Patrový dům a mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
24.6.14 15:12
@Anonymní píše:
Holky a vy co jste meli tu postylku 2× tak jste kupovali i 2× perinky?

Prosimtě, žádný peřinky nepotřebuje. Kup deku z ikei za pár korun a fertig. Peřinku jsem nevybalila do teď. Má ty ikea deky nebo místo peřinky používám rozepnutou rychlozavinovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
24.6.14 15:13

V obýváku jsme měli jen mantinel a dečku, celý set polšřář a peřinu jen v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
24.6.14 15:14
@Anonymní píše:

Jako na co? Jestli myslíš jako peřinu apolštář, tak pod tím naše děti začaly spát tak kolem roku. Malé miminka jsem měla v zavinovačce, větší jsem pak tou zavinovačkou přikrývala, na noc spací pytel případně deka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.6.14 15:15

A nestačila by chůvička? Alespoň bude mít mimčo nahoře klid a ty si za ním dojdeš, až se ti ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
24.6.14 15:19

No já jsem vlastně měla dvě „postýlky“ i v dvoupokojovém bytě. Resp. tři. Klasickou postýlku v ložnici, kočárek v kuchyni a v obýváku ohrádku s polohovacím dnem tedy vlastně takovou jako postýlku. Nevím totiž, kam jinam bych miminko „odložila“ i když nespí. Teda, dá se nosit v šátku, ale to si neumím moc představit, mít jej tak i 4 hod v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
24.6.14 15:22

My máme patrový dům a měli jsme dvě postýlky, nahoře v ložnici dřevěnou za 500kč a dule cestovní za 1500kč v domění, že budeme cestovat :D. Malá ráda usínala při zvuku televize, trouby, vysavače, prostě měla kolem sebe ráda ruch, nahoře v tichosti by neusnula. Ale první půl rok usínala i v lehátku, které se dá polohovat a můžeš ho sebou nosit po bytě ( nevím přesně jak se tomu lehátku říká ) a pak přešla na tu cestovní a v roku a půl mi usínala po jídle v jídelní židličce a potom jsem ji odnášela už nahoru do ložnice, kde nejraději spala v naší manželské posteli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.6.14 15:24

Dítě když nespí a to úplně od malinka, potřebuje položit na zem, na pevnou zem na deku. Potřebuje zvedat nohy, posilovat břicho, potřebuje dávat na bříško, posilovat svaly, mlinká miminka moc vzhůru nejsou a když jsou, potřebují najíst, pochovat a chvilku na deku. Tříměsíční opět potřebují na zem, aby mohla trénovat a zpevňovat svaly, později objevovat svět.
Jinak pro anonymní zakladatelku, proč anonym? Třeba stačí kočárek, jinak jsou za pár korun videochůvičky, takže dítě může spát v pohodě v pokojíku v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.6.14 15:24

U prvního jsem měla dole v obývákokuchyni cestovní postýlku s vyvýšeným lůžkem. U druhýho jsem měla postýlku už jen v ložnici a stejně dítě spalo v manželské posteli.

Pamatuju si, jak mimino chrnělo v obýváku a já si nemohla pustit rádio, protože by se vzbudilo, na nějaký vaření a uklízení to taky nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
24.6.14 15:25

Já bych to řešila chůvičkou nebo cestovní postýlkou at se to aspon dál využije na cesty apod. A peřinky pro miminko jsou zbytečné, malý mi spal bud v zavynovačce, nebo byl jen přikrytý dekou

• Citovat
  • Upravit
69235

Jinak, co mně osobně přijde nevím, zvláštní, je ta postýlka ve vlastním pokojíku už pro miminečko. To já tedy měla postýlku těsně u postele, postýlka pro novorozeně ve vedlejší místnosti na noc je krajně nepraktická. Ale na to asi budeš muset přijít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka

My pořídili takovou jako ohrádku na hraní (myslím Geuther) a dokoupily obyč matraci. Má i kolečka, takže se s ní dalo dobře pohybovat. Mimčo tam bylo přes den a v postýlce jen na noc. Na odpolední spaní jsme ji využivali ještě nedávno, skoro do dvou let.

• Citovat
  • Upravit
101562
24.6.14 15:26
@Anonymní píše:

Ježiš k čemu, já pro mimino nevyužila peřinku vůbec, začala jsem ji používat až v době, kdy už přes den lozila po zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.6.14 15:28
@Svistice píše:
Prosimtě, žádný peřinky nepotřebuje. Kup deku z ikei za pár korun a fertig. Peřinku jsem nevybalila do teď. Má ty ikea deky nebo místo peřinky používám rozepnutou rychlozavinovačku.

Taky balím do deky, případně zavinovačky, pak vytáhnu spací pytle. Peřinky jsou potřeba až mnohem později! Většina dětí se stejně odkopává a co se týče novorozeňat, tak zezačátku moc neudrží teplotu (nemají ještě pořádně vyvinutou termoregulaci), takže ta deka je skutečně nejlepší a na dno dát něco měkkčího, na co je i s tou dekou zachumlané položíš.
Mezi námi je otázka, jestli tu postýlku zeshora zatím nepřendat dolů. Jsi si jistá, že v ní bude hned od začátku spát? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

@terinka4444 To je všechno pravda, ale správně je místo zem, tak pevná podložka. Protože u malých miminek není zem ideální, obzvláště pokud jsou na bříšku, protože pak mají tendenci zaklánět hlavičku (všichni jsou vysoko) a také se tam v prvních měsících necítí bezpečně. Takže ideální je ta postýlka příp ohrádka s pevným dnem, ze které mimi vidí. Pokud tam tedy bude trávit delší dobu.
Lehátka jsou super, ale na spaní moc ne a spíš jenom na kratší dobu. Např. do kuchyně, když potřebuju uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562

@terinka4444 To záleží, jak moc se dítko v noci budí… pokud moc ne, tak má vlstní pokoj něco do sebe, pokud baští 6× za noc, tak taky volím postýlku hned vedle postele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí