Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
je to asi 4 dny, co se naší Sáře (9,5m) objevily ve stolici takové černé „čárky“. Včera jsme byly u Dr.,nechaly jsme tam vzorek, ale výsledky rozboru budpu až příští středu:O/ Jsem z toho nervózní a tak se vás chci zeptat - nemáte s tím někdo zkušenost? Ty „čárky“ jsou tak cca 2mm dlouhé, nehybné, ale jsou jich tam mraky. Máme doma hafíka, tak se taky bojím, jestli Sára nemohla chytit něco od něho.
Děkuju vám za jakýkoliv názor, pa, Jaa
Jaa, hlavně mě neber tak, že si dělám legraci, ale náš malej má takovouhle stolici se stovkami malých černých čárek vždycky, den-dva poté, co sní hodně zralý banán… poprvé jsem byla taky vyděšená, ale pak jsem vysledovala, z čeho to je. nemohlo by to být ono?
Makýš a Tygříci
Ahoj Jaa, naše malá mněla čený nitky taky, jak píše makysek po banánku, tak snad to bude tak i u vás
Ahoj K a K
Jo my mame taky cerny nitky po bananu. Prvne jsem se toho zalekla, ale pak jsem vysledovala, ze je to fakt po bananu. Hanka
Můžu Tě uklidnit, protože jsme měli úplně to samé. Taky jsem rozbalila Šárinku a začala hysterčit, že od našich psů chytla červy. A kolik! Manžel už mě zná, takže zachoval klid, podíval se a říká „Dyť to má z banánu“. A taky že jo. Ale naše kamoška to našla u syna taky, celá vyděšená volala doktorce a ta se jí jen zeptala „A nepapal přezrálý banán? Takových maminek už jsme tu měli…“
O zelené stoličce u kojence se píše všude, ale tohle asi v žádné knížce nenačteš. Takže si tím šokem projde většina maminek ![]()
Jo a myslím, že červíci se tak jednoduše nepoznají, většinou se vylučují mikroskopická vajíčka nebo články těla, které nejsou okem vidět, a už vůbec ne černé. Proto se musí dělat mikroskopický rozbor stolice.
Někde jsem četla, že parazitární nákaza se projevuje zejm. bolestmi bříška a někdy teplotou. No a roupíci svěděním, že…
Pokud nějaká maminka má lepší a úplnější informace než já, byla bych ráda, kdyby nám je tu napsala. Ráda se před jarem a návštěvami píškoviště poučím ![]()
Jéééééé, holky, moc jste mě potěšily
To by mě teda ani ve snu nenapadlo
Doufám, že to tedy bude ono (Sára banány zbožňuje a jí je skoro každý den). To víte, že mě to vyplašilo, i když Dr. říkal, že paraziti jsou většinou bílí. Hledala jsem všechno možný na natu, ale o černých čárkách nikde nic ![]()
Děkuju vám moc,mějte se prima,
papa, Jaa
Jo a Mamulko,
přeju Ti pohodové, rychlé a příjemné rozdvojování ![]()
Jaa
Tak jsem se tu taky uklidnila..včera měla malá banán a dnes černé carky.. Tak jsem se lehce zdesila, ale zas vím, že roup dětský je bílé barvy a vyleza z ritniho otvoru i mimo stolici.