Paříž, prosím pár rad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1079
30.4.17 23:57

Určitě doporučuju navštívit obchoďák Le Bon Marché na stanici metra Sévre Babylone, pokud si chcete přivézt suvenýry v podobě jídla. Ve spodním patře je obrovský obchod s jídle a je jak kdyby člověk umřel a přišel do gastronebe :-))

Co se týče transportu po Paříži, metro je nejsnazší, a jak radí @Brumdibarka, nejlépe vychází carnety. Lístek vám platí vždy od chvíle, kdy ho „svaknete“ do doby, než vylezete z metra ven, takže nemusíte řešit délku platnosti, jen si dejte pozor, že správně přestupujete, ať omylem nevylezete a nemusíte označovat nový. Metro bývá značené dobře.

Osobně mi nepřipadá Eiffelovka jako kdovíjakej vejvar, lepší je se na ni podívat z náměstí Trocadéro, než lézt na ni (a pokud lézt, tak stačí druhé patro, třetí je imho zbytečně, člověk už moc nevidí a je to spíš o té frajeřině, že tam byl :-D) :-) Když jedete jen na 2 dny, tak v jejím okolí nic moc zajímavého není.

Nádherný je samozřejmě Montmartre a ještě nádhernější je latiská čtvrť (Quartier latin), tam z památek určitě stojí za to navštívit Panthéon.

Muzea vynechte, když jedete jen na takhle krátkou dobu.

Co se týče oblečení, byla byste překvapená, jak skvěle a levně se tam nakupuje, ale musí být zrovna ideálně druhá vlna slev (což ve vašem případě už nebude), to to ještě nebývá probrané, ale už je to strašně laciné :-D

Vedro tam bude.

Peněz mít raději víc než míň, přivézt zpátky se dají vždycky.

A obrnit se trpělivostí před tzv. cinkači - černoši nabízející dost urputně malé eiffelovčičky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.4.17 23:57
@Natalienaty1 píše:
Ahoj a nebojis se kvuli te situaci jaka je v Parizi?

Ahoj, bojím i ne :-) Myslím, že bezpečnost je tam dobrá, i přesto co se tam bohužel stalo.Beru to tak, že se to může stát kdekoliv i u nás :-) Navíc stát se může kdekoliv, cokoliv..Přítel má strach větší :) Nejdřív mě přemlouval, že chce jed tam a když už jsem to koupila, tak nadával :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.5.17 00:00
@LuSof píše:
Praha je krásné město :) Jen mi šlo o to srovnání..Plno lidí píše, že se jim Paříž nelíbí vůbec, že se radši projdou po Praze a vyjde je to skoro stejně proto se ptám..Plno lidí jí chválí a plno kritizuje..tak mě jen zajímá názor i jiných lidí :)

Paříž je jiná… nádherná ale má zcela jinou atmosféru, dýchá jinak.. miluju to tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.5.17 00:05
@marzanna píše:
Určitě doporučuju navštívit obchoďák Le Bon Marché na stanici metra Sévre Babylone, pokud si chcete přivézt suvenýry v podobě jídla. Ve spodním patře je obrovský obchod s jídle a je jak kdyby člověk umřel a přišel do gastronebe :-))

Co se týče transportu po Paříži, metro je nejsnazší, a jak radí @Brumdibarka, nejlépe vychází carnety. Lístek vám platí vždy od chvíle, kdy ho „svaknete“ do doby, než vylezete z metra ven, takže nemusíte řešit délku platnosti, jen si dejte pozor, že správně přestupujete, ať omylem nevylezete a nemusíte označovat nový. Metro bývá značené dobře.

Osobně mi nepřipadá Eiffelovka jako kdovíjakej vejvar, lepší je se na ni podívat z náměstí Trocadéro, než lézt na ni (a pokud lézt, tak stačí druhé patro, třetí je imho zbytečně, člověk už moc nevidí a je to spíš o té frajeřině, že tam byl :-D) :-) Když jedete jen na 2 dny, tak v jejím okolí nic moc zajímavého není.

Nádherný je samozřejmě Montmartre a ještě nádhernější je latiská čtvrť (Quartier latin), tam z památek určitě stojí za to navštívit Panthéon.

Muzea vynechte, když jedete jen na takhle krátkou dobu.

Co se týče oblečení, byla byste překvapená, jak skvěle a levně se tam nakupuje, ale musí být zrovna ideálně druhá vlna slev (což ve vašem případě už nebude), to to ještě nebývá probrané, ale už je to strašně laciné :-D

Vedro tam bude.

Peněz mít raději víc než míň, přivézt zpátky se dají vždycky.

A obrnit se trpělivostí před tzv. cinkači - černoši nabízející dost urputně malé eiffelovčičky :-D

Děkuji za rady :) Jedem na 2 noci a 3 dny..Muzea stejně asi vynecháme, zajímají nás ostatní památky a okolí :) A souhlasím s Eiffelovkou, stačí se na ní podívat než na ní lézt. Nebojím se výšek, ale myslím, že mi bude stačit vyfotit se kousek od ní než na ní :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.5.17 00:05

Jinak všem fakt díky…Už se těším :) asi ani neusnu dnes :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16083
1.5.17 00:13

Pokud bys chtěla přeci jen vidět Paříž z výšky, tak na mrakodrapu Tour Montparnasse jsou fronty minimální, a při dobré viditelnosti je výhled fakt luxusní (i na tu Eiffelovku). Hezký výhled byl i z Vítězného oblouku (i na druhou stranou, na La Défense), hlavně můj manžel celou dobu zíral na ten provoz obřího kruhového objezdu kolem oblouku a nevěřícně kroutil hlavou, že se tam nikdo nesrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.5.17 00:22

Paříž..uvidíš, jesti tě za srdce chytne, nebo ne. Já tam byla asi v 17, a jako prima, byli jsme tam v prosinci, hezkej výlet, ale víc se mi líbilo v Londýně, nevím proč, nemám pro to nějaký vysvětlitelný důvod, je to čistě o pocitu. peěnz, to záleží na tom, jak chceš utrácet, já si to dovedu představit i se 100 eurama, v pohodě, ale já nemám potřebu si zajít do restaurace, a nechat tam 20-50e, těch pár dní si vystačím se studeným jídlem, popř max něco v bufetu. Eiffelovka je určitě krásná..jinak pokud chcete sami, a vyhnout se frontě, tak doporučuju jít pěšky, fronty jsou vesměs jen na výtah..my si to 2. patro vylezli, jazy na vestě, ale dala jsem to :lol: do 3: už se dostaneš jen výtahem, ale to mi přišlo zbytečně drahý, i ze 2: je hezkej výhled. Nejvíc se mi líbil Monmarter, Sacre Coeur(6 let jsem měla ve škole FJ, ale přesto nevím, jak se to píše :oops: :oops: :oops: )my tam byli taky 2 dny, a stihli jsme i Louvre, plavbu na Seině, Invalidovnu zvenku, ten Monmarter, viděli jsme Moulin Rouge, a poslední večer jsme byli i na Champs Ellysée(taky nevím, jak se píše :oops: ), a u Vítěznýho oblouku. Jako myslím, že si to užijete, má to tam svoje kouzlo, mě osobně to pocitově víc oslovilo v Londýně, a le to je fakt jen o mým vnitřním pocitu, jakou energii z toho města cítím. Teploty tam budou asi zhruba jako u nás..my tam byli v prosinci, a hnus, jak u nás, déšť, a první den šílená vichřice k tomu, moji 50kg mamku jeden poryv větru regulérně posunul o 1m do strany, když jsme vyšli na křižovatku ulic, ze závětří jedné ulice. Jsem se potom hrozně smála, pač v každým koši byl minimálně 1 polámanej deštník, hezky tam trčely :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.5.17 01:51

Paříž je krásná. S penězi se neboj, nemusíš si s sebou brát moc, téměř všude se dá platit kartou (i v těch automatech ns lístky).
miluju kostel St. Étienne du Mont, je hned vedle pantheonu. Pak měl krásnou výzdobu St. Chapelle.
Nepříjemne mi bylo v kostele St. Sulpice, točila sr tam Šifra mistra leonarda. A skdyž klidným svědomím bych vynechala Notre Dame (stačil mi zvenku) - hezky se fotí od nejstaršího stromu v Paříži (najdeš o něm zmínku na níže uvedeném blogu.
Jinak doporučuju tyhle stránky http://pariz-pro-pokrocile.blog.cz

Jenom tedy dva dny jsou strašně málo.

Svezte se na kolotoči. Velký krásný byl na druhém břehu řeky od Eiffelovky.

• Citovat
  • Upravit
33315
1.5.17 06:15

Na dva dny je to fakt málo. Muzea vyškrtni, u Eiffelovky se vyfoťte, na výhled je dobrý mrákodrap na Montparnasu, dole se i dobře nakupuje. Jestli máte rádi hřbitovy, je tam se slavnými osobnostmi.
Sýry jsou ve Francii bezkonkurenční, na jednu sýrárnu jsme natrefili naproti kostela sv. Antonína.
A Mobtmartre, dobrý zážitek je tam chytit autobus. Dost drsně sviští těmi úzkými uličkami. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
1.5.17 06:48

My byli taky na poznavacce v parizi a nam se tam libilo, rada bych se tam nekdy vratila a mela na vse vic casu. Jediny negativni co si pamatuju bylo precpany metro a otravni cernosi na montmatru, zavazovali naramky, ktery nesly sundat a chteli za to strasny penize a byvali docela drsny kdyz nekdo nechtel platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.5.17 07:29

@LuSof k te eifelovce - fronty jsou tam na výtah. My lezli po schodech a nečekali jsme ani minutu :lol: lidi jsou líný. Víkend je dost málo, takže bych asi vynechala Louvre - ten ti sežere cely den - a naplánovala si spíše na každy den okruh po troše historie a nacucnuti ducha místa ;) v pruvodcich jsou uz prepripravene, tak bych koupila a vybrala podle toho, co vás baví. Peněz bych vzala více a vyrazila na pořádnou večeři s živou hudbou - v centru je takových podniku hodně a stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.5.17 07:59

Pariz je uzasna, my si strihli Eurovikend naposledy minuly llistopad i s detma a i jim se libila.

Ja doporucuji koupit si dvoudenni listek na dopravu, muzete se po meste diky huste siti metra pohybovat neomezene a dle chuti.

Jinak dva dny na Pariz jsou zoufale malo, my byly od ctvrtka do nedele, leteli jsme pravidelnou „prac“ linkou Pha-Paris na letiste Ch. deGaulle, coz oproti Orly taky usetri min. 2 hodiny casu a prilet tam byl v 9 rano a odlet v nedeli v osm vecer :potlesk:?.

pravda jeden den byl vic nez pulka Louvre a dalsi den vic nez pul den v milovanem Musee de Orsay a bohuzel jsme uz nestihli uzasnou Oranzerii. Kazdopadne Louvre bych behem tak kratkeho pobytu asi vynechala a spis chodila :palec:

• Citovat
  • Upravit
3383
1.5.17 08:35

My byly v Paříži před 5 lety v květnu a bylo tam nádherně, počasí vyšlo, plno fotek, zážitek opravdu romantický :srdce: Ale v dnešní době vzhledem k situaci bych tam asi nejela, pořád se tam něco děje, měla bych už strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
1.5.17 10:27

@LuSof byla jsem tam 2× a klidně bych jela zase, je ještě tolik věcí, který jsem neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
1.5.17 10:42

Byli jsme v nekolika evropskych metropoli, ale Pariz je pro nas :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí