Tritico(Azoneurax) - Měly jste ucpaný nos?

2
22.4.24 21:02

Tritico(Azoneurax) - Měly jste ucpaný nos?

Ahoj, nově beru Azoneurax na spaní. Funguje suprově, ale mám po něm opravdu kompletně ucpaný nos. Občas mě to po probuzení dost vyděsí, že se nemůžu nadechnout a až pak si uvědomím, že můžu dýchat pusou:)
Měly jste to taky? Odezní to po čase? (Mám ho jen pár dní)
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24747
22.4.24 21:14

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
22.4.24 21:24

Azoneurax neznám, ale po dohledání informací zjišťuji, že jde skutečně o alternativu Trittica jen od jiného výrobce. Trittico beru čtvrtým rokem. Z nežádoucích účinků, které pro mne byly nepříjemné, si pamatuji pouze sucho v ústech. Brala jsem ho už dříve v minulosti.
Prvních čtrnáct s jakýmikoliv antidepresivy bývá nejtěžších. Projdeš všemi možnými nežádoucími účinky, ale mně přišlo Trittico celkem bezproblémové. Nevím, jakou dávku bereš. Já mám momentálně 200 mg.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
22.4.24 21:26
@lucad77 píše: Více

Tak asi záleží jak u koho, každý reaguje na tatáž psychofarmaka individuálně. Proč hned strašit.

• Citovat
  • Upravit
24747
23.4.24 20:27
@krecik.dzungarsky píše: Více

Koho straším? Jen odpovídám na položený dotaz v názvu diskuze, že jsem ucpaný nos neměla. Tudíž ani nemohu tušit, zda to odezní, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
24.4.24 00:14

@lucad77 Odpověděla jsi stroze, ne mohla být odpověď na kteroukoliv ze dvou položených otázek.

• Citovat
  • Upravit
7213
24.4.24 00:18

Neměla ale slyšela jsem o tom ucpaném nosu na nějaké diskuzi na FB. Takže se to stává. Ale rozhodně bych se nerozhodovala dřív než za měsíc, dva braní léku. Do té doby může všechno odeznít a lék ti bude nakonec vyhovovat.

Měla jsem Trittico AC 300mg a ráno jsem byla trochu mimo.
Teď beru to nové Trittico Prolong 300mg a jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
24.4.24 10:40
@Aletheia píše: Více

Mohu se zeptat na rozdíl, který na sobě pociťuješ, mezi AC a Prolong? Zatím mám 200 mg Trittica AC, ale půjdu až na 300 mg. AC beru nyní čtvrtým rokem. Mám k tomu tedy na ráno ještě jiná silnější antidepresiva. Trittico mám vyloženě kvůli úpravě spánkové architektury. Jiný lék mít nemohu, řešila jsem opakovaně s lékařem. Také bývám po AC ráno a dopoledne celkem unavená.
Mně trvala adaptace na některá antidepresiva skutečně až dva měsíce.

• Citovat
  • Upravit
176
27.4.24 22:29
@barist píše: Více

Já ano, musela jsem ho přestat kvůli toho brát. Neumím dýchat pusou :mrgreen: Brala jsem Trittico.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.4.24 08:48
@ajmy píše: Více

Ahoj a jak dlouho jsi to zkoušela? Já zatím asi týden, stále doufám, že to přejde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.5.24 14:19
@krecik.dzungarsky píše: Více

Rozdíl byl v tom co píšeš. Po AC jsem byla ráno jako v mrákotách. A po tom prolongu vůbec nic. Usnu a ráno jsem úplně v pohodě. :palec: zkus se na to zeptat svého lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí