Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu. Jsem na zítra objednaná na pasové a tak nějak jsem automaticky počítala s tím, že mi tam rovnou zapíšou děcko, když donesu RL.
Je tomu tak? Nemůžu se tam dovolat
. Díky
J.
ps. nebo jak to mám udělat? Je jednodušší vystavit pas rovnou dítěti? Budeme beztak cestovat po EU, mě by stačila tedy občanka. ![]()
Nechala jsem si dělat pas,dodala rodný list a Matese mi tam zapsali…
takže sebou rodný list prcka vezmi ![]()
ahoj,, určo rodný list dítěte sebou, pokud bys mu chtěla nechat udělat svůj pas, tak děti budou muset mít svůj pas od r. 2012 (jestli si to pamatuju dobře) svůj pas, a na ten nám na pasovém říkali, že k rodnému listu budeme muset ještě na matriku nechat potvrdit, že je dítě občanem čr a pak s tím vším teprve na pasové zažádat…
Ja jen jeste dodam,ze to potvrzeni z matriky trva mesic…
Ja si nechala malou zapsat k sobe do pasu a zaroven jsem ji uz nechala udelat i jeji pas,stal tusim jen 100 ,–
ahoj, zapis ohledne obcanstvi stoji 100 CZK a trva mesic, nebo si zajedes na prislusny urad a pry to delaji na pockani… A pas je taky za 100 CZK
Ja do biometrickeho pasu potrebovala k zapsani ditete svuj, manzeluv a maly RL. Bylo to do druhe dne, ne na pockani.
na pockani trva vydani dokladu o obcanstvi CR, nikoliv zapis do pasu
Ahoj,
zrovna zítra jedu na kontrolu nového pasu a až po mé kontrole mi tam teprve zapíší malého… takže pakárna… to zapsání je do druhého dne.
Ahoj, taky jsem si před pár týdny nechávala dělat pas. Potřebovala jsem jen občanku a na zapsání dítěte rodný list malé. Hned jsem zaplatila 600 Kč a pas je za tři týdny hotový. Pokud budeš cestovat jen v EU, měla by snad občanka, pokud v ní máš zapsané dítě, stačit - ale netvrdím to s železnou jistotou ![]()
Aduš - to je teda fakt pakárna - mně to udělali zaráz a jen jsem si to zkontrolovala při převzetí. A fakt nic než občanku a RL prcka jsem nepotřebovala - asi je to všude jinak ![]()
Ahoj, no to se pravě obávám že ne-e- Děcko musí být bud zapsaný v pasu rodiče, popř mít vlastní (pokud cestuje např s babičkou) Od 2012 musi mit kazde dite vlastní pas.
J.
Já taky měla jen svůj starej pas a RL prcka…
Jinak pozor na to, nevím, jak při cestování autem, ale letadlem po EU musím mít pas a tam prcka, občanka nestačí, kde ho mám zapsanýho!