má 9m a ještě se neotáčí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
464
16.2.06 22:19

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně motrorického vývoje malé holčičky z mé rodiny. Má nyní 9m a ještě se sama neotočí ze zad na bříško, o nějakých jiných pokrocích v motorice - např. plazení, válení sudů, lezení, apod. nemůže být řeč. Pokud ji po:,–(í, tak sedí, ale taky se trochu kácí, tak ji radši obklopují polštáři. Jinak je zdravá, baculatá (9.3kg). Chci se zeptat, nakolik to považujete za normální. Jejich vesnická dr. to neřeší. Nechci jim do toho mluvit, ale ať se něco zbytečně nezanedbá. Hlavou mi to vrtá, protože mé dítě prodělalo naprosto odlišný motorický vývoj a v jejím věku již měsíc lezlo. Co vy na to? Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.2.06 22:24

tak nam je taky 9m a lezeme a stavime se v postylce a tam se nam obcas povede i krucek a sedime uz normos, mame 10kg, jediny co bych ti poradila jeste to prokonzultovat s jinou Dr., ale nemyslim si, ze je to v neporadku, hold je kazde dite jine a neni dobre spechat, dokonce bych ani nepouzivala ty polstare, vim ze kdyz to srovnavas je to divne, ale je to tak nektere deti jdou na to pomaleji a pak se nauci nejak vsechno naraz, muze to byt tim ze se ji vyviji zrovna neco jineho, nez motorika..............

• Citovat
  • Upravit
3420
16.2.06 22:28

Ahojky,jsem zastáncre že každé dítě je jiné ale asi bych senad tím maličko pozastavila a pro klid duše to prokonzultovala s rehabkou…
 Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374

dite

Ahojky ,no rozhodně bych řekla že to v pořádku není,a tvoji příbuzné řekni at rychle změní doktora vím že je to na vesnici těžší ale lepší než něco zanedbat.Moje děti se začali přetáčet kolem 4 měsíce ,sezení tak od 7 měsíce ,lezení tak 8-9 m.A myslím že ti to řekne spousty maminek které budou na tvou otázku reagovat.Minimálně měla být už dávno vyšetřena neurologem .Takže udělej s tim něco pokud to bude jen možné!!!!!!!Nejlépe nech ji přečíst příspěvky .Pa a přeju aby to bylo jenom hodně líné miminko.Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367

ahoj Ziza,já teda nevím,ale v motorickém vývoji jsou velké rozdíly,ale obecně se píše,že pokud dítě se dítě v 8 měsících neotáčí a ani se o to nepokouší,je namístě vyšetření u neurologa.tak nevím,náš malej byl celkem lenoch,ale otáčel se v půl roce bez problémů.Vesničtí doktoři jsou kapitola sama pro sebe a možná jsou zvyklý ještě na naši generaci dnešních třicátníků.Měli jsme plinky tak že sme se nehýbali ani sme nemohli a do zavinovaček nás matky šněrovaly snad do půl roku.Asi bych jim do toho zasáhla svým názorem,aby se třeba nezanedbala nějaká porucha.měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
16.2.06 22:40

Ahojky Zizo:O)
Já tedy také zastávám názor, že každé dítko se vyvíjí individuálním tempem, ale tohle se mi zdá již velké zpoždění. Jsem z deníčku Květňátka 2005 (máme i jedno březňátko, spoustu dubňátek a květňátek a jedno červňátko:O) a tudíž tam všichni máme podobně staré děti, jako je holčička, o které píšeš. Je nás tam opravdu hodně, některá dítka jsou rychlejší, některá pomalejší, ale že by se nějaké ještě ani neotáčelo, to opravdu ne. Já bych se také raději obrátila na jinou Dr..
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.2.06 22:41

Ahojky, taky myslim, ze je lepsi konzultace, ale nemusi to nic znamenat, holky, nemuzu se zaregistrovat, nejak mi to nejde, prosim poradte mi taky, mame 9m a nejak spatnr spime? jsou to zuby? jak to poznat? jeste kojim i v noci, budi se kazdou chvili a vsechno ho vzbudi, pripadalo mi , za ma prdicky, ale uy nevim z ceho. Ma rano kojeni,presnidavku Hip, pak obed Hipp, pak aktivie, pak nekdy kojeni a pak ryzova kase a kojeni, obas kurka chleba a rohlicek a caj nic vic nic min, omlouvam se moc, ze jsem vlezla do tehle diskuze, ale jinak mi to bohuzel nejde, omlouvam se, diky za pochopeni, poradite mi taky prosim?

• Citovat
  • Upravit
3420
16.2.06 23:00

Zapoměla ses podepsat :lol: takže tě nemůžu oslovit,ale přidám svou zkušenost..
Malý má pozítří rok a přestali jsme kojit asi před 14.dny..malý se sám odstavil(už asi měsíc jsme kojili jen v noci)a přesto že jsem kojo chtěla udržet,věděla jsem že pomalu ale jistě končíme,protože v noci ani nepil ale spíše dudlal,jako když byl miminko..

Ale k dotazu:můžou to být zuby ale já jsem ze své zkušenosti poznala,že spíše je to zvyk…se přitulit,cucnout.Protože jakmile se malý odstavil…ejhle nebudí se,max.si stoupne v postýlce,já ho položím,podám flašku s čajem a spí se dále.Dnešní noc spal bez jediného probuzení od 19,30 do 7,15h.
Přesto bych ještě kojila :wink:

No ale aspoň toto pozitivum,a to jsem si myslela že už se vkuse nevyspím asi nikdy.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.2.06 23:05

jmenuji se Alice :D , no a ty prdicky z toho rezimu co jsem napsala? meli jste podobny nebo neco delam spatne, takze radis vydrzet a prejde to samo, taky nechci koncit s kojem? a jak jsi to tedy delal, aby jsi se alespon trosku vyspala, spal u tebe nebo jak? porad?

• Citovat
  • Upravit
1
17.2.06 00:27

ziza: ahoj, nejsem matka, takze nicemu nerozumim, nicmene nase mala byla taky s otacenim pozadu, ale asi mame dobrou doktoru, ktera se domnivala, ze by to mohlo byt slabsima rucickama. Takze jsme sli na rehabilitace, par dni jsme cvicili vojtovku (precetli jsme si o ni na netu vsechno mozny, ale neni to tak hrozny, jak mnoho lidi pise, a pomohlo to) a najednou se objevily strasne velky pokroky.
Tj. pridavam se k racionalnejsim maminkam, ktery rikaj „neco delat ano, ale hysterie neni zatim na miste“. Ze dite potrebuje potrebuje neurologa se pres internet diagnostikovat neda, treba potrebuje neco uplne jineho, ted je treba zjistit, co je to prave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.2.06 01:00

Nase mala uz v 9 mesicich chodila, ale od kamosky holcicka ma taky 9 mesicu a jen se kouli po zemi. Vydrzi chvilku sedet, ale museji ji po:,–(it, sama to nedokaze. Taky mi to neprijde moc normalni, jenze u ni je to asi tim, ze je moc malinka. Vazi jen neco kolem 5 kilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.2.06 08:02

ziuo:no myslim ze by ihned meli k doktorovi a chodit na rehabilitace!posazovat se vubec nema, az se samo po:,–(i.tim padem kdyz hop posazuji uz nema chut se o neco snazit samo.protoze ma rozhled.u nas v plavani mame taky takovou to holcicku,a hend jak to intruktorky zjistili poslali ji k doktorce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
17.2.06 08:03

jeste neco, moc nechapu, proc se jeste ted kdyz je tolik literatury posazuje?to ty maminky nic nectou?jak muzou svemu diteti ublizit stavet na niohy a posazovaz muze poskodit pater!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
17.2.06 08:29

Ahoj, taky si myslím že návštěva neurologa nebo jiného dr. by pomohla… v tomto směru bych doporučila spíš neurologa.....

Možná jde jen o línější miminko… ale mě jako rodiče by to docela dost trápilo. Michal se otáčí od 3 měsíců… chápu, že nějaký mimi je pomalejší, ale fakt pro klid duše bych jela k jinýmu dr. (vím jaké jsou propasné rozdíly. Sousedovic markétce je 11 měsíců od 5 mě¨síců stojí a od 6 sama chodí..... ted v necelém roce běhá jak drak… na bříško se otočila jako novorozenec… někdy v 1 měsíci… je trošku zrychlená:o)

Problémek vidím v tom, jak to rodičům holčičky sdělit… oni necítí potřebu s ní někam zajít????? hodně taky pomůže když vidí stejně staré dítko, co už všechno umí… ví sice jako my že se nemá srovnávat… ale ono to nedá že…

Tak hodně štěstí a holt u některých dětí to jde ráz na ráz… do tejdne z lehu chodí.o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.2.06 08:38

Ahoj, mam za to ze v tomto pripade je na miste specialni vysetreni. Nemusi to byt hned neco spatneho, treba by se to dalo jednoduse vyresit (napr. rehabilitaci) a nebo se aspon ujisti ze ditko je naprosto v poradku. Nedavno tu probehlo tema: kde se mamca ptala na neco podobneho. Jinak pro srovnani moje mala v 9m: pretacela se, lezla, sedela, stala. A orientacne podle tabulek dite v 9m: samo se po:,–(i, leze jiste po ctyrech… Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí