IVF ano nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1166
29.6.11 17:14

IVF ano nebo ne?

Ahoj,
potrebovala byxch radu od zkusenejsich. V pondeli jsem mela po stimulaci clostiku 1 - 0 - 0 najednou ctyri vajicka, vsechny stejne a pripravene na oplodneni. V patek jdu znovu na utz jestli dorostli a tam se ma rozhodnout jestli pujdu nebo ne. IUI mi udelat nemuzou protoze jsou ctyri a ja bych ani nesla. Ale co IVF? Doted jsem otehotnela i po IUI,ale pokazde to skoncilo spatne. Mam strach,ze dam 13 tisic a pak zase tehu nevydrzi. Nemam zase na to ,abych to zaplatila jen tak. Prosim poradte nebo mi alespon napiste svuj nazor . Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68816
29.6.11 17:28

Takhle… jde i o to, jak moc velký obnos pro tebe těch 13 000 je (předpokládám, že je to cena pro samoplátce za nativní nebo minimálně stimulovaný cyklus). Bohužel teda IVF sice zaručí vyšší šanci na otěhotnění než samotné IUI, ale co se týče procenta potratů, je na tom úplně stejně. IVF řeší jen těch prvních pár dní, pak je to těhotenství defakto jako každé jiné, včetně všech rizik. Jediné riziko, které umí eliminovat, je vícečetné těhotenství.
Zároveň s sebou IVF nese nepříjemnosti typu odběr vajíček (většinou v celkové narkóze) a je to o dost náročnější než jen IUI nebo přirozené snažení.
Můj opravdu čistě osobní názor - pokud jsi doteď IVF neabsolvovala a bez problémů otěhotněla i přes IUI, asi bych do toho nešla a možná riskla přirozené snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 17:33

Z toho mam prave strah, ze bych zase potratila a bylo by vsechno k nicemu. Porad mi totiz nikdo nerekl,proc se tak deje, ze potracim. Byla jsem 3× tehu a pokazde to slo vnivec. Trochu me mrzi ,ze nikdo neresi proc se tak deje. Porad mi kazdej rika, ze jsem zdrava. Ovulaci mam i bez clostiku, pruchodny vejcovody mam taky, TSH mam uz 1,1-1,3. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
29.6.11 17:39

Vůbec mě nepřekvapuje, že to nikdo neřeší. Narozdíl od IVF jim z toho totiž nekoukají žádné větší peníze. Toť realita placeného zdravotnictví.
Dokud nevíš, proč ty potraty, tak bych IVF vyloučila.
Pokud máš nějakého známého právníka, tak si s ním zajdi do ordinace, představ ho včetně zaměstnání a buď asertivní.
Nemůžeš být v pořádku, když jsi měla více potratů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
29.6.11 17:44

Určitě bych vyšetřila štítnou žlázu, všemožné infekce (chlamýdie, zoonózy), genetiku, imunologii a hematologii, bez toho bych dál nešla, tady se skrývá značná část opakovaných potratů. A IVF potrácivost bohužel neřeší, i když pokud už znáš příčinu, některé problémy se IVF obejít dají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
29.6.11 19:18

Tak to nic není.já platila při prvním IVF 20000kč jednorázově-nepočítám částky které jsem platila při každé návštěvě.Při 2 IVF jsem platila 25000kč.po třetí nejdu-nemám na to :cry: .popravdě mě to přijde dobrý byznys,žádná rada,pomoc -nic.Taky asi jak kde.Nepodařilo se to ani jednou,sám doktor mě řekl že už to zkoušet nemám.
kamarádka byla taky ,nevyšlo to.Pak otěhotněla přirozeně -celé odležela v nemocnici a dneka už mají 2 děti. :-D .Druhé bylo bez problémů.Taky otěhotněla a do určitého týdne potratila-4×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 19:40

No ja mam stitnou zlazu hlidanou pravidelne,po 14 dnech si nechavam delat odbery. Byla jsem na HSG a delali mi hormonalni profil, vic nic nemam. Moje tehotenstvi bylo zachyceno vzdyt testem a pak jeste hcg v krvi,ale na utz bylo vzdycky brzo. Porad si lamu hlavu proc se to tak deje,ale mam pocit,ze si s tim lamu hlavu vic jak dr. No uvidime co v patek jak pujdu na utz co mi rekne. Ale nechce se mi za neco vyhazovat penize,kdyz mi neudelali zadny jiny vysetreni. Ne, ze bych je nechtela dat,ale na druhy bych musela zase dlouho setrit. A proc to davat ted ,kdyz nejsem asi nic moc vysetrena. Jistotu nikdy mit nebudu to vim,ale myslim si,ze jsem tech vysetreni moc nemela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
29.6.11 19:47

Tak v tom případě bych se na to teď opravdu vykašlala a zkusila si vydupat víc vyšetření.

Marko, já bych IVF jako takové určitě nezatracovala, spoustě lidí dokáže pomoct. A pokud jsi absolvovala IVF bez jakékoliv rady a pomoci, není na vině samotné IVF, ale tví doktoři. Mně teda radili i pomáhali dostatečně a zdaleka na takové částky mě to nevyšlo, je to vysoce individuální. Jinak to, o čem píšeš ty, je klasické IVF na pojišťovnu, značnou část toho doplatku tvoří doplatky za léky a jiné techniky. To, o čem píše Mapos, je nativ, ona je defakto nastimulovaná Clostilbegytem, je to vlastně takové „mini-IVF“ s mnohem nižším počtem vajíček a „osekanými“ věcmi kolem, za léky už nedoplácí, spousta center to nevykazuje na pojišťovnu, ale pro samoplátce mají snížené sazby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 20:08

No ja pockam na ten patek a uvidime co mi poradi Dr.
Jdu za Dr. Machacem a uvidime jakej na to bude mit on nazor. Ja jsem chtela jen znat nazor od holek co na tom byli nebo treba v tomto prostredi pracuji. Kdybych mela dost penez tak bych do toho sla,protoze si mimi moc prejeme,ale radeji bych tyto penize dala az,kdyz budu vedet,ze mam nejaky vysetreni za sebou.
A jeste jsem se chtela zeptat. Treba se to nekomu nebude libit. V patek si pry tak i tak pichnu pregnyl. Ale pohlavni styk pry pri tak velkem poctu vajicek nedoporucuji,ale co kdyby jsme to zkusili????
Co Vy na to? Myslim si, ze kdyz se tak dlouho snazime a nic tak by byla opravdu velka nahoda kdyby se vic jak dve uchytli ne? Mozna je to blbost ja nevim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 20:09

ja jsem tam spokojena, navrhla mi to dr. pac rikala,ze kdyz se tak dlouho snazime byla by skoda mi to nenabidnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
29.6.11 20:36

Hele CAR ani IVF nezavrhuji, jejich postup je spravny (ctyrcata fakt donosi malokdo). Jen se mi zda, ze na IVF je celkem malo tech vajec a jeste ten poplatek - setrila bych si na opravdu stimulovany cyklus, kdyz mas po clostiku 4, po Gonalu múzes mit treba 20.
Osobne bych stykovala, to bych asi riskla - u tebe je normalne problem s ovulkou?

Jinak ted zrovna jsem v kouckeho poradne cetla, ze je dokazano, ze zeny po opakovanych potratech profituji z podavani miniheparinu, ikdyz se u nich zadna trombofilie neprokaze. Ale ze to maloktery gynekolog vi. A jednim dechem doplnil, ze on si do poradny nikoho uz vzit nemuze. No treba kdyz to vi koucky, tak to vi celej Apolinar, drala bych se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 20:51

Ne ja zadny problem s ovu nemam. Nemohla jsem pres rok prijit do jineho stavu a tak mi ho predepsali a beru ho s prestavkama skoro rok a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
29.6.11 20:55

tak bych asi fakt pokryvala. Kdybys predtim ovulku nemela, tak bych rekla asi radej ne, protoze by to znamenalo, ze stimulaci se tvujproblem vyresil a ses superplodna - a ta ctyrcata by hrozila. Takhle mas vlastne jen 4× vyssi sanci, nez pri beznem cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.6.11 21:10

Ja prave potrebuju slyset nazor vice zen,protoze manzel se v tom vubec nevyzna a rekl mi,at se rozhodnu jakkoliv tak me podpori.Ale vlastne s rozhodovanim mi nepomuze. no uvidime co bude v patek,ale jsem uz tak na 60% rozhodnuta,ze do toho IVF nepujdu. Asi bych to radeji taky zkusila sexikem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
29.6.11 22:05

Mapos, já bych ten sex asi riskla, ber to, že na každé máš šanci tak 15-20 %, čistě teoreticky.

Pudloslavo, CAR Apolinář se zrovna do preventivního heparinu moc nehrne (vlastně čehokoliv preventivního, co se jinde předepisuje jak na běžícím páse), co já vím, na druhou stranu tam vyšetřují všecko možný a hned po mým prvním potratu (po IVF) mi provedli genetiku a většinu těch před časem provedených vyšetření znovu zopakovali, takže pečliví tam jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí