Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nikylump píše:
Ahoj holky, mám dotazDneska mi doktorka řekla, že nejspíše půjdu na císařský řez, přítel však chtěl být u porodu a byl by rád kdyby mohl i u císaře, já si však nejsem jistá jestli to půjde
Půjdu do Liberecké porodnice, nemáte některá zkušenosti s tím, zda tam pouštějí partnery k císařskému řezu?
Děkuji
Zeptej se přímo v porodnici. Stejně tak, jestli dělají i bonding po porodu. Na některých sálech to po císaři jde jinde ne.
Pokud máš plánovaného císaře, tak jdi do porodnice, kde umožňují všechno, co chceš. Dá se zařídit, aby byl partner na sále, bonding, dítě hned u partnera a že nepůjdeš na JIP, ale rovnou na nadstandard, kde budeš celou dobu s miminkem a partner s tebou. Jen to nejde všude a v těch velkých porodnicích spíš většinou ne.
Musis se zeptat v te tve porodnici. Treba v Jihlave partner na sal muze, v Havlickove Brode ne. Kazda porodnice to ma jinak a ze to nekde pred par mesici neslo neznamena, ze dneska uz to nebude jinak
drzim palce
Jeste dodam, ze v Jihlave ti daji dite hned na pokoj, kdyz breci, tak zazvonis na sestricky a oni ti ho prijdou obstarat a prilozej ti ho na kojeni. To v HB neexistuje…a to je to prej super porodnice. Tam ti dite vezmou a daji ti ho az dalsi den rano
pritom ten prvni den jsou ty deti taaaaak hodny ![]()
@Nikylump ne na sál určitě ne! Jediná nemocnice v okolí kde toto dovolují je Jablonec nad Nisou ![]()
@Reflex ja mela v lete planovany v Pb a tatinek na sál nemohl, čekal v předsálí. Malou mu hned zabalili a dali, me ji ukázali. Potom se mnou byli rovnou na normalni pokoji a zustal cele odpoledne i s malou. Prvni Horovice, tam tatínkovi ukázali venku a jel domů, ale byla půlnoc. Já byla na JIP a maleho videla k ránu. Zalezi i na lidech, tentokrát jsem mela cisar kompikovanejsi kvuli srustum, tak operátor nesouhlasil s tim, aby by byl na sale.
@kytkalenka píše:
@Reflex ja mela v lete planovany v Pb a tatinek na sál nemohl, čekal v předsálí. Malou mu hned zabalili a dali, me ji ukázali. Potom se mnou byli rovnou na normalni pokoji a zustal cele odpoledne i s malou. Prvni Horovice, tam tatínkovi ukázali venku a jel domů, ale byla půlnoc. Já byla na JIP a maleho videla k ránu. Zalezi i na lidech, tentokrát jsem mela cisar kompikovanejsi kvuli srustum, tak operátor nesouhlasil s tim, aby by byl na sale.
Kámoška rodila loni v Příbrami císařem a tatínek byl celou dobu s ní, na sále, hned po vyndání dostal miminko, pak šli na nadstandard a byli tam celou dobu spolu, dítě měla celou dobu u sebe v posteli.
@Oliverka28 tak to musí být novinka teď někdy z 2019, neb při těhotenství se synem (2016) to nešlo a teď když jsem rodila v lednu tak Jilemnice rekonstruovala, takže jsem musela do Jičína..
@Nikylump nevim jak je to u vas ale kamaradky mely pritele nebo svou polovicku u porodu i kdyz rodily cisarem jen to myslim nebylo zdarma ale pokud zavolas do porodnice kde chces rodit tak by te meli informovat nektere porodnice delaji i prohlidky porodnich boxu s vykladem a tam se take dozvis vice info
Zdarma to být musí, je to přítomnost osoby blízké, ta nesmí být zpoplatněna. Takže rozhodně nic neplatit.
Pred rokem jsem rodila neplanovanym cisarem ve Fakultce v Ostrave. Pritel mohl byt pritomen, ale za poplatek, ktery cinil, tusim, 800 Kc.
@Merinka11 píše:
Pred rokem jsem rodila neplanovanym cisarem ve Fakultce v Ostrave. Pritel mohl byt pritomen, ale za poplatek, ktery cinil, tusim, 800 Kc.
Tak tam napiš žádost o vrácení, poplatek je protiprávní a pokud člověk zažádá, tak ho musí vrátit. Kdyžtak se ozvi do zprávy.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.