PCO, předkloněná a dvourohá děloha

113
29.9.17 11:25

PCO, předkloněná a dvourohá děloha

Ahoj, před 2,5 lety jsme se začali s manželem snažit o miminko, Povedlo se nám to hned na druhý pokus, ale těhotenství v 10. týdnu zamlklo a já šla na revizi. Za další rok jsem prodělala biochemické těhotenství. Teď jsem začala chodit do CARu a hned mi zjistili PCO (mám delší cykly a nepravidelnou MS). Jelikož se doktorovi nezdál tvar dělohy, tak mě poslal na magnetickou rezonanci. Ve zprávě jsem se dočetla, že mám výrazně předkloněnou dělohu a uterus bicornis unicollis.. Zatím čekám na návštěvu doktora, kde výsledek probereme.. Chtěla bych se ale zatím zeptat, jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s touto diagnózou? Jaká je pravděpodobnost početí a donošení miminka? Když se na to zpětně tak koukám, zdá se mi, že to první těhotenství byl zázrak.. Také mi přijde zvláštní, že tohle všechno se dovídám až teď…alespoň při té revizi si museli všimnout tvaru dělohy, ne? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
29.9.17 12:55

Ahoj. Taky mám pco. V car mi navíc přišli i na to, že mám obrácenou dělohu :nevim:. U pco jde i o to, že vajíčka mohou být nekvalitní. Ale miminko jsem normálně donosila. Pomohlo iui a stimulace injekcemi. O tý tvojí další vadě jsem nikdy neslyšela, ale určitě se zeptej u dr. :) hlavně nečti nějaký diskuze a katastrofální scénáře :) neboj. Určitě se zadaří. V car mi tenkrát říkali, že skutečně neplodných lidí, kterým by nešlo pomoci je opravdu malé mizivé procento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.17 13:08

Kamarádka má dvourohou dělohu. Po delším snažení otěhotněla přirozeně. Těhotenství od začátku extrémě rizikové. 9 měsíců po doktorech, vyšetřeních, nemocnicích a v hrozném strachu. Nakonec porodila dva měsíce před termínem. Mimčo má nějaké zdravotní komplikace, ale nic tragického, vypadá to, že bude ok. Rodila císařem a při tom zjistili, že má tuto vrozenou vadu dělohy. Dřív nic takového netušila. To prý vysvětluje ty problémy v těhu. Pokud by chtěla druhé, půjde na operaci dělohy, kde to dají do kupy a bude všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
113
8.10.17 20:55

Děkuji Vám za příspěvky. Byla jsem taková bezradná po výsledcích z magnetické rezonance..nakonec jsem ale byla v takovém shonu s dalšími věcmi, že jsem pak už ani nestihla nad tím nějak přemýšlet, tak se omlouvám, že reaguji až dnes. PCO a předkloněná děloha (obrácená děloha bude ve výsledku asi to stejné) je v podstatě důvod, proč se mi nedaří „častěji“ otěhotnět.. Naopak ten tvar dělohy může za to, proč se těhotenství neudrží.. Místo dvourohé je to nakonec dvojitá děloha, takže tam to operativně řešit nejde. Po konzultaci s lékařem je to teď v podstatě tak, že se budeme snažit otěhotnět (prášky na podporu ovulace, plánovaný styk, prášky na podporu udržení těhotenství, příp. později IUI a IVF…). Pokud se mi podaří otěhotnět, tak bude těhotenství rizikové a můžu jen doufat, že se udrží mimčo dostatečně dlouho.. Může se to povést hned a nebo později.. jednou snad ale ano.. s každým dalším těhotenstvím by měla být šance vyšší..tak uvidíme.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 09:19

Těhotenství a dvourohá děloha

Ahojky holky,
Já bych potřebovala poradit.
Jsem 12+6tt a mám dvourohou dělohu.
Zvládly jste porodit v pořádku? Nebyly žádné komplikace? Dokáže se dvourohá děloha dostatečně roztáhnout?
Já jdu pozítří na další kontrolu a kdyžtak bych se zeptala tam ale jsem nervózní. 😔 Mám o to malé strach. 😔 Děkuji předem za odpovědi a rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex