Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Anonymní píše: Čekáme miminko a já teď řeším jak to udělat se spinkáním miminka přes den. Bydlíme v rodinném domě a mimco bude mít pokojíček v 1.patře hned vedle ložnice a tam má už i přichystanou dřevěnou postýlku. Přemýšlím ale nad tím jestli nám stačí jen jedna postýlka když máme obývák o patro níž, jestli bych měla pořídit i něco na spinkání do obýváku když většinu času trávím právě v přízemí. Jak by jste to řešili vy? Máte někdo doma pro miminko dvě postýlky? Nevíte někdo on ějaké levější variantě pro spinkání?(už i ta jedna postýlka nás stála dost peněz a druhou srahou si nemůžeme dovolit)
nevím proč jste kupovali drahou postýlku, ale vaše věc.
My máme taky dům, když byla úplně mini tak jsem doma měla koš na kolečkách a v tom byla přes den, popřípadě spala nahoře v patře ve svojí postýlce a nebyl problém. Tak až se rozbrečí tak tam dojdeš o co jde? A ještě jeden dotaz, proč anonym?
Určitě bych volila dvě postýlky, nebo aspon košík dolů do obýváku.. My měli dokonce tři postýlky, jednu v ložnici u postele, druhou v pokojíčku (kde spává sama odpoledne)a třetí byl košík v obýváku, ten jsme ale ted zrušila, a málá už je na hrací dece.
Určitě to chce ještě něco dolů. My jsme měli na první miminko košík, u druhého cestovní postýlku. Ale vždyť se dají koupit obyčejné levné postýlky kolem 500 Kč nebo se poptej po kamarádkách, jestli nemá někdo na půjčení. Dá se taky použít korba s kočárku, myslím, že se dokonce prodávají i takové podstavce pod ně. My jsme měli na první kočárek Dorjan Danny sport a ten, když se korbička dala na zem, tak se dal buď trochu houpat nebo tam byly takové mininožičky, které se vysunuly.
Ahoj, my máme taky patrový dům a měli jsme dvě postýlky, jednu v ložnici a druhou v obýváku. Ted se dajá koupit postýlky na bazárku za pár korun nebo hodně maminek si kupuje cestovní s tou vložkou pro miminko a potom ji využije i na cestování.
Normální postýlka není až tak drahá položka, můžeš koupit druhou klidně i bazarovou. Pokud potřebuješ šetřit, tak dole ti může spát klidně v sundané korbě od kočárku.
Nahoře mělo jednu dřevěnou postýlku, dole cestovní a v práci druhou dřevěnou… a když se narodilo druhé, tak to dostalo tu z práce.
A taky nechápu proč drahou postýlku, dřevěna z Ikey stojí 700,– a je kvalitnější než mnoho 3× i víckrát dražších.
Máme dvě postýlky a to ani nemáme patrový barák. Ale prostě miminka spí každou chvíli, tak jak se mi zdá unavená jde do postýlky, kde má hračky a buď si hraje nebo usne. Když byla menší měla v obýváku košík.
A teda taky nevím proč jste kupovali drahou postýlku, dají se sehnal levné verze a jedno dvě děti přežijou v pohodě. Taky se zkus poptat po známých, zda někdo nemá doma starou postýlku, které se rádi zbaví.
Já měla 2, jednu nahoře jednu dole a bylo to zbytečný. Dávala jsem spát jenom nahoru protože když spala dole tak jsem nemohla nic dělat abych jí nevzbudila. Takže nahoru, chůvičku a bylo to.
Holky a vy co jste meli tu postylku 2× tak jste kupovali i 2× perinky?
My máme jen patrový dům (zatím) a postýlky jsem měla dvě - jednu do ložnice, druhou do obýváku. Teď ji má druhá dcerka. Bylo to fajn. Obě jsem měla bazarové a udělali velkou službu a jsou jak nové.
@Anonymní píše:
Holky a vy co jste meli tu postylku 2× tak jste kupovali i 2× perinky?
Pro jedno dítě ne. Miminko mi spalo v zavince - vyžadovala pevné zavinutí a pak už byla velká a v obýváku nespala. Takže peřinky měla až od 5.měsíce (i druhá). Ani monitor dechu jsem nepřenášela, ze začátku spala přes den bez něj, časem spala jen v ložnici.
Čekáme miminko a já teď řeším jak to udělat se spinkáním miminka přes den. Bydlíme v rodinném domě a mimco bude mít pokojíček v 1.patře hned vedle ložnice a tam má už i přichystanou dřevěnou postýlku. Přemýšlím ale nad tím jestli nám stačí jen jedna postýlka když máme obývák o patro níž, jestli bych měla pořídit i něco na spinkání do obýváku když většinu času trávím právě v přízemí. Jak by jste to řešili vy? Máte někdo doma pro miminko dvě postýlky? Nevíte někdo on ějaké levější variantě pro spinkání?(už i ta jedna postýlka nás stála dost peněz a druhou srahou si nemůžeme dovolit)