Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak klasickou palandu bych nechtěla, to se mi nelíbí, ale uvažujeme o nějaké do L, teď nemůžu najít žádný vhodný odkaz…
Ahoj,
máme tri deti a momentálne vyberáme odtiaľto
http://www.detske-izby.itr.sk/…detske-izby/
Pre dvoch poschodovú (patrovú) - ale posunutú, takže deti nie sú úplne nad sebou. A pre jedného obyčajnú s ďalším lôžkom na vysúvanie namiesto úložného priestoru - pre babky ![]()
Videla som ich aj naživo, vyzerajú krásne
Zuzana+3
Ahoj…tento problém jsem také řešila. Mám 2 holky, které jsou od sebe 18měsíců. Aktuálně starší jsou 4 a mladší 2,5. 2 samostatné postele se nám do pokojíčku sice vejdou, ale zaberou veškerý volný prostor, takže máme patrovou. Jde rozdělat i na 2 samostatné postele. Máme jí asi měsíc, děti jsou nadšené. Občas spí nahoře i ta mladší. Starší bez problémů sleze i v noci.
http://www.postele-palandy.cz/…dy-sarka.php
Na tu spodní jsem přiobjednala sundavací zábranu, vyhovují mi i schůdky, že je ten první schod trošku níž než u ostatních. Je opravdu kvalitní, drží a to jsem spala s tou starší i já, když jí nebylo dobře. Odmítala opustit své plyšáky, tak jsem se šplhala za ní ![]()
Bydlíme v paneláku a dětský pokoj má 12m2, takže patrová postel je u nás nutnost, jinak bych spíš chtěla 2 vyvýšené, holky dostanou tuto?, viděla jsem u kamarádky a líbí se mi, že má i poličky a dole úložný prostor na peřiny a cenově vychází také super
Děti si na patrovce vyhrajou, skýtá spoustu možností, co běžné postele ne. Pro děti super. Pak bude ještě bitka o vršek. Dole se dá dělat skvělý bunkr.
Vybrala bych nějakou s dobrým výlezem - my kdysi měli takovou tu s kulatýma otvorama na nohy - coby žebřík, a to bylo na chodidla STRAŠNÝ, ale dnes se tohle snad už nevyrábí.
Taky bych určitě preferovala, aby pak bylo víc prostoru na hraní a jednou bylo dost místa na psací stolky u okna - na světle. Postel nahoře je ok. ![]()
@Suuva - to máš pravdu, starší se dcera se už nemůže dočkat, jestli postel Ježíšek donese a že chce spát jedině nahoře, že tam bude mít svůj domeček, kam za ní ta mladší nebude moct a nebude jí všechno ničit ![]()
Tak my měli s bráchou patrovou postel a bylo to super. Hrozně jsme si na ní vyhráli. No a o horní patro jsme se prali
, ale asi jen dokud mě nebylo 22 a bráchovi 15, to už se ani jednomu z nás nahoru nechtělo
Akorát se doporučuje, aby v patře spalo dítko, až mu bude aspoň 5 (nebo 6
), právě kvůli bezpečnosti při slézání.
Ahoj, zrovna řešíme spaní dvou kluků 7 a 4 roky. Zatím spí starší na vyvýšené jednoposteli a mladší za ním v řadě v dětské postýlce
už je to opravdu nutnost, aby měl větší postel. Chtěli jsme koupit patrovou postel, ale starší nechce spát nahoře, prý se bojí, že spadne, už se mu to totiž povedlo z té vyvýšené i když je tam zábrana, tak nějak blbli a on přelít. A mladšího mám zase strach tam nechat spát. Jenže se nám tam dvě velké postele za sebe nevejdou, tak řešíme buď dvě zkrácené, třeba 160tky nebo prodloužitelné a nastavit každému jinak délku. Nebo dvě vedle sebe, ale tím se v pokojíku nebude dát skoro hnout. Máte někdo zkušenosti s těmi prodloužitelnými postelemi?
A co třeba nějak takto http://www.nabytek-valmo.cz/…avky-c-d934/ ? Zkrácené bych nedávala, za pár let budete řešit stejný problém. Nebo nechce spát ani na té vyvyšené??
Tak by šlo ješte něco takového http://www.babypostele.cz/…-180-x-80-cm
@eMíša děkuji za odkazy, ten první mě docela zaujal, pochopila jsem že ta spodní postel se dá trochu zasunout aby se tam vešly na délku? To by bylo řešení, ta vyvýšená postel mu tolik nevadí a nakonec by na ní snad mohl spát i ten mladší, kdyby chtěl. Na ty výsuvné jsem taky koukala, ale odrazuje mě to každodenní vysouvání a zasouvání. Díky ![]()
@delice jak velký pokojíček máte? Nemohli byste mít postele do „L“. Hlavy by děti měli vedle sebe.
My to tak zatím máme, a přijde mi, že to zabere méně využitelného místa, než je mít za sebou či na každé straně pokoje jednu.
Kluk (3) má zkrácenou postel. Podědil po bratranci, kdybychom museli kupovat novou, už bych koupili klasickou délku.
Jo jo, ta spodní postel je částečně pod tou vyvýšenou, ale je tam pravděpodobně na pevno. Myslím, že prostor pro nohy je dostačující, předpoládám, že dítko ve spaní nekope nohoma až tak vysoko
, Toto řešení se mi též zamlouvá a asi něco podobného budeme dělat (ale až za několik let, zatím jen plány). Je možné to dát třeba i do L (něco jako je např. druhý pokojíček v tomto odkazu http://www.living.cz/…he-dite.html), ale to zaléží kolik místa tam je.
@danik o tom dát postele do „L“ už jsem taky přemýšlela, ale ten pokoj je stavěný tak, že okno je naproti dveřím, pod oknem je psací sůl pro školáka a ten chci aby tam zůstal, kvůli světlu, no a ty postele jsou za sebou po levé straně. Po pravé jsou skříně na oblečení. Do „L“ by to šlo dát, ale pak by za tou postelí, která by byla do prostoru bylo hrozně málo místa k tomu stolu. Ale ještě to musím zkontrolovat s metrem v ruce, taky by to bylo řešení, dík. ![]()
No, já už teď taky přemýšlím, jak jednou budeme řešit pokojíček.
Se stolem pod oknem na 100% souhlasím, taky to tak chci. Jenže máme děti 2 roky od sebe, byla bych ráda, aby jednou každý měl svůj vlastní stůl, jenže bydlíme v paneláku, a bohužel pokojíček má balkon, takže nám zase vadí dveře na balkon.
Jinak náš pokojík má na byt krásné rozměry 3,5×5m.
No, já už teď taky přemýšlím, jak jednou budeme řešit pokojíček.
Se stolem pod oknem na 100% souhlasím, taky to tak chci. Jenže máme děti 2 roky od sebe, byla bych ráda, aby jednou každý měl svůj vlastní stůl, jenže bydlíme v paneláku, a bohužel pokojíček má balkon, takže nám zase vadí dveře na balkon.
Jinak náš pokojík má na byt krásné rozměry 3,5×5m.
A kolik má místnost na šířku Co zkusit „předsadit“ postel ke dveřím, ať ke stolu zůstane volný přístup?