Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat co je na tom pravdy že by se paštika neměla jíst? 😃 v těhotenství 😃 😃
Já to normálně jím na co mám chuť
Kromě syrového masa
Ale zajímá mě co je na tom pravdy
Myslím že další pověra. Já jim ulpne všechno od začátku. Neomezují se ničím a jsem v polovině. V pátek byla kontrola a vše v pořádku.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat co je na tom pravdy že by se paštika neměla jíst? 😃 v těhotenství 😃 😃
Kromě syrového masa
Vážně? Holky, chce to nad tím racionálně uvažovat. Takových věcí na netu je, to by člověk celých 9 měsíců byl o hladu ![]()
Nic se nemá přehánět, když toho nesnis tunu, tak to je jednou za čas ok.
Příspěvek upraven 19.12.21 v 11:30
Pokud vim, tak by se nemela kvuli játrům, ktere obsahuji hodně vitaminu A, coz se v těhotenství nedoporucuje… Ale pokud za den nesnis 10 pastik tak by to snad nemelo uskodit 😀
Obsahuje to hodně vitamínu A, který způsobuje retardaci plodu.
Předpokládám, že nejíte každý den několik paštik.
Pokud je to občasná záležitost, tak to nevadí.
@Raduusg píše:
Pokud vim, tak by se nemela kvuli játrům, ktere obsahuji hodně vitaminu A, coz se v těhotenství nedoporucuje… Ale pokud za den nesnis 10 pastik tak by to snad nemelo uskodit 😀
Taky kvuli listerii se nema.
@Anonymní píše:
Kromě syrového masa
Tak zrovna vitamin A je dulezitejsi mit pod kontrolou vic nez syrove maso.
Proste si najdi kolik je maximalni mnozstvi za den a kolik jis ty. A je to.
Pokud si jí namažeš normálně na chleba a necpeš do sebe lžičkou dvacet deka denně, tak v pohodě. Jen bych si dala pozor na to, aby byla dobře skladovaná a po otevření rychle spotřebovaná. pokud je domácí, tak ji sníst co nejvíc čerstvou.
@hani28 píše:
Taky kvuli listerii se nema.
Listerii? Tak to bys musela mít nějakou hodně nedopečenou domácí. Listerie už nad 70° umírá, pochybuju, že by někdo jedl syrová rozmixovaná játra.
Případně ještě by mohl být botulotoxin při špatné konzervaci. Ale to bych se víc bála nadechnout ve městě než že potkám nějakou bakterii v paštice a sním jí tolik, že něco udělá. ![]()
@Anonymní píše:
Kromě syrového masa
Paštika od Babiše je nepoživatelná i když nejsi těhotná, kupuj si kvalitní značku a budeš v klidu ![]()
Kromě syrového masa