Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky ![]()
Zhruba před týdnem, jsem se rozhodla, že bych chtěla na nějaký Eurovíkend. U moře jsem byla několikrát, proto bych se chtěla podívat i jinam
Přítel nebyl nikdy mimo ČR. Mě jako první napadl Amsterdam, přítel, ale hned nadhodil Paříž. Nikdy mě Paříž nelákala, ale cca po 3 dnech mě to chytlo a koupila jsem zájezd do Paříže na 2 noci
Ted mě chytla depka
Bojím se, že se mi tam nebude líbit, ale zároven se opravdu těším. Čtu různé diskuze a všude je to 50/50 někdo říká hrůza, někdo si jí nemůže vynachválit
Proto se ptám, ten kdo tam byl je to tam pěkné? Vím, že každému se líbí něco jiného, ale jak jste to tam vnímali vy, je to jak „PRAHA“ či je to tam opravdu nádherné? (Já miluji Chorvatsko, když jsem byla na Kanárských ostrovech byla jsem zklamaná, nejsem náročná, nepotrpím si na luxus)..Jinak jedeme na konci srpna, bude tam +- vedro jako bývá u nás? ![]()
A kolik je dobrý mít sebou peněz na utratu? 2noci/3 dny..Snídaně máme placený..Milujeme oba pizzu, sýry apod. takže si nebudeme kupovat k jídlu bůh ví co, ale je to tam drahé. Oblečení si tam určitě kupovat nebudeme, max.-nějaký suvenýr. Takže spíš jen to jídlo, nějaké ty památky, zmrzka, kafe něco dobrého ![]()
Děkuji za všechny rady
![]()
@LuSof Ahoj, jen jsem viděla název diskuze, rozbušilo se mi srdce. Paříž miluju
Líbit se vám tam bude určitě, Paříž nejde nemilovat. V srpnu tam bude podobně jako u nás, no léto ve městě
Oproti Praze je rozlehlejsi, zajimave veci jsou na vice mistech, musite popojizdet metrem nebo autobusem. No levno tam zrovna neni, penize hodne zalezi na tom, co budete jist, jestli restaurace nebo nejake fastfoody.
To je podstata cestování, že se někam podíváš a uděláš si vlastní názor
Za mě Paříž dobrý (na eurovíkend určitě). Počasí tam bude podobné jako u nás. Co se týče peněz, záleží na více faktorech, jestli si k obědu/večeři koupíte nějaký fast food nebo půjdete do restaurace apod. Já bych si vzala 100 euro a nějaké drobné + platební kartu.
@Brumdibarka Tak děkuji
Jsem klidnější
No a s tím metrem, jak to funguje? Dá se koupit půl či celodenní jízdenka a na kolik zhruba vyjde?
No nejvíc mi dělají starosti ty peníze
Nevím jestli je cca 2-3tis. /na naše) na den málo či akorát
![]()
Já si původně chtěla vzít sebou 5 tisíc na ty 3 dny, ale asi je to málo ![]()
To záleží na tom, co od toho očekáváš. Někdo se tam jede podívat na Eiffelovku, pak tam vidí tu zatočenou frontu, udělá se mu špatně a nadává na Paříž kudy chodí. Já třeba chtěla vidět hlavně Musée d´Orsay, protože miluju impresionismus, takže první moje kroky v Paříži vedly tam, a po několika hodinách jsem odcházela jak po orgasmu ![]()
Je to organizovaný zájezd v tom, že budete mít např. dané, že se u té Eiffelovky prostě tři hodiny bude, nebo je program na vás?
@LuSof píše:
Já si původně chtěla vzít sebou 5 tisíc na ty 3 dny, ale asi je to málo
5 tisic kc nebo 5 tisic euro? ![]()
@LuSof Tak co si pamatuju, meli jen tydenni nebo mesicni jizdenky. My jsme vzdycky kupovali „carnet de tickets“, tam bylo deset listku a vychazelo to o poznani lacineji. Kouknu na to.
@LuSof píše:
Já si původně chtěla vzít sebou 5 tisíc na ty 3 dny, ale asi je to málo
Vyžít se dá s lecčím
Kdybych si vzala málo, nebála bych se, že to tam nezvládnu, ale bála bych se, že může nastat nějaký problém, k jehož řešení budu potřebovat peníze. Takže karta to jistí.
@LuSof No tak mají těch variant víc
Záleží, jak moc a jak daleko budete cestovat, ale dají se koupit i celodenní lístky a můžete jezdit kamkoli. Vychází to kolem 10 eur na jednoho. A ten carnet stojí teď 14,50, je tam teda 10 listku a jeden samostatny listek vyjde na 1,90 eur.
@LuSof píše:
Ahojky
Proto se ptám, ten kdo tam byl je to tam pěkné? Vím, že každému se líbí něco jiného, ale jak jste to tam vnímali vy, je to jak „PRAHA“ či je to tam opravdu nádherné?
Praha je neobyčejně krásné město. Paříž je taky hezké město, ale pokud ti architektura a genius loci nic neříká a Praha je pro tebe hromada starých baráků, měli jste vyjet spíš do Disneylandu než do Paříže. ![]()
@Brumdibarka Jojo, děkuji ![]()
@Taminka 5 tisic kc
No jejda, mít to v eurech jedu jinam
![]()
@zrcadlo Je tam program, který mi nechceme..Je jen na nás zda se připojíme či ne..Neradi chodíme po skupinkách, radši sami
Ale zrovna nám říkala paní od cestovky, že pokud chceme na Eiffelovku, tak prý s průvodcem, že s ním nebude čekat ve frontě( nevím jestli se to s ním dá nějak předběhnout
) Ale mě ta Effelovka stačí vidět zvenku ![]()
@Bábrdl píše:
Praha je neobyčejně krásné město. Paříž je taky hezké město, ale pokud ti architektura a genius loci nic neříká a Praha je pro tebe hromada starých baráků, měli jste vyjet spíš do Disneylandu než do Paříže.
Praha je krásné město
Jen mi šlo o to srovnání..Plno lidí píše, že se jim Paříž nelíbí vůbec, že se radši projdou po Praze a vyjde je to skoro stejně proto se ptám..Plno lidí jí chválí a plno kritizuje..tak mě jen zajímá názor i jiných lidí ![]()