Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím a obracím se na vás s dotazem. Zřejmě jsem prodělala pásový opar. Že by se mohlo jednat o opar mi došlo až když pupeny mizely. Nic mě nebolelo, jen občas svědily, proto jsem to neřešila. Co ale řeším je, proč se udělal. Všude čtu, že může být příčina probíhající nádorové onemocnění nebo stres. Že bych byla nějak ve stresu si nemyslím. Najde se tu někdo, kdo prošel oparem a může mě uklidnit, že mu nic jiného není?? ![]()
Děkuji a klidnou noc ![]()
Pasovy opar je prenosny, mohla jsi to klidne od nekoho dostat ![]()
@Dendiss píše:
Pasovy opar je prenosny, mohla jsi to klidne od nekoho dostat
Přenosný je virus, který způsobuje neštovice&pásový opar. Pásový opar jako takový nelze chytit. Virus se reaktivuje při stresu, oslabení imunity atd.
@Petrasofi píše:
Zdravím a obracím se na vás s dotazem. Zřejmě jsem prodělala pásový opar. Že by se mohlo jednat o opar mi došlo až když pupeny mizely. Nic mě nebolelo, jen občas svědily, proto jsem to neřešila. Co ale řeším je, proč se udělal. Všude čtu, že může být příčina probíhající nádorové onemocnění nebo stres. Že bych byla nějak ve stresu si nemyslím. Najde se tu někdo, kdo prošel oparem a může mě uklidnit, že mu nic jiného není??
Děkuji a klidnou noc
Dcera to měla v 16 a žádnou rakovinu nemá. Já na VŠ a straším tu dalších 30 let.
Ono třeba i horko, viróza (i hodně slabá, nebo jen to, že tělo s nějakým virem bojuje).
Měla jsem pásový opar před třiceti lety.
Tenkrát se to léčilo fialkou a nějakým béčkem.
Zatím žiji.
Nejspíš jste byla v kontaktu s někým, kdo má neštovice. Já měla PO na gymplu a rakovina to tenkrát fakt nebyla. Negooglete nesmysly.