Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pocahonta píše:
Já tedy nesnáším takové ty černé, tlusté - snad pokoutníci se jmenují… Bydlíme v bytě a naštěstí je tady moc nemáme (klepám tady na všechno, co můžu), ale třeba u rodičů na venkově jich je požehnaně… V bytě máme spíše sekáče (dostanou se sem zejména otevřenými balkonovými dveřmi) - ty mi zas tak nevadí - chytím je do nějakého ubrousku a spláchnu do záchodu. Raději je nevysávám, jelikož můžou vylézt. Jo a někdo mi radil, že když uvidíš pavouka, tak ho postříkej lakem na vlasy - měl by ztuhnout a můžeš ho někam přenést (vyzkoušené to ale nemám). Také jsem slyšela, že pokud živého pavouka vyhodíš z baráku, tak se rád vrací..
S tim lakem na vlasy se mi to zda drsny, to uz bych ho radsi rozplacla, nez ho tyrat. Ja se jich bojim a stitim fakt hodne, takze u nas je odnasi a bije manzel.
@g.sandova píše:
@bse.pedro
Aha, kamarádka mela na myši a pomahalo to. Škoda
I ty myšoplašiče fungujou po omezenou dobu… Myši si na ně časem zvyknou…
![]()
Nedávno jsme se o tom bavili s profíkem s deratizační firmy a oni zkoušeli u zákazníků nějaký šíleně drahý profi plašiče na potkany a za pár týdnů to na ně přestalo účinkovat… Poznal jsem to i doma s myší domácí, v zimě se prostě stěhujou do baráku a na plašiče po určitý době prdí a rozkoušov všechno, co se dá i co se nedá… Fungujou jen jedy a pasti…
Naštěstí „normální“ myši nejsou tak vych. caný jako potkani, ty se nafutrujou granulí hned a do pastí /aspoň ty moje/ jdou spolehlivě na kousek Vysočiny…
![]()
Čau holky, mám na vás takový dotaz..jak moc máte silnou menstruaci? Já měla od jakživa měsíčky velmi slabé s trvaly tak dav dny. Ale teď je to úplně jinak..za prvé jsem menstruaci dostala o týden dřív s za druhé je dosti silná a dlouhá(pro mě dlouhá). Trvá už 5 dnů
..nebyla jsem těhotná, nemohu být v přechodu a ani jsem nezačala brát nějaké prášky..nevíte co to může být? Mám mazat na gynekologii? ![]()
Čau holky, mám na vás takový dotaz..jak moc máte silnou menstruaci? Já měla od jakživa měsíčky velmi slabé s trvaly tak dav dny. Ale teď je to úplně jinak..za prvé jsem menstruaci dostala o týden dřív s za druhé je dosti silná a dlouhá(pro mě dlouhá). Trvá už 5 dnů
..nebyla jsem těhotná, nemohu být v přechodu a ani jsem nezačala brát nějaké prášky..nevíte co to může být? Mám mazat na gynekologii? ![]()
@Anet 1905 Zkus to téma nahodit jinde, v diskuzi o pavoucich jsi dost mimo.
@bse.pedro Mysi mi nevadí, posledně jsme honili po ložnici rejska, pochopil, že není vítán a odešel. Moje noční můra jsou potkání, vzpomínka z dětství. Chytrý jak mrcha a hnusný. Pavouky jednoduše zabíjí, houby zle. Počítám, že v září se zase začnou všichni stěhovat do tepla do domu.
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Mysi mi nevadí, posledně jsme honili po ložnici rejska, pochopil, že není vítán a odešel. Moje noční můra jsou potkání, vzpomínka z dětství. Chytrý jak mrcha a hnusný. Pavouky jednoduše zabíjí, houby zle. Počítám, že v září se zase začnou všichni stěhovat do tepla do domu.
Rejska bych neřešil, ten je v pohodě, nenahlodá čokolády, sáčky s cukrem a s moukou, je to, tuším, hmyzožravec…
Akorát možná nadělá bord.el, hluk…
![]()
S pavoukama, i když z nich mám maličko fóbii, jsem uzavřel jakési příměří… Nechávám je /většinou/ žít a oni nechávají žít mě…
Jen když se přiblíží na míň než 1m, většinou nemilosrdně vraždím, pavouka ve vaně horkou vodou, jinak pantoflí nebo účinným sprejem…
V posledních dnech jsem několikrát sdílel sprchu s mláďatama těch malejch, nohatejch, musel jsem je spláchnout do odpadu a kupodivu jsem nedostal infarkt ani hysterák… Jsem HRDINA,,,
![]()
@Bábrdl píše:
Pro vás, co nemáte arachnofobii (tam to chápu), nabízím jiný pohled. Pavouk veš vašem bytě něco žere, jinak by umřel hlady. Chcete mít doma to, co žere?
Souhlasím. Pavouci jsou tam, kde mají potravu - nejspíš jiný hmyz, třeba i malinký. Čistí vám vlastně dům. Ubyde potrava, stáhnou se i oni. Samozřejmě udržovat dům v čistotě asi pomůže hubit i jejich papani.
Jinak prý člověk za život spolkne v průměru 25.pavouku, většinou ve spaní. Omlouvám se…
Tak takovýho tarantuláka, co jsem potkala dneska v noci v kuchyni
já se zabiju
![]()