Pátá nebo šestá nemoc?

848
30.7.09 12:31

Pátá nebo šestá nemoc?

Ahoj,
mám dotaz. Dcera má prý pátou nemoc. Měla 2 dny vysoké teploty (pondělí a úterý), včera neměla teplotu a dneska ráno se osypala. Je osypaná na hlavičce, bříšku, zádičkách a zadečku. Chtěla bych se zeptat:
Jaký je rozdíl mezi pátou a šestou nemocí?
Mám kamarádku, která je těhotná (ve 23tt). Dost se spolu bavíme, protože má ročního chlapečka. Může tuto nemoc dostat chlapeček, když se vídáme jen venku? A je těhulka hodně ohrožená a co mimčo, které má v bříšku?
Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29666
30.7.09 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29666
30.7.09 12:48

Vypadá to spíše na tu šestou nemoc. Také to dcera měla asi v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
30.7.09 13:10

Ahoj,
děkuji :)
Taky si myslím, že to bude šestá nemoc, páč na tvářičkách žádné vyrážky nemá. Třeba to doktorka špatně diagnostikovala. Což by byla dobrá zpráva hlavně pro těhotnou kamarádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
30.7.09 13:41

ahoj
urcite to je sesta nemoc,navic jsem v jakemsi clanku cetla ze sesta nemoc je do dvou let a potom je pata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
30.7.09 13:52

Ahoj Taminko,
děkuji. Jsem trošku klidnější, hlavně kvůli kamarádky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
30.7.09 19:27

Ahoj take bych rekla ze slo o 6 nemoc-kvuli veku ,moje mala ji take mela,byla osypana vsude i na tvarich,to je rekla bych individualni..

5nemoc je nebezpecna pro tehotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
31.7.09 07:46

Ahoj,
moc děkuji za odpovědi. Tak to opravdu vypadá na tu 6. nemoc i když mi doktorka tvrdila, že máme pátou. Při páté nemoci jsou prý fleky na tvářičkách zbarvené až do fialova. Anetka na tvářích nemá žádnou vyrážku. Tak snad se těhulce a jejímu miminku nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
31.7.09 23:10

Pátá nemoc

Ahojda, řekla bych též šestou nemoc. My totiž asi před 2 měsíci prodělali pátou. A to byl úplně rudý nejdříve na tvářičkách apak se to rozlezlo po celém těle. Takže říkám šestá nemoc.
Pa Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
1.8.09 12:12

Ahojky Jarko,
taky moc děkuji za ujištění. Doktorka, ke které chodím s Anetkou, to asi spletla :nevim: Vyrážka už nám pomalu mizí :)
Pa Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.7.16 17:39

Pátá nebo šestá nemoc?

Dcera 22 měsíců měla v pátek v noci 39,5, včera celý den kolem 38, večer se osypala. Vyrážu má malinko v obličeji, na rukách, nohách a bříšku. Na zádech a zadečku docela dost. Jsou to malé červené pupínky, nepřijde mi, že by ji to svědilo. Navíc dnes dostala horečku 38,4 i starší dcera - 3,5 roku. Nevím co to může být, napadla mě hned šestá nemoc, ale tam bývají horečky většinou dýl a nebývá to v obličeji. U páte nemoci jsem zase četla, že je bez horeček. Můžete mi někdo poradit, co to může být? Jinak by nikdo ani na jedné nepoznal, že jim něco je, řádí jak černá ruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
10.7.16 19:31

@R.Hanik jeďte k doktorovi, nebo aspoň zavolejte na pohotovost. takhle vysoká horečka u tak malého dítěte může ale nemusí být 6. nemoc a po internetu diagnózu vážně nenajdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.7.16 19:32

@R.Hanik Syn má teď aktuálně to stejné - stejné příznaky, jak popisuješ a má spálovou angínu. Zajdi k Dr. a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.7.16 19:35

A ta starší už horečky nemá? pokud ne tak to 6. být může, 3 dny nemusí být nutně 3 dny, naši kluci měli 2 a 2,5 dne horečky u týhle nemoci, a naše dr říkala, že už viděla i týden. a ne jednou. že dělali všemnožný vyšetření, dítě týden 39 minimálně horečky, a pak se po týdnu osypalo. takže pokud nemá horečku už, tak to klidně může být 6., jediný co tam platí, že osypaní vždycky až po ustoupení horeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.7.16 20:21

Mladší, která je měla od pátku, už má dnes jen 37,4. Krk má čistý, rýmu nemá. Starší horečkuje až odteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí