Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, třeba někdo zažil podobnou situaci. Oba s manželem jsme PCR pozitivní, 3× očkovaní, téměř bez příznaků.
Za 8 dní máme další termín PCR - kvůli odletu na dovolenou. Test je vyžadován, nestačí očkování + prodělaná nákaza. Testy prý ale vychází pozitivní ještě dlouho po nákaze. Co s tím? Řešil jste někdo?? Díky za info.
Dovolenou odlozit, s pozitivnim pcr vas stejne nikam nepusti.
@dana.dv Jak dlouho jste potvrzení? Není to pravidlo, že PCR vychází po nákaze pozitivní.
@Lama Lama píše:
Poslat za sebe někoho jiného.
Pak ale problem muze nastat pri odletu, kdyz budou potrebova PCR do letadla. Ale to se muze stat, i kdyz budou ted negativni( akorat s mensi pravdepodobnosti). Takhle moje kolegyne neodletela na dovolenou. Byla pozitivni uplne bez priznaku, celou dobu ji nebylo vubec nic, asi nasli tech par viru, co zrovna bojovaly v nosu… Manzel negativni a nenakazila ho ani pozdeji.
@mroe já pochopila, že zakladatelka už bude mít za 8 dní ten předodletový test (ten se nedělá na letišti, když je to PCR, ne? Ale třeba den-dva předem).
@ugluk píše:
@mroe já pochopila, že zakladatelka už bude mít za 8 dní ten předodletový test (ten se nedělá na letišti, když je to PCR, ne? Ale třeba den-dva předem).
Ano, presne tak. Predodletovy test, cca 48h pred odletem
Já měla naopak už 5. den od prvních příznaků PCR negativní… takže bych doufala, že to vyjde…
@ugluk píše:
No ano. Ale zpatky ho bude potrebovat taky, ne?
@mroe to netuším, to nepsala. Tam asi záleží na pravidlech letecké společnosti? Protože ČR snad už PCR po návratu nevyžaduje… https://koronavirus.mzcr.cz/…zika-nakazy/
@mroe píše:
No ano. Ale zpatky ho bude potrebovat taky, ne?
Nebude
@alejandra píše:
Nebude
To asi zalezi na tom, odkud leti, ne?
@mroe píše:
To asi zalezi na tom, odkud leti, ne?
Ne, pri priletu by se nemely vyzadovat testy. (Myslim pokud se zakladatelka vraci do CR).
@alejandra píše:
Ne, pri priletu by se nemely vyzadovat testy. (Myslim pokud se zakladatelka vraci do CR).
Jak to, ze ne? Pokud poleti letadlem…
Podle me nebudete za 8dni pozitivni, neni to moc pravdepodobny