Partner/manžel a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1378
10.9.21 20:53

Muž se nezapojuje, ale stará se. Děti jsme si pořídili oba dva, nejsou jen moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.9.21 20:56
@Nicole 1234 píše:
@Diane1990 Tady ti zase plno uživatelek napíše jak jejich muž skoro i kojí. Je úplně normální, že pokud po chlapovi chceš s něčím pomoci, tak že mu to musíš říct. Zrovna máme taky doma skoro tříměsíční mimino a upřímně taky mne to jako extra zábava neprijde a těším se ať bude chodit, mluvit atd.

No mě to třeba normální nepřijde se o něco doprošovat :nevim: pro mě je normální, že se muž o děti zajímá sám od sebe a samotného ho napadne něco dělat, aniž bych mu musela neustále diktovat udělej tohle a udělej tamto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
10.9.21 20:58

Manžel nemá problém mi doma s čímkoliv pomoct, ale musím si o to říct. On není ten typ, že by to šel udělat sám od sebe. Ale když potřebuju, pomůže rád. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
10.9.21 20:59
@Kriss Tina píše:
No mě to třeba normální nepřijde se o něco doprošovat :nevim: pro mě je normální, že se muž o děti zajímá sám od sebe a samotného ho napadne něco dělat, aniž bych mu musela neustále diktovat udělej tohle a udělej tamto.

Tak starat ano. Zajímá se třeba, jestli dneska dost spala, proč plaká, jestli jí něco neboli atd… Ale prostě neví, jestli jsem naposledy prebalovala před hodinou nebo třema. Třeba to že má malou pochovat ví i bez mě, protože malá mu to dá dost hlasitě najevo :D každopádně to stejné s domácími pracemi.

Asi mas nějakýho dokonalyho chlapa, ale v mém okolí to prostě u chlapů normální není.

Příspěvek upraven 10.09.21 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
10.9.21 20:59

Já začala mít čas pro sebe až byly nejmladšímu cca 2 roky, byl náročný dítě, uřvan. Manžel se vrací denně po 18h, práci má velmi psych. náročnou a abych mu strčila uřvaný děcko, to by mě hanba fackovala.
Miminkovský období jsem si nikdy neužívala (mám 3 děti), byla období, kdy jsem to vyloženě přetrpěla, ale jak už je z dítěte aspoň trochu “parťák”, je to jiná liga :palec: Nejmladší šel do školky ve 2,5letech, já do práce a teď je mu 5 a opravdu si celkově to mateřství užívám.
(A jinak tedy manžel oceňoval moje starání se o děti stejně jako já jeho starání se o obživu. Být na mateřské a starat se o dítě mi nepřijde jako zásluha, i když je to někdy na palici.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.9.21 21:04

@Nicole 1234 no já vidím že mám trochu nadstandart, kamarádky třeba až takovou pohodu nemají, ale prostě muž funguje i sám, na plinku se může podívat stejně jako já, to se nemusí ptát, buď je třeba ji vyměnit nebo není, někdy bylo třeba ji vyměnit po pár minutách, někdy hodinách, to může zjistit stejně dobře jako já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
10.9.21 21:44

Pomáhá hodně. Zastane mě když je třeba. Čas pro sebe nemáme ani jeden. Ale to vše přijde, děti vyrostou rychle.

• Citovat
  • Upravit
34322
10.9.21 21:45
@Diane1990 píše:
@Veru1987 nazvala bych to pohlídá…ven ho vezme, to ano, ale že by třeba potom sám přišel mě vystřídat a hrál si s malým, to se stává fakt malokrat…
On je hodný, v těhotenství se opravdu staral, jen teď jsem z toho všeho taková rozhozená…

Mluv s nim o tom.
Nekterym to proste nedochazi, potrebuji popostrcit. Navic neni telepat a tvoje prani kolikrat fakt neodhadne. Stav na tom, ze ochotny je, to pujde.

Jestli ti nejde cvicit doma, bez ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
10.9.21 22:04

Partner je skvělý táta. Se starším synem jsem byla dost sama, protože tehdy se muž věnoval svým starším dětem (bylo jim tehdy 10 a 13) a potřebovali ho víc, než mimino. Druhé se narodilo o 6 let později, takže se věnoval víc. Chodím 3× týdně cvičit, občas zmizim pracovně na celý den pryč. O děti se postará, domácnost je většinou jak po výbuchu. Obecně doma neuklízí, jen když nestíhám a má přijít návštěva / blíží se Vánoce a tak. Ale dělá zase jiné věci prospěšné naší rodině. S kočárkem byl tak 3×, nebaví ho to. Znám tatínky, kteří se starají nadstandardně, normálně i vůbec. Ty bych kopla do zadele. Já to mám ale nastavené tak, že mi nevadí, že trávím s detma víc času, než on, a že jeho aktivity mají přednost před mýma. Je lehce starší, takže předpokládám, že za pár let se to otočí a trajdat budu víc já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
10.9.21 22:16

Čas pro sebe jsem měla až skoro v roce.
Malá byla hrozná závislačka. S nejmladší to bylo dřív, tý to bylo putna.
Chlap mi sice nepomáhál s dětmi, když byly malé, ale zase obstaral domácnost. On se prostě mimin boji, že jim ublíží. Ale když už byly větší a nemusela jsem nonstop kojit. Tak jsem začala chodit večer cvičit a dokonce chvíli i do školy.
Ale musela jsem říct. Samotného ho to nenapadne do teď :?
Což mě kolikrát mrzí, že funguje jen na povedlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
10.9.21 22:19
@Nicole 1234 píše:
@Diane1990 Tady ti zase plno uživatelek napíše jak jejich muž skoro i kojí. Je úplně normální, že pokud po chlapovi chceš s něčím pomoci, tak že mu to musíš říct. Zrovna máme taky doma skoro tříměsíční mimino a upřímně taky mne to jako extra zábava neprijde a těším se ať bude chodit, mluvit atd.

Mohu se jen zeptat, proč to vyznívá jako by to mělo být špatně? Normální je, řekla bych, asi obojí. Já mám třeba taky muže skvělého, ale měla bych se tedy cítit nenormálně? :nevim:
Na mimina, ač se 3 dětmi (nejmladší teď 4 měsíce), mám názor asi tak podobný. Když říkám, už aby to chodilo a mluvilo a odpovědí mi přijde ‘počkej, ještě budeš vzpomínat na to miminko’, skáču z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 22:43

@Diane1990 nezapojuje se vůbec, max na zahradě pohlídat staršího a uspi ho. Jinak neudělá doma vůbec nic. :pocitac: pro něj je přednejsi práce, zahrada a jeho záliby. Já jsem teď 4 týdny po druhém porodu císařem. Ještě mi vycte, že není ullizene nádobí, když on to taky vidí a nenapadlo ho to uklidit.. :pocitac: na mě záliby, času mám minimum.

• Citovat
  • Upravit
103
10.9.21 23:01

U nás se tatínek stará od prvních dnů. Měl po porodu i dva měsíce dovolenou, tak jsme dělali vše napůl. Nyní když chodí do práce, tak po příchodu z práce si s malým hraje a tak. Máme zavedeno, že středeční odpoledne a jednu noc o víkendu se stará jen tatínek. Já si tak mohu na středy odpoledne cokoliv naplánovat a jednu noc se pořádně vyspím, což je super. Myslím, že taková domluva je potřeba. Vždyť ta maminka taky potřebuje alespoň chvilku čas pro sebe. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 00:43

Tak u nas je to celkem v pohode, deti uz spi celou noc. Ale nevstaval k nim nikdy (starsi jsou 4 roky) a ani po prokojene noci jsem nebyla moc pochopena z ceho jsem jako unavena?! Tezko se to vysvetluje cloveku, co spi celou noc, ze clivek co spi nekolik mesicu prerusovane 3-5 hodin je zraly na maslu. Obvykle to koncilo mym brekem a muz mi rekl, ze jsem nervozni z toho, jak jsem furt zavrena, a ze mam jit na prochazku. To byly u kojeni asi nejvic momenty na ranu. Ted uz je to v pohode. Starsi obstara, jdou na ryby, na bazen, do lesa a mladsi si obstaram pripadne sama. V domacnosti v pohode pomuze, uklizime vetsinou vecer vsichni i s detma. Treba pradlo pres dopoledne vyperu a ususim a vecer to vsichni pouklizime… cas ciste pro sebe mam a nemam. Kdyz si chci doma neco delat, tak to vetsinou jde, ale uplne odejit na delsi dobu sama na cviceni, nakupy a tak, tak to nedelam

• Citovat
  • Upravit
13021
11.9.21 08:05

Zapojuje.Musi ale i chce :).Mame ale dvojčata. Bez něj bych ty začátky sama asi nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí