Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prcek nosil tejpovací pasku tři měsíce a kýla se mu krásně spravila.
Kamarádky lučík to měl taky, takový bílý pásek, a spravilo se mu to.
Kamka tenhle pásek nosila. No, ze začátku dobré, problém i to nedělalo, ale až pak když se začala víc hýbat, kopat nožkama nebo se sem tam překulila, tak si taky ublinkla, tak pak už sjem ho nijak moc nedávala(i když jsem říkala, že ho postivě dávám) No, kýla je stále, ale nijak hrozná, takže na operaci to zatím není.
Náš chlapeček nosil od třech týdnů do třech měsíců. Pak ho začal škrtit na bříšku, je to cvalík. A hlavně, skoro denně jsem ho prala, protože měl každou chvíli kakání až na zádech, čili to nenosil pořád. A krásně se to zatáhlo. Jakmile přestala kolika s bolením bříška, tak už tolik nebrečel a bříško nenamáhal.
U nás byl pásek na nic - buď byl pokaděný, nebo se posunoval nebo tlačil. Pak mi kamadádka doporučia náplast Mefix a lepit tak že je pupík vmáčknutý dovnitř, to docela pomohlo.
Holky, děkuju za názory. Malá mívá právě večer prdíky, takže pořád brečí a tlačí
no uvidíme. Zatím to tak nějak snáší. Dřív jsme lepili, ale to měla podrážděnou pokožku od té náplastě. Tak snad pásek pomůže. Ale nadšená z toho nejsem ![]()
Dobrý den maminky,

máme doma 2 měsíční holčičku, která má už měsíc kýlu. První jsme lepili pupík tamponkem a náplastí. Teď nás poslali na děst. chirurgii a dostali jsme takový elastický pásek. Trochu mám obavy, že to může malou táhnout
Sestřička tvrdila, že ne, no ale já nevím.
Navíc to má nosit asi 3-4 měsíce. To je šíleně dlouho
Máte s tím některá zkušenosti? Jak to snášela vaše miminkaa pomohlo to? Co následuje potom, kdyby pupík nezalezl?