Ostření, mhouření očí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
201
16.2.06 08:22

ostření-mhouření očí

Milé maminky,

zkouším se na vás obrátit o radu, případnou zkušenost. U mojí dcerky už asi měsíc a půl pozoruji občasné přimhuřování očí, jakoby ostření. Mám obavu, zda nemůže špatně vidět (v rodině vadu nemáme), ale předměty uchopuje správně a z větší dálky vidí i malé předměty (např. špendlík). Říkám si, jestli to nědělá jako zábavu, ale nevím. K doktorce půjdeme až za 14 dní, pak jí asi poprosím o oční vyšetření. Třeba to mimiča dělají a máte podobnou zkušenost.

Díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
16.2.06 15:39

Když nám tohle malá dělala, tak byl čas ostřihat ofinku (bylo to brzy, byla vždy vlasatec) - pár vlásků bylo delších, nebylo to prakticky vidět, ale už ji šimraly u očí a ona si očka mnula či mrkala… Takiže došlo na nůžky a byl klid… Jinak mhouření očí ze srandy apod. dělá pořád, ale v 8m nevím nevím :-) Doktorka ti poradí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.2.06 00:16

Ahoj
mě to dělá malá taky, ale jen někdy. Nějak tomu zatím nepřikládám velkou důležitost, protože to většinou dělá, když blbneme. Je to takový malý bazilišek :lol: Vlásky nemá ještě tak dlouhé, aby jí šimrali v očičkách. Myslím, že jinak vidí dobře. Někdy to taky udělá při ostřejším světle jako my. A to je asi normálka. 24.2. jdu na 8 měsíční prohlídku, tak se na to zkusím doktora zeptat.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
21.2.06 08:43

Ahojky:O)
Já jsem si toho u Sáry také všimla a příští týden to chci říct doktorovi - máme oba s manželem totiž brýle 8) Jestli už se to ale dá spolehlivě rozeznat, to nevím.
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
21.2.06 09:31

Ahoj, Vítek mi dělá něco podobného, ne ale zaostřování, spíš oči mhouří a mne si je jako by je měl přecitlivělé-např. koukne z okna na sníh a než si zvykne na to bílé, tak si ty očka mne…tak nevím:(
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.3.06 09:42

Ahoj mamky,

tak abych nezapomněla reagovat - na kotrole u pediatričky jsem se na to ptala a prý to děti dělají, malou ještě vyšetřila a konstatovala, že se jí to zdá dobré. Já si tím stále úplně jistá nejsem a proto zvažuju oční vyšetření. Existují přístroje, které dokážou vyšetřit už mimi od 6 měs. bez nějakého trápení (má jej např. nemocnice v Litomyšli, můžete mrknout na jejich web), pokud na něj půjdeme, dám vědět.

zdraví Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
13.1.19 14:29

Ahoj holky,
prosím je tady jeste nekdo, chtela bych vedet jak nakonec ocicka dopadla?
Malá 10 měsíců vidí vše, komára na stropě, tatínka přes půli obchoďáku, ale cca měsíc zpět jsem si všimla, že občas přimhouří očka, občas zamrká…jednou to je na dálku, jednou na blízku není to nějak spojeno s konkrétní aktivitou.
S levým očkem měla od mala trochu trápení, asi 4× slzely, hodně zaslzené a dle mudr vždy zánět spojivek…teď před zimu měla ty záněty rovnou dva po sobě, vyléčilo se a za týden zase…tak nevím, zdali to nemůže mít třeba přecitlivělé?
Oba s manželem nosíme brýle, oba na dálku… 8o ale vrozenou vadu jsme ani jeden neměli, i když oba máme astigmatismus a ten údajně vrozený je :think:
Moc děkuji.
Hezký den přeji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.22 23:33

Dobrý den, je zde někdo, komu dítě (2-6 let) hodně přimhuřovalo oči a zrak byl ok nebo se naopak ukázalo, že je to vada?
Kvůli mhouření očí nás odeslala před rokem a půl pediatrička do dětského očního centra Kukátko, specializované pracoviště v Praze, kde k mému překvapení lékaři vůbec nedokázali pracovat s dítětem - místo úvodního rozhovoru se v zatemnělé kabince na dceru vrhli a okamžitě jí svítili do očí, čili mé jinak klidné dítě nespolupracovalo, musela jsem i tak zaplatit (ne)vyšetření (!), z něhož nic nebylo. Nyní čtyřletá dcerka stále přimhuřuje střídavě obě oči. Kukátko ale teď nabírá jen děti do tří let a od šesti let.
Dcera umí barvy, když jí jedno oko zakryju, druhým vidí. Ale kvůli častému přimhuřování očí mám strach, jestli tam nějaká vada není.
Děkuji za zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky