Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, zvažuji koupi parního mopu od leifheitu. Otázkou je, zda se s nim nezničí lino? Lino není nikde napojovane, tudíž nehrozí, že by byly někde spáry, ale nevím, zda máme lino klasické, nebo vinylové 🙈 máte někdo zkušenost?
Já s parním mopem beru lina a přijde mi, že jsou v pořádku. Co bych brala jako hazard je plovoučka. ![]()
Ja mám parní mop od Leifheitu a lino a jsem spokojená ☺️️ a lino je v pořádku☺️️😃
@Kamkam píše:
Já s parním mopem beru lina a přijde mi, že jsou v pořádku. Co bych brala jako hazard je plovoučka.
Máme plovoučku, parní mop (Vileda) používám obden a v pohodě. Na lino bych se nebála vůbec.
@LenkaN26 píše:
Máme plovoučku, parní mop (Vileda) používám obden a v pohodě. Na lino bych se nebála vůbec.
Jo? Tak to je fajn.
Já se toho bála, protože jsem od někoho četla, že si plovoucku zlikvidoval…
@Kamkam píše:
Jo? Tak to je fajn.Já se toho bála, protože jsem od někoho četla, že si plovoucku zlikvidoval…
Hele, my máme už hodně starou a dobitou plovoučku, navíc to byla nějaká levná. Parní mop na ní používám už půl roku a nijak to na ní poznat není. My ji tedy budeme měnit za vinyl, ale to jen z toho důvodu, že není tak tvrdý a není na něm vidět každá kapka.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi.
V práci (mateřská škola) máme v jedné třídě lino, které běžným mopem nejde pořádně setřít. Je takové drsné nebo jak to popsat. Podlaha se myje samozřejmě každý den ale stejně na podlaze zůstávají kuličky prachu a podlaha prostě není čistá jako v ostatních třídách. Myslíte, že by pomohl parní mop? Jsem cimprlich a šudlat dokola kousek líná aby bylo čisté je nadlidský úkon.
Parním mopem se líp vyčistí zazřaná špína. Ale že by se to nějak líp stíralo, to ne. Normální mop po pár tazích vyždímáte, ale hadr z parního mopu je vařící a není tak snadné ho sundat a vyždímat a znovu nasadit. A ani si nemyslím, že by linu prospívalo, kdyby se často čistilo vařící párou.
@ZuzaM píše:
Parním mopem se líp vyčistí zazřaná špína. Ale že by se to nějak líp stíralo, to ne. Normální mop po pár tazích vyždímáte, ale hadr z parního mopu je vařící a není tak snadné ho sundat a vyždímat a znovu nasadit. A ani si nemyslím, že by linu prospívalo, kdyby se často čistilo vařící párou.
Aha, děkuji moc za odpověď.
@Raamgaad nepomohl, my mame takové drsnější lino v kuchyni a parní mop to sice vytre, ale stejně v tom zůstává zazrana špína a musím to jednou za čas vzít nějakým kartacem na kolenou.
@Kriss Tina píše:
@Raamgaad nepomohl, my mame takové drsnější lino v kuchyni a parní mop to sice vytre, ale stejně v tom zůstává zazrana špína a musím to jednou za čas vzít nějakým kartacem na kolenou.
Jasně, děkuji. Ještě mě napadlo ho nějak napastovat nebo nějak ošetřit, čtyři třídy mají lino dobré ale ta pátá třída je katastrofa. Nedovedu si moc představit jednou týdně lézt po kolenou a kartáčovat.
@Raamgaad píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi.V práci (mateřská škola) máme v jedné třídě lino, které běžným mopem nejde pořádně setřít. Je takové drsné nebo jak to popsat. Podlaha se myje samozřejmě každý den ale stejně na podlaze zůstávají kuličky prachu a podlaha prostě není čistá jako v ostatních třídách. Myslíte, že by pomohl parní mop? Jsem cimprlich a šudlat dokola kousek líná aby bylo čisté je nadlidský úkon.
Vysát a teprve potom vytřít?
@Havlova píše:
Vysát a teprve potom vytřít?
Ano, vysává se denně a stejně je to o nervy. Děkuji.