Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám kluka 4 a děvče 3 a máme z jysku patrovku, je nižší, se skloněným žebříkem a dolní postel je 120×200,takže v pohodě při nemoci tam může spát s prckem dospělák
,pro tříleťáka si neumím představit že by měl spát někde úplně pod stropem, ale zas je fakt že než se mimi narodí a než půjde na dolní postel uběhnou další tři roky
![]()
@ajka a Domi no to ona by spala na tý dolní (než se mimi narodí budou jí skoro 3, a než by šlo z postýlky tak min. 5 let
děkuji za tip.
Tak zkusenost nemam ale taky ted budeme zarizovat detsky pokoj (16m) Za kazdou cenu chci samostatne, za prve maji oba lehke spani, tak aby se vzajemne moc nebudili. Za druhe by se urcite hadali, kdo bude nahore, a za treti kdyz uz musi mit splolecny pokoj tak at maji kazdy aspon nejake svoje utociste…Uz jsem si udelala navrh pokoje v Room arangeru a vypada to celkem dobre.
Ahoj, já zkušenost nemám svoji, ale známá říká, že je ta horní super, když má dítko střevní chřipku, že hodit kosu přes celej pokoj se jen tak nezadari
Jinak na jednu stranu dobrý ušetřeni prostoru, ale jak pak vyřešíš hádky o vrchní postel, nehledě na nepohodlnost např. při nočním čůraní, když je dítě nemocný a musíš ho kontrolovat atd…
my měli s bráchou každej svoji, a bylo to fajn. Přece jen aspoň trochu svoje soukromí ![]()
Ja jen dodam, ze v pokojiku samozrejme nezbyde prilis volneho prostoru, ale ten bude v obyvaku.Male deti budou stejne furt s Vama v obyvaku ci kuchyni a jak rika segra co ma temer dospelou dceru-od urciteho veku se stejne vali jen na posteli
. A ty samostatne se daji koupit zvysene a spousta veci se vejde pod ne, tim se usetri taky hromada mista…
A proč ji chceš kupovat už teď, když bude dcerka spát ještě víc jak dva roky dole? Zatím bych koupila obyč nízkou (klidně z druhé ruky) a patrovou koupila až potom. Do té doby uvidíš, jak moc jsou děti živé a jestli by se na té patrové nepřerazily
.
Já osobně patrovým moc nakloněna nejsem, ale nemám ji. Plánujeme nějaké zvýšené, pod spaním třeba šuplíky, atd.
Tak ja bych byla taky pro samostatne postele, mam dva kluky a mensi spi od roku a pul ve velke posteli a dobre vim ze by byla bitka o to kdo bude nahore a ten malej by ani nemohl, navic v postelich mame ulozny prostor kde se vejde spoustu kramu, na hracky jsme jim koupili v ikei vysoky regal a bednicky, v pokoji maji psaci stul, komodu na tv a hodne mista na hrani.ty postele samostatne koupis a vyhovuje to i do pozdejsiho veku, kdy chce kazdy aspon trochu sve soukromi ![]()
Já jsem pro samostatné postele, mám dvojčata, budeme jim na jaře zařizovat nový pokojík a vybrali jsme postel každýmu zvlášť ![]()
Řešila jsem stejný problém. Dcera 4 roky a já v 36tt. Nakonec jsem se rozhodla pro dvě postele. Starší se v noci strešně mrcasí a bojím se, že spadne. Partovou postel budu kupovat až mimčo odroste postýlce tak za dva roky.
My jsme koupili patrovou a supr. ze začátku jsme se starší i spali v pokojíku - ona dole, my nahoře. teď spí starší a nahoře, mladší dole. Budeme to ale předělávat na dvě samostatné. ale i tak bude jedna samostatná postel vysoká jako patrovka - budou tam ze strany schůdky. Jen bude víc úložného prostoru. zvaž si hlavně, kolik ti tam zbude prostoru. já jsem velmi ráda, když si děti krámují svoje hračky v pokojíku a netahají mi je do obýváku. a oni si taky užívají možnost zavřít se samostatně v pokoji a mít klid.
Taky tohle řešíme, vzhledem k tomu že máme ty pokoje fakt hrozně malé tak sme přemýšleli nad patrovou postelí ale nakonec dokoupíme jen jednu vyvýšenou postel a tu dáme nad jednu normální postel-je to variabilnější, můžeme to pak dát do L kvůli prostoru.
Tak já jsem celý dětství strávila na patrové posteli nahoře. No a musím říct, že pokud by to pokoj umožnil, tak raději pořídím dvě normální postele.
Ze začátku to bylo super, ale ta každodenní povinnost a nutnost vylézt nahoru byla hrozná. Taky jsem si přes den nemohla jen tak sednout na postel, pouze židle anebo jsem musela lézt nahoru.
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám dvouletou dceru a pravděpodobně jsem těhotná(anonym, jelikož je ještě brzo to hlásit do světa). Dcerka spí v dětské postýlce, ale nás bude čekat výběr postele nové. Dětský pokoj budou mít děti společný, je to klasický panelákový pokoj (ten největší). Přemýšleli jsme, že by bylo (kvůli prostoru) lepší, pořídit patrovou postel. Vy co ji máte, je to dobrá volba? Nebo by jste pokud by to prostor dovolil volily, radši dvě samostané postele? A pokud patrovky máte a jste (děti jsou
) spokojené, prosím odkazy. děkuji
my máme pokojíček jen 12m2. Takže patrová postel je nutnost. Mám děti 2,5 roku a 2 měsíce. Stěhovalůa jsme se když byly starší 2 roky a šla rovnou do té patrové postele, z postýlky. Samozřejmě dolů
No a doufám, že za rok bude schopná být nahoře, když malá doroste.
Ted to hodně využíváme, protože malá se hodně v noci budí a řve, takže já s pím v ložnici s ní sama a manžel spí s tou starší v pokojíčku a využívá horní patro postele ![]()
Tak klasickou palandu bych nechtěla, to se mi nelíbí, ale uvažujeme o nějaké do L, teď nemůžu najít žádný vhodný odkaz…
Ahoj,
(anonym, jelikož je ještě brzo to hlásit do světa). Dcerka spí v dětské postýlce, ale nás bude čekat výběr postele nové. Dětský pokoj budou mít děti společný, je to klasický panelákový pokoj (ten největší). Přemýšleli jsme, že by bylo (kvůli prostoru) lepší, pořídit patrovou postel. Vy co ji máte, je to dobrá volba? Nebo by jste pokud by to prostor dovolil volily, radši dvě samostané postele? A pokud patrovky máte a jste (děti jsou
) spokojené, prosím odkazy. děkuji 
mám dvouletou dceru a pravděpodobně jsem těhotná