Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn to měl taky, skončilo to vytržením nosní mandle. Ale on k tomu měl ještě další problémy. Určitě bych konzultovala s doktorem, i na ORL.
@ProfZav
Děkuji za odpověď. Mně každý říká, ať ho tak nepozoruju, včetně pediatričky, ale mě to děsí
.
A v kolika letech jste byli na operaci?
@Anonymní píše: Více
Necelé čtyři. Ale on od malinka trpěl na bolesti uší, anginy, hnusné rýmy a kašel, ze kterého až zvracel, špatně slyšel. Pak právě přišly ty apnoe ve spánku. Náš ORL doktor nám doporučil tu mandli vytrhnout a od té doby je syn zdravý. Určitě bych to konzultovala. Existují i alternativní způsoby, jak tu mandli zmenšit, tkáňové soli např., pokud někdo nechce narkózu, ale my jsme to řešili operativně.
Dobrý den,
všimla jsem si, že syn (skoro 2 roky) má v noci pauzy v dýchání. Trvají cca 10 s. Dýchá normálně, pak se zhluboka nadechne, je pauza a pak zas dýchá normálně. Když jsem se snažila zjistit, jak často to dělá, bylo to cca jednou za 10/15 minut, což mi přišlo hrozně moc, jestli to dělá celou noc
. Nemáte s tím někdo zkušenost? Mohla by to být apnoe? A může ho to nějak ohrožovat?