Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jite vše teď v tehu? Já si včera dala pastiku cibulak co prodavaj v hrusce u salámu i dětem jsem dala na večeři a jak jsem jedla ten chleba tak mi přišlo že nějak divně cítí tak jsem snedla jen půl chleba a zbytek už nejedla. Spotřeba byla do 3.8.2017 takže ok ale jaký mě pak chytl strach z listerie nebo salmonelózy ale pak jsem si říkala že to tam kupuje plno lidí tak snad to bude ok.Asi jsem moc precitlivela ☺jsem ve 14tt
Třeba ti vadila ta cibule..ted v tom vedru a těhu to možná cítíš jinak než běžně..já jedla vše, i sýry, plísnáky, tatarák, různé saláty které prodávají v obchodech a tak..
@Lady Vju Neměla bys: játra, paštiky, zmrzliny, ovoce a zeleninu, co se neloupe, sýry, sushi, salámy, saláty zeleninové i majonźové, ohřívané jídlo, pomazánky, makrely, tuňáka, žraloka, párky, mečouna, luncheonmeat, uzeného lososa, klíčky, semínka goji, čerstvé džusy, kávu, tmavou čokoládu ve vyšší množství, colu, černý čaj, bylinkové čaje, umělá sladidla, zchlazené sendviče se šunkou a masem, papáju, polévky v plechovce, rohlíky a jiné pečivo ve větším množství, ořechy, uzeniny, lékořici…
Dělám si legraci. Nebo vlastně úplně ne, všechno tohle se dočteš na seriózních vědeckých stránkách a ministerstvech zdravotnictví jako rady pro ženy. Neuvěřitelná hysterie.
Tak ja se ridim dle doporuceni meho dr. Nejim - majonezu, syrove vejce, syrovou rybu, tunaka, nepasterizovane mlecne vyrobky. Sunku si opecu. A omezila jsem kafe. Tot vse ![]()
@Imamother Tak treba ovoce si staci umyt, ne. To je dost vytrzeno z kontextu.
@Adelkadd No jo, a které výrobky v běžné síti supermarketů jsou nepasterizované?
To ovoce musíš omývat doma a krájet doma. Nepovoluje se prý ovoce předkrájené a koupené, třeba ovocný salát nebo meloun apod. ![]()
No za mě - nefetuju, nechlastám, nekouřím. Nejím podezřelé věci na podezřelých místech, ale to jsem nedělala nikdy ![]()
@Imamother Ja jsem jeste nenasla nepasterizovane. Ale ja ziju v zahranici, nevim, jak to ted v CR je. To musi byt opruz.
Hele, tyhle weby zvelicujou, aby je pak nekdo nesoudil, kdyby nahodou chytil strevni katar z predkrajeneho ananasu.
Nicmene, ty jis majo a syrova vejce? To ja bych si netroufla. A to si slintam na triko kdyz si manzel udela dve krasna vejce na snidani „sunny side up“ ![]()
@Adelkadd V ČR taky nejsou běžně nepasterizované, může se stát, že si člověk koupí nepasterizované max. v nějakém hodně speciálním obchůdku, kde mají třeba nějaké sýry z Francie.
Syrový vejce? Jako ty jsem nejedla asi nikdy
Na hniličko jo. Maso jen v hodně dobré restauraci - sushi, tatarák apod.
V naší Hrušce po špatných zkušenostech nekupuju salámy, uzeniny ani paštiky téměř nikdy (vše mi přijde už od pohledu takové „olezlé“), a v těchto vedrech už vůbec.
Ja si dam sushi zeleninovy a s usmazenyma krevetama, treba. A vetsinou z pochybneho stanku, takze to vyjde asi nastejno ![]()