Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hanko zažila jsem totéž, první dva měsíce jsem proseděla v křesle s kojícím polštářem a dítě spalo u prsa, jinak vůbec! a řvalo a řvalo…řval i v kočárku a vůbec, začátky byly děsné!!!
Pro uklidnění-nyní je z něj docela milý hošík, pravda, pořád trošku uřvaný:) a vzteklý, ale moc šikovný a sladký:) a závislák na prsu je pořád…
Dudlík klidně dej, ted už se kojení nezkazí, jen se modli, aby ho holčička chtěla, mě ho Vítek vzal na milost až ve 4 měsících, zoufale jsem zkoušela různé tvary a plival to, až jsem to vzdala, tak náhodně mu jednou zkusila ho dát a vzal si ho! od té doby je s dudlíkem, je to úleva, ale zas na něm není extra závislý jak jiné miminka a navíc je mu nyní šumafuk, jaký typ mu dám:)))
Takže fakt vydrž, bude lépe, i když se to nyní nezdá:)))
ještě něco pro uklidnění abys viděla že v tom nejsi sama, diskuse tě taky uklidní, je nás mnoho:)))
K.
http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
Ahoj Hanko
naší Báře byly včera přesně tři měsíce, naprosto chápu tvoje pocity, malá první dva měsíce taky byla bud u prsu nebo řvala. Bylo to strašný. V podstatě řvala už v porodnici, kde po dvou prořvaných nocích sestry vyměkly, a i když to nesmí doporučovat, prostě jí vrazily do pusy dudlík.. Ne že by se vše o 100% zlepšilo, ale je to fakt, fakt lepší.Nikdy nebude asi velký spáč, ale aspon už tolik neřve. Děti jsou různé. Tiše jsem záviděla švagrové, jejíž miminko jenom koukalo nebo spalo, něžně si hrálo s ručičkama a o jídlo se hlásilo tichým kvíknutím-:)) samozřejmě dudlík nebyl potřeba.. Náš drobek prostě - kromě jiného - potřebuje sát neustále. Cokoliv. A prso by mohla mít v puse taky pořád a to nechci. Proto se jí snažím dávat jí do pusinky spíše ten dudlík, než prsty, které se jí už také zalíbily. Myslím, že jednou bude snesitelnější vydržet párdenní řev, až ji na něj budeme odnaučovat, než spousta dlouhých prořvaných dní a nocí. Jo jinak nám také pomohla ta poloha tygra, ani tak ne na prdíky, ale okamžitě v ní přestala řvát.. (Což zní skvěle, ale miminko se přeci jen pronese, takže to člověk dlouho nevydrží-:)) Tak držím moc palce, at se to co nejdříve zlepší.
Nečetla jsem ostatní příspěvky, ale přijde mi, jestli to na začátku nedělala a nyní je výrazně plačtivější, že by to mohlo být od hladu. Že toho nakojí málo. Že jí to nestačí. Zkoušeli jste převažování před kojením a po kojení? Dělá se většinou u doktorky, protože málokdo má doma profi váhu na toto určenou.
Jak mimko přibývá na váze?
Dudlík by s¨dítě uklidnil, však sání je nyní jeho jediná hlavní možnost, jak se uklidnit, ale to s tou dostatečnou výživou je fakt důležité..
Zkusila bych to kontrolní kojení u doktorky, jestli má dost bašty…
Malá mi u prsu skoro pořád spala a za 45 min. nakojila třeba jen 20ml!!
Prostě z jednoho to neteklo vůbec, z druhého málo, byla pak taky utahaná.. mno, však ji v porodnici zvykli na lahev než se mi po císaři udělalo mlíko = přikládám to také tomu.. techniku mi kontrolovala opakované laktační poradkyně a přesto se to nerozjelo v dostatečné míře = dokrm.. okamžitě se malá uklidnila. Místo proplakaných několika hodin se to velmi výrazně zredukovalo. Byl to prostě hlad.
Já to pak ještě 4 měsíce dělala tak, že jsem odstřikovala, nasbírané mlíčko malá dostávala v lahvi + zbylé denní dávky měla UM HA. Pak už jsem to vzdala. 5 hodin odstřikování denně mne fakt deptalo…
Ale aspoň nějakou dobu ty protilátky z mého mlíčka měla.
E.
PS: Nebo má bolení bříška, že se jí míchá v žaludku nestrávené a nové mlíčko, protože je přikládaná moc často. Některým mimi to nevadí, jiné se pak kroutí a bojí je pupík, ale to bys asi pozńala, jestli pláče z bolesti břicha…
Efino, to je vše možné jak píšeš, ale fakt si myslím, že toto dítko patří mezi ty uřvánky, je nás víc, co jsme to zažily…:) já měla mlíka dost, Vítek hladový určitě nebyl a co jsme si užili…:( je fakt, že i prdíky byly a vůbec, ale to je hodně dané náturou mimča…
u nás taky docela zabíral tygřík, ale hlavně „zakázaná“ poloha přes rameno-to byl happy.Tak jsem ho měla aspoň přes to rameno hozenéhohodně vysoku, aby si o něj opíral hlavičku a nenamáhal tak krk… on totiž ze srdce nenáviděl polohu v klubíčku, zpočátku nesnášel babyvyk i šátek…
ale napadá mě, že Tvá holčička by mohla být ve vaku či šátku spokjená, zkus to!
K.
Ahoj,já měla už v porodnici řvací dítě,řekli mi už tam,že je kandidát na dudlík. Některé děti ho potřebují. Ten klid když jsem mu ho poprvé dala-to byl balzám
Kojení zvládal úplně normálně ![]()
Tak přesně to bylo u nás!!!!!
Bála jsem se dát dudlík,ale po noci,kdy jsem naspala pouze hodinu, jsem si řekla DOST, a dala jsem mu ho. I když jsem měla hroznej pocit provinění-všude psali,že dítě se nebude chtít kojit,bude mít špatný zuby…
Děkuji tomu,kdo dudlík vynalezl,od té doby je Ondřík zlatý děťátko.
Ahoj vsichni,
moc děkuji za příspěvky a povzbuzení - nejsem v tom sama! Malá je poprvé sama s babičkou venku, tak mám čas se sem podívat.
Dudlíka jsem jí už dala - zatím jen na noc, aby usnula aspoň večer. Dumlá jak divá.
Jinak s tím mlíčkem - já nevím, kolik toho vypije. Fakt je, že mi mléka teče dost i po kojení, málo ho nejspíš nemám. Ale ani nevím, zda přibývá, někdy se mi zdá, že moc ne. Zjistím to až za týden u doktorky, manžel je pořád pryč a já se zatím sama k doktorce nedostanu (budeme se stěhovat a doktorku máme na novém místě). Je fakt, že malá má i dost průjem. Říká se, že když mají jídla málo, tak ani nekakají a vše spotřebují. Tak nevím.
Brečí ale celkem hodně, i hned po kojení… Prdíky to jsou jen někdy, to se kroutí. Ale ona hned po kojení (třeba za 20 minut) hledá cecík. No, doufám, že to brzy přejde. Jsem děsne nevyspalá - ale to známe asi všechny, co?!
Moc díky a těším se, až trošku povyrosteme a bude líp.
Hanka