Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chci se zeptat jaké máte zkušenosti s opravdu velkým hematomem? Jsem teď 13. týden a už přes tři týdny ležím v nemocnici. Na začátku hematom velký 5×4×3 cm nyní 9×7×3 cm srpoviteho tvaru.
Beru utrogestan, ascorutin a ležim. ![]()
Ahoj, já jsem skončila v nemocnici v 7tt. Začala jsem krvácet a v nemocnici mě hned chtěli poslat na revizi. Odmítla jsem, že chci, aby se to rozjeli samo. Ležela jsem tam 3 dny a když jsem přijela domu, tak jsem opet zakrvácená. Druhý den mi doktor našel hematom (v nemocnici ještě nebyl nebo ji neviděli?
), který obklopoval celý plod. (5×2×2). To trvalo do 15tt a najednou se vstřebal.
Teď jsem ve 35tt a vše je v pořádku.
Přeju, ať máš podobný průběh. ![]()
A do toho 15 tt klidový režim doma nebo v nemocnici? Mně to totiž už přijde zbytečné polehávat v nemocnici, když se to stejně zhoršuje
…
Ahoj, nevím jestli poradím ale snad trochu uklidním. Mně našli hematom ve 12. týdnu a nevím už velikost ale byl větší než miminko v tom týdnu. Léky jsem neměla jen klidový režim a rizokové těhu doma a vstřebal se. Klukovi je už 5 let…:-)
Ahoj, myslím, že se to moc ovlivnit nedá. V prvním těhotenství jsem s tím ležela několikrát v nemocnici. Ve druhém jsem o tom nevěděla a když jsem jela autem, najednou mokro, než jsem dojela domů, už jsem měla prokrvácenou bundu i kalhoty. Krev tekla čůrkem. Pak ze mě vypadl obrovský hematom asi 8 cm na 5 cm. Byla jsem smířená s koncem. Lehla si a chtěla to odkrvácet doma. Po dvou dnech jsem šla k dr a tam moje zázračné embryjko s tlukoucím srdíčkem. A jsem 35. týden. ![]()
1.tehotenstvi - krvaceni, hematom asi 5cm, v 11.tt ZT i pres klidovej rezim a leky na udrzeni
2.tehotenstvi - bez hematomu, vse ok
3.tehotenstvi - 2× silny krvaceni cca v 11.tt, hematom asi 6cm, bez klidovyho rezimu a utrogestan jen par dni, ted 37.tt
Drzim palce
![]()
@ajelod já měla při druhem tehotenstvi opakovane hematom a vzdy par tydnu klid, utrogestan, ascorutin a dicinone, no a teď mame krasnou holcicku.
Ahoj holky, najde se tu někdo kdo řešil, řeší podobnou věc?
V 9 TT mi našel gyn hematom na kontrole pro slabé špinění. Druhý den jsem se rozkrvacela a v nemocnici už hematom nenašli. Narozen Ascorutin, utrogestan, klidový režim. Poté zkontrolováno gynekologem a hematom pryč.
Nyní 11+5 krvácení hnědou krvi ráno, pohotovost a nalezen hematom 75×24×45mm
umístěn je snad na druhé straně než je placenta. Píše tu od vnitřní branky dorsálně.
Mám strašný strach, to je prostě obří hematom. Takže letím, byť mi řekl na pohotovosti, že je to asi jedno. Však od vás všech čtu, jak jste byly hospitalizováni i s menšími hematomy.
Modlím se, že placenta už převezme funkci a hematom snad nebude tak ohrožující nebo ano?