Pomoc!! Dudlík - kojení - pláč???

1009
15.2.06 20:50

Pomoc!! Dudlík - kojení - pláč???

Ahoj všichni,

mám obrovskou prosbu. Mám doma 13ti denní holčičku. Zpočátku byla hodné miminko, ale teď, když nespí či se nekojí, tak jen řve a řve a řve. Neutiší ji ani to, když ji vezmu do náruče, utiší ji jen prso. Chce pořád jíst - ale spíš dumlá. Pak hodně blinká (jo a neumí si odříhnout a já už nevím do jaké polohy ji dávat). Co mám dělat? Nechci ji dávat dudlík, prý pak bývá potíž s kojením. Nevím ale, co dělat. Zkoušela jsem ji nechat vybrečet, jenže to nejde - řve děsně vytrvale a utišit se nedá, navíc je to děsně srdcervoucí! Máte někdo s tímto zkušenost?
Odborníci říkají různé věci: od přikládání k prsu kdykoli chce k tomu ji nechat. Co vy na to?
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.2.06 20:54

ahojky, neboj to bude dobry, ja to mela taky, a tak jsem cely den sedela a kojila a kojila :D a ted na to rada vzpominam, dudliku se neboj, nerikam aby ho mimi melo cely den ale na zklidneni nam ho davali i v porodnici, musis jen vydrzet, malej byl taky nekrkaci a vis co zabralo, dala jsem ho na chvilenku, opravdu je na chvilenku a za dozoru na brisko, to mi taky poradili v porodnici tak se toho nemusis bat, ale nenechat usnout !!!!!

• Citovat
  • Upravit
14221
15.2.06 20:55

Ahoj Hani.
Hlavne klid.
U nas to bylo to same. Kubik byl od zacatku strasny jedlik. Byl hodnoucky, ale chtel kojo co pul hodiny. To se proste neda!!!!! To bych zesilela. Tak dva tydny jsem to vydrzela, ale pak dala dudlik. A pomohlo.
Jestli ti holcicka ted pekne papa, umi se pekne prisat a z chuti taha, tak si myslim, ze dudlik bude v pohode.
Taky jsem se bala, abych dudlikem neco neskazila, ale bylo to naopak. Pomohla jsem malemu - ktery chtel jen dudlat - je to proste jejich reflex, a taky sobe, neb uz jsem mela bradavky samou ragadu. Uf.
Vyskousej, uvidis.

Nyni je nam 11m a kojime porad.

Hodne zdaru, kdyz tak pisni, jak vam to jde.

Eva a Kubik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.2.06 20:56

Hani já měla taky něco proti dudlíku, ale díky extrémně uřvané a neustále sající holčince jsem ho dala už v porodnici, jinak by mi odpochodovaly nervy i prsa, a nestalo se nic, cicavec sála s nadšením dál. Není moc dobré mít dítě neustále u prsu, pak jí může bolet bříško, když neustále ucucává. Takže si myslím že to s ním zkus..nemyslím že by se ti tím pokazilo kojení.
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
15.2.06 20:57

Jeste to krknu,
nektere deti jsou hold nekrkaci.
Vyskousej toho vic.
Na brisko, do klubicka celem od sebe, hodne, ale vazne hodne zabira pres rameno - jako pytel brambor - no vazne, to bude krkanec jak das. Uvidis. Ale hodne pres rameno.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
15.2.06 21:00

ahoj, dudlík není zdaleka takové zlo, jak se myslí, protože z dudlíku žádné hamání neteče :) Některé děti ho nevyžadují, jiné ho prostě chtějí a moc to mamince ulehčí práci. Pokud je to tvoje tenhle případ, tak si stejně najde náhradu dříve či později samo (většinou palec) a ten se odnaučuje mnohem hůře… Pro kojení je mnohem větší hrozba flaška s čajem… Takže bych se nebála a zkusila ten osvědčený dudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
15.2.06 21:08

Hani, neboj, my dali dudu asi tyden po prijezdu z porodnice a Stellinka doposud krasne saje. Dudu nam pomohl presne od toho rvani a dudani prsa.
Rihani - nam se osvedcilo opravdu, jak psala Eva, ten pytel brambor pres rameno:-)))) Krkanec je vzdy, a to takovy, ze by se tata nestadel:-))))

Nicol a Stella 7 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
15.2.06 21:09

čau hanko, bože jak já ti rozumím! Mimi pláče a pláče a člověk si připadá bezmocný a myslí, že to nikdy neskončí… A myslí si, že mimi řve hlady a přikládá a přikládá a pak kojí skoro pořád a mimi jen tak cucá a pak bleje jako amina… Vydrž. Jednou to fakt skončí.
K tomu krkání: taky jsme byli nekrkavci, takže jediné, co zabralo, tak hodit mimi přes rameno jako ten výše zmiňovaný pytel, zaklonit se a dost důrazně plácnou do zad. To pak krká jako chlap :D . Jenže my jsme se kojením uspávali a pak krkáním zase budili, tak jsme to brzo vzdali :oops: :oops: . No přežili jsme to. Ale to není rada! Tak pa Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.2.06 21:22

Ahoj Hanko,

my resime podobny problem - srdceryvny plac, kdy mala uplne zrudne. Ale neni to hlad, aspon u ni ne, ale boleni briska a prdici. Po chvili prestane a pak zacne znovu, hlavne kdyz prebalujeme tak je to nejhorsi. Dudlik odmita takze to musime vydrzet. K prsu bych ji asi tak casto neprikladala, kdyz jen dumla, akorat ti to znici bradavky. Ja ji jednou prikladala porad a rvala o to vic, jak ji bolelo brisko, asi se ji tam michalo to mliko s tim predchozim, lepsi je interval aspon 2-3hodky. A s tim odrihnutim, jeste je dobre ji krome prehozu pres rameno nosit v poloze na boku, to nam aspon zabira. Jinak kdyz kojime moc dlouho a ona pak usina pri dumlani tak si taky nechce odrihnout a nekdy ji proste musime ulozit bez odrihnuti.

Pevne nervy, musime to vydrzet, nekdy je to az k zblazneni :?

Cau Misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.2.06 22:08

Určitě se dudlíčku neboj, miminko dudlíček uklidní a sát bude dál. Jinak ohledně kojení ti doporučuji kojit z jednoho prsa maximálně 20 minut, aby sis prsa moc neponičila častým sáním. A uvidíš časem se bude doba pláče zkracovat. U nás to začalo být supr okolo 8 týdne, protože už nás přestaly trápit prdíky.

Držím vám oběma palečky.

• Citovat
  • Upravit
14221
15.2.06 22:13

Holciny, jeste k tomu odrihnuti.
Cetla jsem vic clanku, ze se na to pry klade zbytecne velky duraz.
Staci pry mimi, kdyz usne, abychom ho nebudili hazenim si ho pres rameno, ulozit spinkat na bok a samo si v spanku odrihne.
Tak jsem to pak takytak zacala delat, a vse v pohode.
Ale my jsme nikdy s prdikama a briskem problemy nemeli, tak nevim, jak to snaseji jine deticky.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
15.2.06 22:14

Ahoj Hanko,

klidně použij dudlík. Taky jsem byla vystrašená, že se nám pak pokazí kojení, ale nic takovýho se nekonalo :) Myslím, že mimčo by stejně nepřestalo sát z minuty na minutu. Takže když bys měla pocit, že se vám kojení kazí, tak dudlík zas zabavíš :D

A hlavně, věř mi, že se všechno srovná a za pár dní budete s princeznou sehraná dvojka :wink:

Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.2.06 23:03

Ahoj Hanko,

jak už tu naznačily holky - nemohlo by jít právě o ty prdíky? Dítko při nadýmání instinktivně chce pít, protože se mu rozhýbou střevka a tím si vlastně pomáhá / i když současně škodí - tím, že se míchá to čerstvé mlíko s natráveným/. Náš malý to taky tak měl, trvalo to asi dva měsíce. Pomohly nám Sab simplex kapky, to už určitě tady z diskusí znáš. Já bych to asi vyzkoušela - ten pláč je fakt drastické poslouchat, já jsem někdy byla na skočení z okna… No a zvláště jestli malá neumí moc říhat, to by mi tak do sebe zapadalo.
hodně štěstí
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.2.06 01:57

Ahojky,
nam na prdiky zabirala rektalni rourka, prvnich par tydnu bychom bez ni neprezili u obou holek. Pomohlo ji nechat vykakat alespon jednou za den. A rihanim jsem se nezabyvala, ani jedna to moc neumela. Postupne se to naucily obe, ale az daleko po sestinedeli. Kolkrat se mi stalo, ze jsem vzala vyspinkane miminko na kojo a ono si paradne odrihlo PRED jidlem :) Vetsinou to bylo po dlouhem a klidne spanku. TAkze rihanim to nebude.
Spis ti doporucim kombinaci dudliku a balonu - a u dudliku vydrz, ne kazde miminko umi dudat hned a ne kazde dudu chce. Skakani na balonu se miminkam desne libi.

Preji hodne sil a pevne nervy. A taky spokojene a spave miminko. Protoze opravdu plati, ze vynervovana maminka = vynervovane miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.2.06 08:29

Hanko, mně se dudlík osvědčil už v porodnici, a to jsem bála ho dcerce dávat, protože mám ploché bradavky a bála jsem se, co to udělá s přisátím, ale bylo to OK. k odříhnutí - moje holčička se to učila dlouho, poloha, která se nám osvědčila, je na pejska, dáš si nohu přes nohu a miminko položíš na nříško a hlavičkou na své horní stehno, jen pozor - většinou si u toho trochu ublinkne. Další poloha je tygřík, mimileží bříškem na tvé ruce, ta poloha pomáhá mé kamarádce, já ji popsat neumím. přeju hodně zdraru renata

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure