PCO a hyperstimulační syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8743
1.7.11 00:35

PCO a hyperstimulační syndrom

ahoj holky, mam PCO a chystam se na IVF. Vim, ze je s touto diagnozou vyssi riziko vzniku hyperstimulacniho syndromu. Mam ted strach a nevim, jestli to podstoupit. Mate nekdo zkusenosti s OHSS?pripadne chysta se nekdo s PCO na IVF?pomozte mi se nebat. budu rada za prispevky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65284
1.7.11 09:26

Ahojík…mám PCO a Matese z IVF-ICSI…
a u první stimulace jsme to museli stopnout před odběrěm vajíček.....bylo jich moc,já náběh na stimulák…
Při další stimulaci jsem měla min.dávky hormonů…a stejně mi odebrali 30 folíků…z toho 23 vajíček.
Měla jsem mírný hyperstimulák,ale dalo se to zmáknout…
Hodně hodně pít.....po celou dobu stimulky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.7.11 09:29

dekuju za pro me pozitivni reakci. dr. rikal, ze dame opravdu nizky davky, tak snad to klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
1.7.11 09:52

Tak to je dobře že budeš mít nízké dávky.....
bude to dobré uvidíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.7.11 14:10

snad, fakt se toho bojim.a jinak jak se to u tebe projevovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
1.7.11 18:20

Ahoj, tak já mám celkem čerstvou zkušenost. Mám PCO, ale k tomu ještě spoustu dalších diagnóz. O riziku jsem věděla, ale dítě chci a protože přirozeně to u nás spíš nepůjde, tak jsem do toho šla. Vajíček jsem ani nějak zvlášť moc neměla (13 folíků, 8 vajíček), ale ohss se mi nevyhnul. Je pravda, že příjemnej stav to teda není (ale to třeba porod taky ne :-) ). Já měla stupeň 3 a byla jsem i nějakou dobu v nemocnici, ale dá se to. Rozjel se mi tzv. pozdní ohss, tzn. protože se min. jedno emryjko chytlo, teď čekám na utz, jestli se bude vše vyvíjet, jak má… Asi záleží na tom, jak moc dítě chceš a jaká je u vás šance mít ho i jinou cestou než z ivf. Pokud malá a chceš dítě hodně, jdi do toho, mimčo za to stojí. Navíc, když víš o tom riziku od začátku, budeš schopná podchytit to brzo a nemusí se to nijak zvlášť rozjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.7.11 18:30

ahojky, dekuju za reakci. to bylo tvoje prvni IVF?a jak se ten OHSS u tebe projevoval?vim, ze miminko za to stoji, moc ho chci a sance je velmi mala. pokud by byl OHSS jen v lehke forme, tak to zvladnu, ale bojim se prave te tezsi, ktera jeste v dnesni dobe muze koncit fakt hodne blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
1.7.11 19:50

Ne ne, mám to v podpisu, bylo to 2.IVF. To první nedopadlo, ohss jsem měla taky, ale v mírnější formě, hned po OPU, takže jsem to zvládla jen doma. Trvalo to pár dní a pak to najednou úplně odeznělo.
Jinak projevovalo se to klasicky, najdeš toho plný internet - nejdřív silný pocit tlaku, u mě jako kolem žaludku a pod žebry, pak se začlo zvětšovat břicho, postupně se přidávaly křeče v břiše a skoro jsem přestala chodit na malou, měla jsem průjem a bylo mi na zvracení, to už jsme jeli do nemocnice. Tam zjistili velké množství ascitu a vaječníky zvětšená na cca 8 a 10cm, dali mi infuze, takže jsem začla čůrat normálně, stabilizovalo se to, byla jsem bez nějakých výrazných bolestí, a zas mě pustili. Zatím mě to pořád drží, ale mírně - jen trošinku tlak a nafouklý břicho, občas bolest kolem žaludku, ale jde to v pohodě. Píchám si dál fraxiparin na ředění krve a beru nějaký podpůrný léky na játra, jelikož mi trošku vylítly jaterní testy. Ten ascites tam zatím pořád je a asi se prý bude vstřebávat dlouho, ale už to fakt není nic hroznýho.
Znám z různých diskusí hodně holek, které nějaký stupeň prodělaly, ale nikoho, u koho by to skončilo fatálně nebo měly trvalé následky či něco podobného. Samozřejmě riziko je tu vždy, ale podle mě celkem zanedbatelné. Spíš je to prostě nepříjemný stav a musí se chvíli vydržet, než se začne lepšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.7.11 20:00

tak hlavne, ze je z toho mimisek, to je moc krasny.a drzim palce, aby bylo v poradku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
31.7.11 11:29

ahoj holky, rada bych se jeste zeptala, zda jste meli OHSS jen pri odberu vicero vajicek. ja uz stimuluju a ve stredu mam OPU, ale dokazal mi to dr. pekne ukocirovat a v patek bylo deset peknych foliku. dnes picham osledni davky, uz brisko tlaci. a zitra ovitrelle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13580
31.7.11 11:42

Aho Terko, ja mela poprve lehky OHSS a to mi odsavali 45foliku, podruhy mi odsavali jen 6 a bylo to v pohode…Myslim, ze to bude u tebe OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
31.7.11 11:45

ty toho taky za sebou uz mas vid?tak at je to do tretice vseho dobreho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13580
31.7.11 11:48

Diky, doufam, ze treti pokus bude ten pravej. Myslim, ze tech 10 foliku je idealnich, pokud v nich najdou peknejch 8 vajicek, tak je to tak akorat. Ono zase potom, kdyz je jich hodne, tak nemusi byt kvalitni…Tak bych taky priste chtela tak kolem 10 foliku…Uvidime, co z toho pak bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
31.7.11 11:50

presne tohle mi dr. rikal a ja si to myslim taky. jsem nza to rada. cekali jsme hyperstimulak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13580
31.7.11 11:56

Pri PCO tam to riziko je. Pocet foliku je tak akorat, ja poprve mela 17 vajicek a oplodnila se mi jen dve…Takze kdyz jsem podruhe mela 4 a oplodnila se zase jen dve, tak to vlastne pro me melo lepsi vysledek, ta prvni byla dost nekvalitni, ta druha, protoze jich bylo min, tak vypadala lip, ale treba i kdyz jich budu mit 8, tak se treba zase oplodni jen dve…Treba je moje telo schopny vyprodukovat jen dve dobra…Pozname u tretiho IVF :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí