Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, moc prosím o náky názor. S partnerkou jsme spolu 2 roky. Je o 8 mladší a má 2 děti z předchozích vztahu. Když sme spolu začali chodit, bavili sme se o budoucnosti a jak to vidíme s případným dalším špuntem. Shodli sme se že bychom spolu chtěli, někdy… Já deti nemám, je mi 36 a rád bych měl aspoň jednoho svého potomka, přece jen nechci být jen strýček. Partnerka se ale nyní rozhodla že další děti již nechce. Celkem mě to vzalo protože sem byl postaven před hotovou věc. Teď vůbec nevím co mám dělat. Nechci ji ztratit, mám ji moc rád i její děti ale netuším jestli se mám kvůli tomu vzdát šance na to být tátou. ![]()
Je jí 28 a už má dvě děti? No to se jí nedivím, že další teď nechce. Jste spolu jen dva roky, možná by byla fajn svatba atd. Nejspíš se bojí aby nebyla svobodná matka od 3 dětí
Příspěvek upraven 20.10.22 v 11:23
No nutit ji nemůžeš, pokud se na to necítí. Můžeš s ní zůstat a doufat, že třeba změní názor, nebo se smířit s tím, že holt biologické děti mít nebudeš, nebo jít hledat jinam. Ale o tom si chce vážně promluvit, prostě ji říct svůj postoj a touhu po vlastním potomkovi, hlavně ne stylem vyhrožování, že když ti nedá dítě, tak půjdeš, ale nějak rozumně a vyslechnout teda i druhou stranu a její důvody.
@pikola píše:
Je jí 24 a už má dvě děti? No to se jí nedivím, že další teď nechce. Jste spolu jen dva roky, možná by byla fajn svatba atd. Nejspíš se bojí aby nebyla svobodná matka od 3 dětí
Spíš 28, pokud jsou o 8. A za mě nic neobvyklýho, já v tom věku už taky měla dva kousky hotový. ![]()
@Nowuka2 píše:
Spíš 28, pokud jsou o 8. A za mě nic neobvyklýho, já v tom věku už taky měla dva kousky hotový.
Ale asi jsi neměla dalšího chlapa co chtěl další svoje děti ![]()
Je ještě mladá, její děti jsou asi taky ještě maličké, dala bych tomu nějaký čas. Respektive řekla bych jí, že tomu můžeme dát třeba ještě dva, tři roky, mezitím se vzít třeba. Ale pokud ona ví jistě, že už další dítě nechce, tak asi nemá cenu to protahovat, tvou touhu po biologickém potomkovi plně chápu ![]()
@pikola píše:
Ale asi jsi neměla dalšího chlapa co chtěl další svoje děti
No to ne, mám všechny kousky s jedním a stávajícím, ale asi si dovedu představit, za jistých okolností, pořídit si i to 3. s „dalším“. Nicméně to píšu ze své pozice, kdy i kdybych měla zůstat sama, tak to utáhnu i bez chlapa vcelku bez problému, minimálně po té finanční stránce.
@Petr911 píše:
Ahoj, moc prosím o náky názor. S partnerkou jsme spolu 2 roky. Je o 8 mladší a má 2 děti z předchozích vztahu. Když sme spolu začali chodit, bavili sme se o budoucnosti a jak to vidíme s případným dalším špuntem. Shodli sme se že bychom spolu chtěli, někdy… Já deti nemám, je mi 36 a rád bych měl aspoň jednoho svého potomka, přece jen nechci být jen strýček. Partnerka se ale nyní rozhodla že další děti již nechce. Celkem mě to vzalo protože sem byl postaven před hotovou věc. Teď vůbec nevím co mám dělat. Nechci ji ztratit, mám ji moc rád i její děti ale netuším jestli se mám kvůli tomu vzdát šance na to být tátou.
My jsme s manželem 14 let, vlastní děti nikdy mít nebudeme, manžel je neplodný.
Syn je darovaný… I na to darované dítě jsme čekali 5 let.. Obdivuju ho, že překročil vlastní stín a je to pro mě ten nejlepší partner a táta na světě.
Ono rodit amít děti není samozřejmost ani povinnost. Vypiplat to miminko je docela dřina… Máte 2 zdravé děti, co víc si přát. Mít za každou cenu biologického potomka
je to opravdu v životě pro tebe to nejdůležitější?
Tohle si musíš v hlavě urovnat sám…
A vysvětlila ti, proč je nechce? Jak jsou staré její děti? Je jí 28, ještě si to může rozmyslet.
Ale samozřejmě taky nemusí.
Chápu, že je to pro tebe rána. Já když nechtěla další dítě, tak to bylo pro neschopnost jejich otce. 2 děti jsou náročné až až a když se chlap nejeví jako zodpovědný rodič, je volba jasná.
Měly byste si o tom pořádně promluvit, netlačit, ale aby věděla, že pro tebe jde o dost zásadní věc. Jsem si jistá, že pro ni taky a má své důvody.
@Kriss Tina píše:
No nutit ji nemůžeš, pokud se na to necítí. Můžeš s ní zůstat a doufat, že třeba změní názor, nebo se smířit s tím, že holt biologické děti mít nebudeš, nebo jít hledat jinam. Ale o tom si chce vážně promluvit, prostě ji říct svůj postoj a touhu po vlastním potomkovi, hlavně ne stylem vyhrožování, že když ti nedá dítě, tak půjdeš, ale nějak rozumně a vyslechnout teda i druhou stranu a její důvody.
Děkuju za odpověď. ![]()
Nutit ji samozřejmě v plánu nemám, to by mě v životě nenapadlo. Na to musí být shoda obou dvou. Jen sem z toho úplně vyvedenej z míry a vůbec nevím co mám dělat.
Řekla mi že už ji 2 vlastní děti stačí a malý mimčo už nechce, že už to vidí jinak.
Je ještě mladá, může se stát, že názor ještě změní.
Ale pokud tenkrát řekla, že dítě s tebou chce někdy v budoucnu, neřekla tedy, že ho chce hned.
A teď po dvou letech se rozhodla, že už nechce.
Tak si myslím, že je to finální názor.
Na druhou stranu nediv se, jste spolu jenom dva roky. Svatba nikde.
@pikola píše:
Je jí 28 a už má dvě děti? No to se jí nedivím, že další teď nechce. Jste spolu jen dva roky, možná by byla fajn svatba atd. Nejspíš se bojí aby nebyla svobodná matka od 3 dětíPříspěvek upraven 20.10.22 v 11:23
Nad tím bych se být zakladatelem zamyslela nejvíc.
Zakladateli:
Vidí ona náš vztah navždy? Nebo jsou tam nějaké mouchy a obavy? Co finance? Úplně klidně to nemusí být ani tak nechuť na dítě jako taková, ale určitá obava z budoucnosti.
Pořád to tu čteš, desítky diskusí, samoživitelka, tři děti a jako první dostane čočku, že si má udělat tolik dětí, kolik jich uživí i sama, když přijde na lámání chleba. Chlap se může zdekovat a „vyřešit“ vše pár tisícovkama alimentů, ale ona bude ta, co bude třít bídu s nouzí s třema dětma na krku, třeba bez hlídání, tím pádem průšvih s prací atd atd atd.
Ja teda narovinu řeknu, ze mi přijde hrozny, ze stavis její dělohu nad váš vztah a je mi líto. Přijde mi to vypocitave a nemá v tobě člověka, na kterého by se mohla spolehnout za každé situace. Už děti ma, ma svůj věk, ona bude rodit, ona bude na mateřské, ona bude doma v jednom kole se třeba dětma…ty ne…ale tobě je to jedno, ty hlavně hledas takovou, která ti porodí dítě…
@Petr911 píše:
Děkuju za odpověď.Nutit ji samozřejmě v plánu nemám, to by mě v životě nenapadlo. Na to musí být shoda obou dvou. Jen sem z toho úplně vyvedenej z míry a vůbec nevím co mám dělat.
Řekla mi že už ji 2 vlastní děti stačí a malý mimčo už nechce, že už to vidí jinak.
Tak to je pak jasný, je mi líto.
@Petr911 píše:
Děkuju za odpověď.Nutit ji samozřejmě v plánu nemám, to by mě v životě nenapadlo. Na to musí být shoda obou dvou. Jen sem z toho úplně vyvedenej z míry a vůbec nevím co mám dělat.
V tom případě se s ní rozejdi. Myslím, že ženská dokáže zhodnotit, jak moc vážně to myslí. Já mám jedno a další bych neměla za žádných podmínek, i kdyby mě partner prosil na kolenou, nabízel se, že půjde na mateřskou a nádavkem mi dal milion. Pokud ty dítě chceš, není jiné cesty než ho mít s jinou.