Espumisan kapky 3tydennímu miminku

339
12.3.22 16:23

Espumisan kapky 3 tydennimu miminku

Holky můžu dát espumisan kapky novorozenci (3 týdny)?Čtu leták a nepišou to tam, nebo to nemůžu najít. Malej už 2 dny trpí úplně histerickym pláčem a nic nepomáhá. (chování, nosítko, kočárek..) Je plně na UM a do teď problém nebyl. Pije 100ml každé 4 hodiny. Stolici má pravidelnou. Jediný co mě napadá je bolení bříška. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1148
12.3.22 16:29

Ano, davali jsme uz v porodnici…

Kojencům přidejte 5-10 kapek do každé lahvičky s kojeneckou výživou nebo podejte malou lžičkou bezprostředně před každým kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
12.3.22 16:29

@Tamara86 kapky můžeš určitě dát přímo do UM. Nějaká probiotika dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
12.3.22 16:33
@kavenka píše:
@Tamara86 kapky můžeš určitě dát přímo do UM. Nějaká probiotika dáváš?

Nedávám, můžete mi nějaký poradit? Já už nevím co bych dělala, brečí jak kdyby mu někdo ublizoval a nejde utěšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
12.3.22 16:35

Holky a není to moc na tak malé mimčo 5 kapek co každé krmení? A máte s espumisanem zkušenosti? Chtěla jsem Babycalm kapky ale ty neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
12.3.22 16:36

@Tamara86 dávala jsem Espumisan a Biogaia. Synovi to pomohlo. Ale ono na každé miminko zabírá něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
12.3.22 16:44

Zkus jeste rektarni rourku… ono to muze pomoc posunout ten obsah streva a vyprdet ten plyn. Ikdyz kaka ok tak stejne toho plynu je proste v tom brisku moc a zarazenej. Jeste zkus ho dat na brisko aby se hybal, asi se mu to moc libit nebude, ale tim vrtenim se a pripadnym vztekanim si aktivuje ty brisni svaly a pomuze to taky vypudit ty prdiky. A jestli je na UM tak davej i sem tam fenyklovy caj. Ten by taky mohl pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
12.3.22 16:45

Davali jsme taky espumisan a biogaiu a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.3.22 16:58

Já dávala espumisan xkrát denně od příchodu z porodnice, vždy cca 7 kapek. Jinak na hysterický řev zkus masírovat bříško, nahřát jo polštářkem, popřípadě fénem (ne horkým vzduchem!). Dále odříhávat po každém krmení, dávat vykrkat a vyprdět na bříško (klidně i takhle malé mimčo), nosit na tygříka. Biogaia nám nepomáhala, u obou dcer jsem měla pocit, že to naopak zhoršuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
12.3.22 17:00

Dávala jsem do každého mlíka od porodnice kolik kapek si už nepamatuju, pomáhalo masírovat bříško pupíkem a chovat na tygříka no a jednou teda nebyla rourka tak jsem zasunula teploměr a syn se vykakal a to byla úleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
12.3.22 17:05

Zkusto, nam to doporucila doktorka asi ve 14ti dnech dcery…no nepomohlo nic, zadny kapky, probiotika, masazs apod…jen davat na bricho a cas..ve 3m to preslo samo. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
12.3.22 17:14

První bylo kolikovy a brutalne mu to zhoršoval vigantol, jestli davas, zkus vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
12.3.22 17:23

Dceři pomohl jen čas. Žádný kapky, probiotika, masáže, nahřívání, dávání na bříško. Občas pomohla rektální rourka nebo teploměr, někdy se vykakala, ale do půl hodiny zase řev. Asi 2 měsíce byl pláč a řev půl noci. Střídala jsem se v chování a houpání celou noc s manželem.
Přibližně ve 3 měsících to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
12.3.22 17:31

Vigantol nedávám, mám vitamín D baby prý to je šetrnější. Na bříško dáváme, rourku jsem ještě nepoužila, bojím se aby si na to nezvykl a pak nekakal jen pomocí rourky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.3.22 18:55

Espumisan jen rozpouští ty vzduchové bubliny, do těla se nevstřebá. Rourky se neboj, znáš některé dítě, které se bez ní nevykadí? Já ne, oba jsem rourkovala do půl roka a jakmile se začaly více hýbat a lézt, posílily břišní svaly a kadily ostošest. Zkus si na YouTube najít I Love You masáž. Nám moc pomáhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí