Skvrny na barevnem pradle

131
16.2.06 11:16

Skvrny na barevnem pradle

Potrebovala bych pomoc.

Vyprala jsem par kousku barevnych tricek a jedny nove teplacky od mimiska a kdyz jsem to zacala zehlit, vsimla jsem si , ze na 3 vecech jsou mastne fleky /docela velke/, ale nemam zdani, odkud se vzaly. Vubec si neuvedomuji, ze bych se treba pri jidle umazala. Jedine, co me napadlo je, jestli to neni od mlicka, kdyz po kojeni nechavam malou odrihnout. Stalo se mi to poprve, nikdy jsem flekat e trika nemela.

Jsou to pomerne nove veci, tak bych potrebovala ty skvrny nejak setrne zlikvidovat. Nevim cim?

Poradite mi?

Nevim, jestli to vubec pusti, kdyz uz je to vyprane - ale ta mista aspon nejsou vyzehlena, vsimla jsem si toho hned.

Diky za radu , tip

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.2.06 11:45

ahojky, no to asi je od neceho jineho nez od mlicka, to by nebylo mastne, a jde to vyprat, zkus si vzpomenout, jestli to opravdu nemuze byt od neceho jineho, mam doma knizku tak bych se ti jukla,

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.2.06 12:34

… nepřihálšená :D
já mám dobrou zkušenost s obyč. mýdlem Lanza nebo na mastné fleky je dobrý jar nebo něco podobného, rozpouští mastnostu… napdlo mě, jestli prcka nemažeš olejem :) mohla jsi mít mastné ruce
 Beruna

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.2.06 22:45

Malou olejem nemazu, ale i kdyz se to asi nezda, tak jak jsem tak premyslela, tak to zrovna mam na 2 svych trickach, ktere jsem mela na sobe pred par tydny , kdyz jsem malou nechavala odbrknout a poblinkala se mi /nemela jsem na sobe plinku/. Ja jsem to nechala uschnout a hodila do kose na pradlo a mezitim na to zapomnela.

Nejsou to jen male flicky, ale vetsi mapy na hrudi /ja takhle nebryndam :-)/, v mistech , kde mi pri odbrkavani hlavickoou lezi.

My mame to mlicko hodne tucne :lol: , proto mala tak krasne od mala pribira.

Shodou okolnosti jsem dnes chtela vyprat jedno tricko od male- mela ho taky pobryndane, tak jsem to nejdrive nechala uschnout a vsimla jsem si, ze ten flek vypada dost podobne, jen tim , ze je bile, tak flek je svetle zluty. Zatim jen kojime, tak to nic jineho nez mlicko byt nemuze.

Pomuze treba to jadrove mydlo? Nebo vanish?
Bojim se, aby mi to drhnutim neznicilo barvy.

PS: Omlouvam se, drive jsem se k pc nedostala

• Citovat
  • Upravit
6429
17.2.06 13:57

Zkus Vanish, ten je na mastne fleky dobrý..

Podle mne to dělá pračka. Máš někda na bubnu nánosy a ty se uvolnily a takto zflekatily oblečení. Jak starou má pračku?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
17.2.06 13:58

Jsou na to i nějaké přípravky, které se dají do pračky a pračka se sama nebo s nějakými starými hadry jednou či víckrát nechá běžet „naprázdno“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.06 15:23

To by mi zflekatelo vice oblleceni, ne?

Nevim, spis nez nanosy na bubnu bych to videla na tucne mlicko :lol: - o vikendu jsme meli navstevu , tak jsem se k tomu nedostala, ale vecer se pustim do prani - pripravky uz mam nakoupene.

• Citovat
  • Upravit
2221
20.2.06 15:55

Ahojky,

zkus jar, mastné skvrny jdou s ním super.. Vanish taky není špatný, ale já na miminčí věcičky raději dávám něco šetrnějšího..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí