PCO

7.7.07 22:09

PCO

Ahoj holky,Zaujalo mě Vaše téma a chtěla bych se podělit o své zkušenosti.Já v 18 letech přestala menstruovat a jako první mě hned napadlo,že jsem těhotná.Dnes,v mých skoro 30 letech musím napsat bohužel,tenkrát ovšem bohudík,jsem těhotná nebyla.Nikdo z doktorů mi nebyl schopnej říct,co mi je a proč jsem přestala menstruovat,píchali mi agolutin a pak mě poslali na vyšetření hormonálních hladin v krvi.Zjistili mi vysokou hladinu prolaktinu a velice vysokou hladinu FSH.Doktor mi vysvětlil,že žena by měla mít správně kolem 11(nevím v jakých se to udává jednotkách) FSH a já měla kolem 90!
Dostala jsem se do péče doktorů u apolináře a tam mi pan doktor Řežábek zjistil diagnozu - předčasné stárnutí vaječníků,lidově řečeno předčasný nástup menopauzy.Dostala jsem léky na zmírnění příznaků návalů,bušení srdce atd.Stalo se,že jsem menstruaci dostala sama od sebe,ale většinou spíš po agolutinu,nebo hormonech.Párkrát mi při namátkovém ultrazvuku zjistili,že mi dozrálo vajíčko a proto jsem na doporučení lékařů podstoupila inseminaci.Bohužel vždy neúspěšně.Nakonec jsem se s doktorama dohodla na IVF,ale jelikož moje vaječníky vůbec nereagovaly na léčbu,muselo se to přerušit.Byla jsem vážně zoufalá a něvěděla co dál.Do toho všeho mi zjistili nedostatečnost štitné žlázy a doporučili mi denně užívat letrox.Doktor už si se mnou nevěděl rady a ještě ho napadlo,poslat mě na magnetickou rezonanci.K mé velké smůle zjistili,že mám mikroadenom na hypofýze.Hned mi svitla naděje,že až se vyléčí,operací nebo lékama,tak bude po problému.Gynekolog mi řekl,že adenom pravděpodobně utlačuje nějaké centrum,které do těla vysílá signály,kolik má nebo nemá vyloučit hormonů.Jenže paní doktorka,která mě léčí na štitnou žlázu je toho názoru,že to na mojí neplodnost žádný vliv nemá a že je moje nemoc vrozená,že k poruše došlo už v prenatálním vývoji.Byla a ještě pořád jsem trochu zoufalá,smutná a po dvanácti letech léčení už ani nemám sílu jít dál.Nakonec mi doktor jako jedinou možnost navrhnul vajíčka od dárkyně.V současné době máme zamražená 3 embria a v září bych měla jít na KET.// by byly nejhezčí dárek k mým 30 narozeninám.Všem Vám moc držím palečky.Držte se,Veru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
225
29.1.08 22:02

:-)

Veru:
precetla jsem si dnes tvuj pribeh a jen moc doufam, ze to vyslo.
ja mam polycysticke vajecniky, a pri prvni IUI se miminko podarilo, takze pevne verim, ze to vyjde i tobe.
Jinak snizenou fci stitne zlazy mam take.
A jde ten adenom vylecit?
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí