Patní ostruha

1883
21.3.19 10:51

Vůbec (skoro), proti samotné ostruze je to nic. Ale po aplikaci by měl člověk nohy hodně šetřit… podpatěnky, zásadně nešlápnout na cokoli tvrdého (ani vlézt naboso do vany) atd. Někde cestovat bych si rozmyslel, pokud tam nebudeš v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
21.3.19 11:16

@AlphaOmega ja se radsi preobjednala, takze pujdu po morave… Kdybych to nemela uz zaplacene, tak sanozrejme se na ni vyprdnu.. Ale penize mi nevrati, tak jsem se preobjednala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3592
21.3.19 11:18

Myslím, že jsem ani žádné extra omezení neměla, celý den jsem pichanec nosila zalepený a večer se normálně vykoupala..... No každopádně je to balada proti bolesti ostruhy, velice brzo půjdu i s druhou nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.3.19 11:28

Ostruhu mám v okolí,takže když jsem i já začala pociťovat bolest,tak jsem hledala co zabírá nejvíce.Opichu se bojím pro jeho bolestivost-i když vím,že zabere.
Dostala jsem radu-koupit mastičku Hotemin.Každý večer pořádně namazat míst, kde to bolí.Ideálně jsem na to dala potravinovou folii a teplou ponožku.Aby noha zahřála a mastička se lépe vstřebala.A opravdu to zabralo,neměla jsem žádný opich a ostruha postupně přestala bolet.
Ostruha je výrůstek,který tam samozřejmě zůstane a za běžných okolností nedělá potíže.Ale pokud se okolo výrůstku udělá zánět,tak bolí.I proto je dobrá injekce,která působí v místě zánětu.Ale prostě jsem posera.A toto pro mě bylo super řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
21.3.19 13:04

@lasička1 no taky jsem posera, injekce nesnasim..doktorka mi rekla, ze to nic neni, ze ne to jak odber, no mela jsem ji chuť dat pesti :lol: :lol: ale snad to vydrzim… Jelikoz jdu az 15.zkusim tu masticku, jestli ni prodavaj bez ptedpisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.3.19 19:27

@pajuskawolfu Prodává se bez předpisu,stojí cca 100,–Injekce do paty bolí-pracovala jsem na ortopedii-lékař říkal,že tam je málo prostoru na látku,která se tam vstřikuje.Nejméně bolí koleno,potom rameno a nejbolestivější je pata.Ale zase i kamarádky,které jsou posery,tak říkaly,že je to bolelo tak,že injekci vydržely.A že za tu úlevu to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
21.3.19 20:58

@lasička1 byla jsem dneska v lekarne, neprodavaji a ani uz neobjednavaji… Lekarnice mi rekla, ze zadna mast nepomaha, ze ma taky patni ostruhu a ze byla i hodnekrat na ooichu atd… Tak fakt nevim… Tak jsem si namazala s konopnou masti domaci, tak budu doufat, ze to trochu pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
21.3.19 21:04

Ono není opich jako opich. Je několik druhů kortikoidů. Mě pomohl až nějaký nedávno povolený k užívání, ty co mě dávali předtím měli jen dočasné efekty. S tímhle jediný opich každý nohy a už se považuju za zdravého. Imho to je hodně individuální a každému pomůže něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
22.3.19 10:48

Zdravím holky,
mám s patní ostruhou -premiéru-…již skoro 2 měsíce stejný stav - bolestivost velká při došlapu. Chodila jsme na ultrazvuk, nyní magnetoterapie a laser a efekt žádný. Jsem na nemocenské po operaci karpálního tunelu na ruce a chtěla bych už jít do práce /ruka zhojená/, ovšem nedokáži si představit, že tam budu 6 hodin lítat na nohou /pokojská/.
Mám požádat doktorku o opich kortikoidem, nic takového mi zatím nenavrhla? Vy jste na potíže s patní ostruhou měli pracovní neschopnost?
Jsem z toho nešťastná, hlavně z toho, že stav je setrvalý a ani náznak zlepšení.
Děkuji za každou radu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
22.3.19 10:59

Mě naštestí ostruha nedělala v práci překážku. Ale dostat se do ní byla fuška. Musel jsem autem, stát půl hodiny v autobusu bych asi nedal.

Jako první, bych zejména doporučil najít zkušeného lékaře. To je základ.

Dále je potřeba počítat s tím, že ostruha je léčení na delší dobu. Měsíce, někdy roky.

A já bych určitě doporučil zkusit ten opich, podle zdrojů co jsem našel i mého lékaře je to největší šance. Ale chce to dodržovat i léčebný režim, ne že si nechám píchnout a jdu někde běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
22.3.19 11:07

…děkuji za radu a pomoc…no, jsou to „radovánky“.
U nás dobří ortopédové mají čekačky 2-3 měsíce, u jednoho z nich jsme objednaná na 13. 5. … :roll: :roll: :roll:
U té stávající nevím, jestli mám požádat o rázovku nebo o opich…nevím, co je první volbou, asi jak u koho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3592
22.3.19 11:21

Já chodim k ortopedovi, o kterém se říká, že je k ničemu, že umí jen píchat injekce. Nevím, neposoudím. Já u něj byla 2×, jednou ostruha, jednou tenisový loket. Obojí opíchal, vyléčeno, je to už dva a jeden rok, a ok. Teď se k němu chystám s druhou patou.
Kolegyně absolvovala půlroční léčbu v závěru s rehabkou, a pořád to malinko cítí. Ztratila s tím spoustu času, na rozdíl ode mně, a efekt není stoprocentní.

Chci tím jen říct to, že zřejmě i ten špatnej ortoped na píchnutí injekce stačí.

@daniela4 píše: …děkuji za radu a pomoc…no, jsou to „radovánky“.
U nás dobří ortopédové mají čekačky 2-3 měsíce, u jednoho z nich jsme objednaná na 13. 5. … :roll: :roll: :roll:
U té stávající nevím, jestli mám požádat o rázovku nebo o opich…nevím, co je první volbou, asi jak u koho… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
22.3.19 11:25

@Anik souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 07:44

PROSÍM JAK SE JMENUJE TEN " POPEL ZE SOPKY " POMÁHÁ TO? JAK DLOUHO SE MUSÍ UŽÍVAT? DĚKUJI

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex