne natáhne ruce a nohama se odráží aby se dostala na bok a dál na bricho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.3.22 20:19

Nase mala to dela uplne stejne, tak myslim ze to bude v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.3.22 20:59

Právě dcera ta to dělala jinak, ona se prohýbala do luku, což vím, že je špatně, ale nakonec přehodila nožku a otáčela se krásně. No ale je úplně v pohodě už pět let :D. Tak snad malej bude taky :) děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.4.22 09:54

Můj syn má skoro čtyři mesice a vůbec se mu nelíbí na bříšku, snažím se ho přetačet, ale on si pak lehnu na ruku a nezájem 😂 mohu se zeptat, kdy se vám začali přetáčet děti? Omlouvám se za trochu jiný dotaz. Nechci kvůli tomu zakládat zvlášť diskuzi))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
7.4.22 10:04

@Eevee3 dcera to zvládla sama cíleně cca týden před 6m ale moc se jí nechtělo otacet…vzdycky si spokojeně hrála a třeba po hodině se teda milostivě otočila a zase si hrála…na bříšku se jí ale libilo a byla tak spokojená…trvalo další cca 4 týdny než zjistila že se tak může přesouvat…a teď v 8 měsících mi válí sudy přes celý obývák :lol: sestřenky dcerce se na bříšku vůbec nelíbilo a právě asi proto se přesně v den kdy jí bylo 6mesicu bez problémů umělá otáčet sem a tam a válela sudy…takže za mě když se na bříšku nelíbí tím víc ho to bude nutit se z té polohy dostat pryč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.4.22 10:41

@Vladusxx aha, tak snad se mu to brzy zalíbí 😀 já se pravě bála aby neměl pak problém s tím přetačenim. Tak uvidím na šesti měsících😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
7.4.22 11:05

Tak ono do těch 6 měsíců má určitě čas…já sem se právě zase naopak bála že když je tak spokojená tak i tak že se otáčet nebude a budeme muset obihat nějaké kontroly..protože veškerá moje motivace byla naprosto k ničemu..měla mě úplně na salámu…zato ta sestřenky jak se jí na břiše nelíbilo tak se snažila sama mnohem dřív a motivaci žádnou nepotřebovala. (máme holky hned po sobe tak se z legrace předháníme co která už umí a co ne :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí