Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam deti 15 mesicu od sebe, tripokojovy byt a brzo budem muset resit spani pres den. Lukasek, ten starsi, spi od dvanacti tak do tri, jednou pres den. Nina bude az si najde nejaky rytmus asi spavat dopoledne a odpoledne, takze dvakrat. Zatim ji uhoupavame do spanku a asi jeste dlouho budem
No a v dobe, kdy by mela usnout je u nas pekny kraval: pokrikujici klucina, padajici hracky a pod.
Jak to resite vy, zkusene maminy?
Samozrejme, muze spat v kocaru, pri prochazkach venku, ale vzdycky se nezadari dostat se v dany cas ven, ze?
Pepsi + Lukas 17m a Nina 8 tydnu
Ahoj, mám deti 20 mesicu od sebe, v noci spinakji splu v pokojiku (ted je jim 8 a 28 mesicu) a pres den jsme mladsimu postavili u van v loznici cestovni postylku a spika tam. Nastesti ho tam polozim a usne a Matej se naucil septat kdyz Kubu ukladam. A nedela binec. Dneska me pri naklepavani masa okrikoval ze vzbudim Kubu ![]()
martina
Naše Verunka přes den když spí, někdy taky u mě v náručí, tak jí vadí náhlé zvuky. Pokud usne v tichu, vzbudí ji i promluvení, pokud jsme měli hlučnou návštěvu…2 poletující děti, 3 dospělí, prostě dost rušno, usne při tom a pak spí a už ji to neruší.
Myslím, že to bude v pohodě, malej bude zvyklý na to rušno okolo sebe ![]()
Alenka
ahojky, já mám děti 19 měsíců od sebe a se spaním je to, ťuk ťuk, v pohodě. Máme dvě holčičky (2 roky) a ty spinkají po obědě tak hodinku a půl v pokojíčku, a pak máme chlapečka (5 měsíců) a ten spí dopoledne hodinku a odpoledne taky tak a navíc i když jdeme ven…
Většinou to probíhá tak, že se ráno vzbudíme, dostanou všichni mlíko a než holky převleču, umyjeme se apod., tak malý většinou zase při tom ruchu usne v postýlce, jakmile usne, vezmu holky a jdeme pryč z ložnice. A po obědě je to stejné, malýho dám do postýlky, holky mezitím vyčurat, políbat, uložit a než je uložím, tak malej většinou zase usne, takže jen zavřu dveře, aby měl klid a je to… Neboj ono se to ustálí a malá si zvykne na rachot..:o))
Evásek a raubíři
Neboj se toho, nějak se ty dítka srovnají. Já mám dítka od sebe 15 a 14 měsíců, a ten nejmladší spí, kdy se mu chce a je mu jedno, jestli tam ti starší pobíhají a křičí. Občas se stane, že usne i ta prostřední, ale to vyjímečně, ta spí jedině v kočárku a venku za pochodu - bude jí 2 roky. Takže chodíme tak nějak ven, a když přes den neusne, tak jde prostě spát dříve večer.
Nejstarší (3 roky) už přes den neusne, i když ho občas donutím si lehnout (vyjímečně), a večer jde spát dříve, no a ten nejmenší - prostě spí, kdy ho to přepadne, většinou je teda v postýlce a kouká na ty starší, a také usne venku v kočárku - takže když jsme venku někdy okolo 2 hodiny, ty mladší spí v kočárku.
PRostě je nech, oni si samy najdou svůj klid, a musím uznat, že ty moje si ho našly a jsou s tím asi spokojení - přes den spí jen ti mladší, ale večer většinou usnou do 8 hodiny a spí všichni tři spolu.
Věra od květňátek 2005