Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, marodila jsem zři měsíce, když jsem chodila na rázovou vlnu. To mi pomohlo na pár měsíců, ale když jsem po léčbě začala nohy (měla jsem na obou) zatěžovat v práci, tak se mi bolesti vrátily.
Nakonec jsem šla na ozařování a teď mám zatím klid i při velké zátěži. Ozařování se dělá po 30tce, mimo těhotenství a kojení a v případě když nezabere ultrazvuk, podpatky a rázová vlna.
Ozařování se dá opakovat ještě 2× po půl roce.
Zdravím, můj taťka s tím nenarodil…pomohla mu rázová vlna..měl ostruhy na obou nohách ale ne najednou..nejdřív na jedné po nějaké době na druhé…já mám teď ostruhu na pravé noze…bolelo mě to od cca listopadu…v únoru jsem s tím byla u lékaře…mám napsaný poukaz na nějaké speciální vložky a na rázovou vlnu…ale zatím jsem nebyla…koupila jsem si nové boty a od té doby mě to téměř neboli…(Staré tenisky byly hodně vyšlapané -v nich tonna podzim zacalo…a zimní boty hodně tvrdé..tím se to ještě podpořilo) smsamozrejme nepomáhalo ani to že máme doma všude plovoucku a já jsem zvyklá chodit bosa…no teď už bosa nechodím, (dle doktora se při ostruze nesmí), ty nové boty jsem si koupila běžecké aby byly hezky měkké a zatím teda dobrý…uvidíme přes léto…
Kulhala jsem s tím rok, nenapadlo by mě jít marodit. Nejdříve hekla láva, pak ultrazvuk, poté laser. Razovou vlnu mi dr nedoporučil - stojí peníze a není jistota, ze pomůže. Nakonec rentgenové ozařování - to pomohlo.
Čááu, chci se zeptat, zda jste někdo měl patní ostruhu a jestli jste s ni marodili. Dikyyy