Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj a hezký den všem
,
zajímal by mě váš názor na problém, který mě trápí. Partner přerozdává dárky ode mě, jakoby to bylo normální a mě to popravdě hodně mrzí. Tak třeba jsem mu dovezla z Maďarska tričko, dal ho jeho bratrovi, protože jemu se líbilo. Dovezla jsem mu sýry (dost drahé ze zahraničí), dal je strýcovi, protože strýc sýry miluje (přitom jsem je koupila partnerovi ze stejného důvodu). Koupila jsem mu dvě knížky, dal je kámošovi, protože pro nej jsou nudné, kožený opasek skončil taky u někoho jiného atd.
Jak by jste se k tomu postavily? Mě to opravdu hodně mrzí. Když on mi dá něco, schovávám si to, protože je to od něj. Mám k té věci speciální vztah. Vůbec by mě nenapadlo to někomu dát. Naopak to střežím jako oko v hlavě. Když to on dělá, vyvolává mi to pocit, že pro něj nic dárky ode mně neznamenají, žádnou citovou hodnotu.
Potřebovala bych od vás zpětnou vazbu - je moje reakce přecitlivělá nebo by vám to taky vadilo? Pokud by vám to vadilo, jak byste se zachovaly?
Moc děkuji ![]()
Nic bych mu už nedávala a řekla bych, že se mu dárky od tebe stejně nelíbí, když je dává dál, tak už mu radši nic kupovat nebudeš.
Nejspíš bych příště přivezla dárky jeho bratrovi, strýci a kamarádům a jemu nic ![]()
Tak pro něj ty věci asi žádnou citovou hodnotu nemají. Já osobně už bych mu taky takhle nic nevozila.
No tak ja bych se asi nejdruv zeptala jeho nez tady. A nic bych mu priste nedavala ![]()
Holky, presne to si taky říkám, kašlat na něj! Podle reakcí soudím, že by vás to taky mrzelo. Jinak je to celkově nějak divně nastavené. Cokoliv uvařím, je špatně (slané, málo chutné atd.) a to nikdy nikdo s mojí kuchyní neměl nikdy problém. Když se snažím hledat společné aktivity, tak je vsechno „nuda nebo hovadina“ - od večerních filmů po společné procházky. Nic neocení, přitom on sám nic nevymyslí. Nevím, jak se z toho vymotat. Mám pocit, že mám podřízenou pozici..přitom se jen snažím, aby se vztah nějak vyvíjel. Asi se na to mám vykašlat, což?
@Kofolová
ptala jsem se ho - nevidí na tom nic špatného. Třičko se bráchovi líbilo a slušelo mu, strýc má sýry rád. Knížky pro něj byly nudné atd. Prej to není nic špatného to dát dál.
Jé, mě první napadlo- blbec.. ale jako to neni odpověď ![]()
Já nevím, mě přijde hodně blbé předávat dárky dál a když už, vím, že to pár lidi dělá např. dárek typu kosmetika, která nevyhovuje a nebo dárek, který člověk domá má, tak, poslat dál, aby to ten druhý nevěděl.. a když to zatajit nejde tka to nedělám..
Si nedovedu představit, že bych třeba dala mámě parfém od manžela co jsme dostala k Vánocům a ještě mu řekla, že ji voněl, tak jsem ho mámě dala
nevím no..
Příspěvek upraven 09.01.15 v 12:49
@Elleila Pokud to máte takhle začalo bych hledat vhodnějšího partnera ![]()
@Elleila píše:
Holky, presne to si taky říkám, kašlat na něj! Podle reakcí soudím, že by vás to taky mrzelo. Jinak je to celkově nějak divně nastavené. Cokoliv uvařím, je špatně (slané, málo chutné atd.) a to nikdy nikdo s mojí kuchyní neměl nikdy problém. Když se snažím hledat společné aktivity, tak je vsechno „nuda nebo hovadina“ - od večerních filmů po společné procházky. Nic neocení, přitom on sám nic nevymyslí. Nevím, jak se z toho vymotat. Mám pocit, že mám podřízenou pozici..přitom se jen snažím, aby se vztah nějak vyvíjel. Asi se na to mám vykašlat, což?
Asi jo. Nic mu neni dost dobre, tak at zije sam se sebou
Nebrala bych si to osobne, zjevne pro nej veci moc neznamenaji, ale rad je da nekomu, komu opravdu udelaji radost…mne to prijde docela hezke. A s temi knizkami jsi se mu zjevne netrefila do vkusu
Ono cekat od chlapa, ze si vytvori „specialni vztah“ k veci jen proto, ze je od tebe…nevim, nekdo to tak proste nema. Nechala bych to byt…a asi bych nic nekupovala, nebo mu davala neco hodne osobniho…treba puzzle s tvoji fotkou by snad nikam neposunul
Otazka je, zda by z toho mel nejakou extra radost
@Elleila píše:
Aha, nez jsem dodatlovala, objevilo se tohle…v tomhle pripade menim odpoved na „Je to vul, nic mu neni dobre“ ![]()
Přítel je docela negativista a mrčoun ne?
manžel má takového kamaráda.. Všechno omrčí, nic neni dobré, všechno je kravina, a blbost, zavděčit s emu je teda obtíž
@Elleila a mate vubec neco spolecneho? ![]()
Me ani manzela by nenapadlo dat nekomu nas darek, i kdyz dostanu treba blbinku, tsk delam ze jsem nadsena (ale ja v 99% jsem). A kdyz mu dam ja blbost, tak nejake vyuziti se uz najde
ale u nas doma
@Elleila píše:
Také by mě to mrzelo. A proč spolu jste? Přijde mi, že jste dost rozdílní a když partner nic neocení
.