Pasivní linka - ČEZ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
HO nabízí Konecta, je to externí spolupráce pro ČEZ. Dělala bys na pasivní lince. Co se týče požadavků, řeší se nastavení záloh, že nepřišla faktura, že jim nesedí stavy elektroměru. To jsou tak nejčastější a ještě dotazy na ceny. Co se týče plnění požadavků nadřízených, to už je horší. Na pohovoru ti řeknou, že to není prodejní linka, ale že pokud budeš chtít mít k výplatě bonus, musíš denně udělat 3 předávky na další plyn a nebo elektřinu (telefon, soláry, tepelko). Bonus je maximálně 1500,– hrubého za měsíc. Když uděláš denně třeba 5 předávek, bonus vyšší nebude. Ve finále ale je to tak, že na tebe budou tlačit, abys ty předávky dělala, i když řekneš, že těch 1500,– prostě nechceš. Budou ti nastavovat časový limit několika dní a pokud nesplníš počet prodejů, dostaneš vytýkací dopis. Takže to, že je to dobrovolný a že to není prodejní linka, je jedna velká lež. Dále sledují nabídkovost. Robot přepisuje hlasový záznam a má nastavené nějaká slova, podle kterých měří to, jestli aktivně nabízíš další produkty. Jaké slova to jsou nikdo údajně neví, ale pořád tě budou buzerovat, že nenabízíś, i když aktivně nabízíš 🤣
Další věc je časový limit na volání. Označují to jako AHT, což je čas mezi prvním přijatým hovorem a druhým přijatým hovorem. Tvůj nadřízený po tobě bude šlapat, abys měla AHT maximálně 8 minut. Za těch 8 musíš odbavit zákazníka, plus administrace, protože z každého hovoru, i když se jen na něco zeptá, musíš udělat písemný záznam. Logicky je to nesmysl, protože několikrát za směnu máš hovory na 10 minut a dokonce jsou i na 30. Tvůj nadřízený má prachy za to, že jeho tým tento limit plní, takže tě bude pořád prudit. Pokud budeš mít AHT za celý měsíc pod 7,5 minuty, dostaneš litr v hrubým navíc. Ale co si budem, tenhle bonus skoro nikdo nemá. Jinak máš 30 minut pauzu na oběd a 30 minut na přestávky. Takže přestávky si vybíráš, když chceš jít na záchod, nebo se napít.
Fixní mzda 21.500,– hrubého. Hodně slabý.
Směna od pondělí do pátku, střídá se týden ranní, týden odpolední. Linka funguje od 8 do 20 hodin. Víkendy a svátky jsou volné. Dovolenou máš 25 dní, ale vybrat si ji je problém. V pátek ti ji nedají vůbec. Jindy se čeká na poslední chvíli, zda ti ji schválí. Většinou se o tom rozhoduje týden před dovolenou, takže nějaký velký plány na půl roku dopředu nepřichází v úvahu.
Lékař…ze zákona na to máš právo, ale budou se ohánět tím, že děláš home office a že jelikož linka má provoz 12 hodin, tak přece není problém si domluvit směnu na jiný čas a stihnout tak lékaře i svůj 8 hodinový úvazek v práci.
Za mě práce úplně na ovo. Fixní plat lehce nad minimální mzdou. Mimochodem nemáš hodinovku, ale měsíční mzdu. Takže je jedno, kolik pracovních dní měsíc má, pořád máš stejný fix. Zákazníci jsou fajn, hodně záleží i na tvém přístupu a tónu hlasu. Vedení této firmy je jedna velká komedie. Já už bych k této firmě nešla, asi tak. Ale jako přestupní stanice je to dobrá volba.
Mimochodem operátoři se tu dost mění. Jak rychle nastoupí, tak i rychle odejdou. Málokdo tu vydrží déle jak půl roku.
Jestli nás nějaký konkrétní dotazy, ráda odpovím.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem:) Chtěla bych se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo pracuje, nebo má zkušenosti s pasivní linkou u ČEZ HO.
Zkušenosti s pasivní linkou mám 4 roky (ale jiný obor) poslední měsíce byly také formou HO a upřímně, byla jsem rozhodnutá, že tohle (lidi na telefonu) už dělat nechci, byla jsem z toho dost vyčerpaná a kromě telefonů jsem měla také jinou práci-příchozí emaily, pošta.. a nejvíc mi vadilo, že to zrovna zvoní, když mám rozdělaný email nebo jinou práci…ale forma HO mi vyhovovala a taky pokud to není aktivní linka- něco vnucovat a prodávat, tak bych to možná i znovu zkousla..a bohužel se mi taky nedaří najít nic jiného dle mých představ.
Zajímalo by mne tedy, jak to u této společnosti chodí, jestli musí být splněn nějaký limit přijatých hovorů denně, jestli za něco strhávají peníze, jestli opravdu nemusím nikomu nic nabízet a vnucovat (když už ho budu mít na telefonu), s jakými požadavky nejčastěji lidé volají, kolik hovorů denně to může být…
Taky představa, že třeba z 60 hovorů jich bude 30, kdy si budu muset vyslechnout jen nadávky a bude po mě někdo řvát, že jim přišla faktura, kde je nesmyslný nedoplatek, nebo že se jim zase zvýšila záloha atd..mě už taky moc neláká..ale pokud nebude zbytí..přeci jen bez páce nejsou koláče..:D a HO by bylo aspoň nějaké plus.
Kdyby se tu našel někdo, kdo by mi dokázal odpovědět, budu moc ráda a vděčná. Abych si mohla udělat obrázek dřív než se vůbec budu o tuto práci ucházet.
Děkuji:)