Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, teď jsem našla kus ukousané zamotané srsti mého křečka, tak jsem ho zkontrolovala a všimla jsem si, že si okousal skoro celý plášť (je dlouhosrstý). Do kůže to nemá a napsala jsem chovatelce od které ho mám a ta se s tím prý taky nesetkala, tak se radši ptám tady a budu doufat, že někdo ví co s tím. Mám ho doma necelý 3 týdny a ještě se pořádně nenechá vzít do ruky nebo pročesávat kartáčkem, tak je možné, že se mu vzadu chlupy zamotávají a tak si je jen odkousal pryč? Na fotce můžete vidět kusy delších chlupů, které mu tam zůstaly, ale zbytek je pryč
Jaké má podmínky? Má velkou ubikaci? Kvalitní kolečko na běhání? Nemá kůži pod srstí červenou? Ještě může mít alergii na podestýlku. Jakou používáte? Může to být spoustu věcí - od stresu, nudy až po nějaké kožní onemocnění.
@Hledamradost má akvárium 90×40, kolečko o průměru 28cm, ke kůži to prokousané nemá, ale ani tak jsem si ničeho nevšimla a podestýlku máme Kaytee. Ubikaci má celé 3 týdny stejnou a nenapadá mě nic z čeho by to právě mohl mít
@Kiki1235 tak ubikaci ma peknou.. tak jedine se poptat veterinare? Zaradit nejake vitaminy na srst… vic me nenapada…
Taky sem se s tím setkala u svého křečka též byl dlouhosrstý.. Ukázalo se že za 1) to byla alergie na podestýlku od té doby používám jediné Assan. A za druhé byl v akvariu které bylo málo odvětrávané, tím pádem se křeček upotil a zapařil poté se začal okusovat. Na to větrání pozor musí být dostatečné u dlouhosrstých křečků jinak hrozí i plíseň.