Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky včera jsem se rozhodli, že pojedeme do Chorvatska, problem je ze neamme malyho zapsanyho v pasu a dočetla jsem se že to dělali jjen do konce června…
Tak co teď? Udělaji nam na počkání pas? Jo zapomnela jsem napsat že chceme jet zitra na noc…
Já jsem měla tuhle situaci asi před dvěma lety, letěli jsme na dovču a ejhle, já měla propadlej pas, ale udělali mi ho na počkání, stálo to ale snad skoro 2000Kč. A platil jen půl roku, ale říkám, je to už docela dlouho, třeba se to změnilo.. A taky to bylo na mě a ne na mimčo, ale to si myslím, že je to samý..
no jo,a le to byl pas typu blesk a nejsem si jistá, jestli ho dělají pro děti. každopádně ho dělají do druhého pracovního dne. ale pro prcka, jestli má první pas, je nutné ještě prohlášení o státním občanství, které vydává matrika. a tady záleží na ochotě úředníků, jak rychle ho vydají. a taky na místě, kde o něj žádáš. vydává ho krajská matrika. pokud zažádáš jinde, tak to tam posílají a mají na to 30 dní…
zavolej si na pasove, kde o nej budete zadat. k vydani prvniho pasu potrebujete i potvrzeni o statni prislusnosti
nozu píše:
no jo,a le to byl pas typu blesk a nejsem si jistá, jestli ho dělají pro děti. každopádně ho dělají do druhého pracovního dne. ale pro prcka, jestli má první pas, je nutné ještě prohlášení o státním občanství, které vydává matrika. a tady záleží na ochotě úředníků, jak rychle ho vydají. a taky na místě, kde o něj žádáš. vydává ho krajská matrika. pokud zažádáš jinde, tak to tam posílají a mají na to 30 dní…
taky jsme to teď řešili a je to tak, ale myslím,že se dá na počkání udělat i ten pas pro mimi, ale je opravdu důležité mít to prohlášení o občanství..příští rok už prohlášení nebude třeba, my jsme nakonec dovolenou v zahraničí vzdali a pojedem jenom někam u nás ![]()
no my ji prave planovali drivale pak jsem to vzdal ia vcera jsme se rozhodli ze prec jen pojedeme a ejhle mysleli jsme ze nam ho zapisou do pasu a vcera jsme badala a delali to do konce cervna…tak ja se modlim aby nam ten pas udelal na pockani pro prohlaseni zajedem na krajskou matriku…
njn nase blbost kdyby jsem na to mysleli driv ale co se da delat ![]()
Nevíte, proč chtějí prohlášení o občanství, když je to napsané v rodném listu? Rodiče to taky musí doložit?
Jo ještě mě napadlo, jestli fotí dítě na místě nebo je potřeba donést fotku.
jinak já chodím pro info sem. mají to dobře zpracované a správně.
http://www.mcpraha16.cz/…nich-dokladu
No zitra zkusime zajet pro potvrzeni o statni prislusnosti coz taky dost dobre nechapu na co to potrebuji kyz ma malej rodny list, kde jsem napsany oba dva…
Cetla jsem ze pas na pockani udelaji, ale nevim jeslti hned nebo o druhyho dne…to by taky slo ale tim by se nam to posunulo a my radsi zitra…a navic za 1000Kc
ach jo kdyby na to clvoek myslel ze si ho tam ma zapsat i kdyby jsem nikam jet nechteli…
nozu píše:
jinak já chodím pro info sem. mají to dobře zpracované a správně.
http://www.mcpraha16.cz/…nich-dokladu
Už, to čtu, díky moc za radu ![]()